Φροντίδα Υγραέριο για θέρμανση στον χώρο των πουλιών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ekar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ekar

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαϊ 2007
Μηνύματα
33
Πόλη
Αθήνα
Ξέρω ότι είναι κάπως ανεπίκαιρο (δεδομένου του καιρού) αλλά μόλις έλαβα το λογαριασμό της θέρμανσης. Τα πουλιά βρίσκονται σε χώρο που θερμαίνεται με αυτόνομη θέρμανση με το θερμοστάτη στους 12 C. Για τους δύο προηγούμενους μήνες πρέπει να πληρώσω περίπου 200 € για πετρέλαιο. Βέβαια είχαμε πολύ κρύο τους 2 αυτούς μήνες (Μελίσσια Αττικής) αλλά από τώρα σκέφτομαι εναλλακτικούς τρόπους για την επόμενη χρονιά.
Έχει κανείς χρησιμοποιήει σόμπες υγραερίου σε εκτροφές (με ταυτόχρονη δυνατότητα εξαερισμού του χώρου) ; Ριψοκίνδυνο μου φαίνεται αλλά θέλω τη γνώμη σας. Διαφορετικά σκέφτομαι να κατεβάσω 2-3 βαθμούς το θερμοστάτη του χρόνου ή να χρησιμοποιήσω ηλεκτρ καλοριφέρ.
 
να τα αφησεις χωρις θερμανση δεν χρειαζονται, εγω τα ειχα εξω και με αυγα με το χιονι και δεν εχασα ουτε ενα πουλι
 
Φιλε ekar εαν βαλεις σομπα υγραεριου θα εχεις ισως προβλημα με την υγρασια. Ενας φιλος μου ειχε υπολογισει οτι μια κανονικη φιαλη παραγει κατα την καυση του υγραεριου της γυρω στο 1,5 κιλα νερο (10 κιλα υγραεριο). Πρεπει να το παρεις στα σοβαρα υπ οψιν και να παρεις τα μετρα σου.
 
Είναι κάπως επικίνδυνο το υγραέριο σε περίπτωση που δεν γίνεται καλή καύση. Η πρόταση του Λευτέρη δεν σε βολεύει; Νομίζω ότι δεν θα έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα χωρίς θέρμανση, από τη στιγμή που τα έχεις σε εσωτερικό χώρο. Εκτός και αν συντρέχουν άλλοι λόγοι που θεωρείς τη θέρμανση απαραίτητη.
 
Θα συμφωνησω με τον "astrapogianno". Και εγω φετος τα εχω σε κλουβα εξω και δυο ζευγαρια ειναι ηδη στο δευτερο κλωσημα.
 
Ευχαριστώ παιδιά. Βασικά προσπαθούσα να μην αφήσω τη θερμοκρασία να πέσει από τους 8 βαθμούς. Του χρόνου θα τα αφήσω και θα χρησιμοποιώ υγραέριο μόνο τις πολύ κρύες ημέρες. Λάβετε υπόψη σας ότι στα Μελίσσια η θερμοκρασία (εξωτερική) πέφτει κάτω από το 0. Η εσωτερική βέβαια είναι χωρίς θέρμανση 4-6 βαθμούς παραπάνω.
 
Θα συμφωνήσω και έγω με όσους λένε ότι σε κλειστό χώρο χωρίς θερμανση δεν υπάρχει πρόβλημα.
Έγω από τότε που έχω καναρίνια το χειμώνα τα έχω σε κλείστο χώρο αλλά χωρίς θέρμανση και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα ακόμα και με θερμοκρασίες κάτω του -10 έξω.
 
Πέρσι κι εγώ δεν είχα θέρμανση. Αλλά φέτος, κάτι το δυνατό κρύο, κάτι 2 ζευγάρια καινούρια τιμπράντος που πήρα, που προκάλεσαν άγχος. Του χρόνου θα τα αφήσω στην τύχη τους και θα εμπιστευτώ την αντοχή τους. Πάντως αυτά τα λεφτά για θέρμανση δεν τα ξανληρώνω
Ηλίας
 

Σχετικά θέματα

Back
Top