Ασθένειες Υγιές καναρίνι με ύποπτα συμπτώματα

Nikoletta

PB Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2008
Μηνύματα
727
Πόλη
Άλιμος
Ένα από τα άλλα καναρινάκια που φροντίζω (το καθένα σε ξεχωριστό κλουβάκι) έχει τα εξής:
- Το ένα ρουθουνάκι του, πέρυσι τέτοια εποχή (εγώ το έχω σχεδόν δύο χρόνια) άνοιξε πολύ σε διάμετρο, φαινόταν δηλαδή κανονική τρύπα. Αυτό κράτησε λόγους μήνες. Ο γιατρός είχε πει να του βάζω tobrex γύρω γύρω (το οφθαλμικό κολλύριο) απλά για να απογύγω τις μολύνσεις, λίγες φορές βέβαια και με πολλή προσοχή. Κατά τον Οκτώβρη το ρουθουνάκι έθρεψε πάλι. Τώρα άρχισε πάλι και μεγαλώνει η διάμετρος. Το καναρινάκι είναι μεγάλος κελαηδητής, ακόμα κι όταν ανοίγει πολύ το ρουθούνι δεν πτοείται.
- Το ίδιο καναρίνι, πριν από πολλούς μήνες, έκανε ήχο σα να σπάει σπόρια. Όπως είδα, είναι ένδειξη για ακάρεα. Του είχα βάλει aviomycin μόνο, τελικά σταμάτησε να το κάνει. Είναι τυχαίο λέτε, ή μπορεί να του έχουν μείνει και να φανεί αργότερα;

Τι προτείνετε για τα παραπάνω; Σας ευχαριστώ πολύ.
 
Να του βάλω Pulmosan? Η μία σταγόνα για μία φορά αρκεί; Να εξετάσω το πίσω μέρος του λαιμού του πρώτα; Υπάρχει περίπτωση να έχει φύγει το μικρόβιο από μόνο του;
 
Θα τον πάω μέσα στην εβδομάδα, αν και γενικά είμαι κατά των μετακινήσεων (νομίσω ότι τους δημιουργούν τρομάρα και στρες). Επειδή ο παπαγάλος μου πέθανε αμέσως μόλις γυρίσαμε σπίτι, μετά από την τελευταία του επίσκεψη στο γιατρό, το έχω πάρει στραβά..
 
Γνώμη μου είναι να το πας ακόμα και αύριο και όχι μέσα στην εβδομάδα. Είναι σαν να μου λες είμαι άρρωστος αλλά θα πάω μέσα στην εβδομάδα στο γιατρό :) (καλοπροαίρετα το λέω). Προσπάθησε οι μετακινήσεις να είναι όσο το δυνατόν ομαλές (σκέπασε το κλουβάκι του με κάτι να μην τρομάζει κτλ) και δεν θα πάθει τίποτα.
Φιλικά
 
Θα το πάω αύριο τότε και ελπίζω όλα να πάνε καλά, γιατί φοβάμαι πάρα πολύ :-(
 
Σχετικά με το καναρινάκι αυτό, το πήγα στον γιατρό. Καταρχήν τον βρήκε πολύ χοντρό και μου είπε τελείως κομμένη η κίτρινη βιταμίνη και τα αυγά. Μόνο τα σποράκια του και ό,τι φρούτα-λαχανικά έχει μάθει να τρώει. Ίσως και να έχει πρόβλημα θυροειδούς, μου έδωσε μία συριγγούλα με ιωδιούχο διάλυμα lugol για να βάζω 1-2 σταγονίτσες στο νεράκι του κάθε μέρα. Σε 10-15 μέρες θα τον ξαναδεί. Τον ήχο που έκανε σα να σπάει σπόρια, είναι ίσως λόγω πάχους. Για το ρουθουνάκι μου είπε ότι είναι κάτι με σβώλους αν δεν κάνω λάθος, μαζεύονται πολλοί και "ανοίγει" κάπως αλλά δε μου έδώσε κάτι γι' αυτό. Τέλος, για το θέμα της ποδάγρας μου έβαλε μία σταγονίτσα Pulmosan στο σβερκάκι του και μου είπε να μη του ξαναβάλω αλοιφή στα ποδαράκια κι όταν τον πάω για το πάχος, θα δει πώς πάνε και τα πόδια. Είπε ότι η σταγόνα αυτή κάνει και για τα ακάρεα της μύτης και για των ποδιών.
Σε άλλο topic θα ήθελα να σας ρωτήσω, από την εμπειρία σας, ποια φρούτα-λαχανικά είναι καλά για τα καναρίνια και δε δημιουργούν εντερικά και άλλα προβλήματα. Οποιοδήποτε διαφωτιστικό PM, είναι ευπρόσδεκτο. Ευχαριστώ.
 
Back
Top