Ασθένειες Υγρες κουτσουλιες σε κοκατιλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fotis_K
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Fotis_K

PB Known Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
3.116
Πόλη
Αθήνα
Την Παρασκευη πηραμε αλλο ενα κοκατιλ.Απο εκεινη την μερα το χω σε καραντινα μεσα στο δωματιο μου για να το παρακολουθω οπως πρεπει.Απο χθες παρατηρησα οτι εχει διαρροια. Ειναι υπερκινητικο φωναζει συνεχεια σκαρφαλωνει αναποδα κλπ αλλα αυτο με ανυσηχησε λιγο. Η κατασταση του φτερωματος του ραμφους των ποδιων κλπ ειναι αψογη. Διαβασα εδω kiklos.info/kot-check.html οτι μπορει η διαρροια να οφειλεται σε στρες σε αποτομη αλλαγη τροφης η κλουβας. Δεν ξερω τι το ταιζαν στο πετ σοπ(δυστυχως παραλειψη μου αν και συνηθως ρωταω) και του δινω αυτη που δινω και στα αλλα μου πουλια(Versele-laga "big parakeets prestige"). Να ανυσηχησω;Ειναι απο την αλλαγη οντως; Δεν μου χει ξανατυχει απο αλλαγη περιβαλλοντος να χει διαρροια. Στο λινκ πιο πανω λεει οτι επανερχεται σε συντομο χρονικο διαστημα. Δηλαδη ποσο;
 
Επισης δεν τρωει και παρα πολυ. Ειναι λιγο στρεσαρισμενο ακομα και δεν κοιμαται και πολυ. Ειναι συνεχως ξυπνιο και το λοφιο του ορθιο σε σταση εγρηγορσης.
 
Φωτη ενα τοσο ζωηρο πουλι αν καταλαβα σωστα πως ειναι, που αλλαξε και περιβαλλον το βρισκω καπως αναμενομενο να συμπεριφερεται ετσι. Παρατηρησε το για μερικες ημερες 5-6 και βλεπεις πως θα πει. Αν δεις κατι που κρινεις εσυ ανησυχητικο επειδη μονο εσυ το βλεπεις και εμεις απλα διαβαζουμε καποια πραγματα σε ποστ απο εδω κανονισε να το δει ενας πτηνιατρος. 😉
 
Αυτο ηθελα να ρωτησω πιο πολυ.. Αν πρεπει να το παω αμεσα σ ενα πτηνιατρο η αν πρεπει να περιμενω να δω πως θα παει. Με ανακουφησες τωρα.. Θα το παρατηρησω κι αν υπαρξει καποιο προβληαμ θα ενημερωσω.

Ευχαριστω..
 
Μηπως να του δωσω καποιο αντιστρες; Δεν ειναι λιγο περιεργο να μην κοιμαται μεχρι τετοια ωρα;Εχω κλεισει τα φωτα και το μονο φως που υπαρχει ειναι απο την οθονη του υπολογιστη κι αυτο εχει το ματι του τουρλα...Χθες κοιμηθηκε απο τις 9 και το βραδυ που ξυπνησα ηταν ξυπνιο.
 
... Εχω κλεισει τα φωτα και το μονο φως που υπαρχει ειναι απο την οθονη του υπολογιστη κι αυτο εχει το ματι του τουρλα...Χθες κοιμηθηκε απο τις 9 και το βραδυ που ξυπνησα ηταν ξυπνιο.

Φωτη ειδικα για τα νεα στο χωρο πουλια το σκοταδι η το ησυχο δωματιο χωρις καμια κινηση η θορυβο (αφου προκειται για κοκατιλ που μπορει να εχει night freights) ειναι νομιζω απαραιτητο. Δεν αισθανεται ασφαλεια στο χωρο και γι αυτο δεν κοιμαται. Δεν σε ξερει και δεν εχει καταλαβει ακομη τις προθεσεις σου. Απλα προσεχει τον εαυτο του.

Το αντιστρες απ'οσο ξερω δεν ειναι υπνωτικο αλλα απλα καποιες βιταμινες. Αν θελεις να του δωσεις δικη σου η αποφαση αλλα δε νομιζω να παιξουν ρολο στο αν αισθανεται ασφαλες η οχι.
 
Ο μονος θορυβος ειναι τα πληκτρα που γραφω. Μηπως να το βαλω στο μπανιο το βραδυ;(Δεν θελω να το βαλω ακομα εξω και γιατι εχω τα αλλα αλλα κι επειδη εχει θορυβο μιας και ειμαστε κοντα σε λεοφωρο.)
 
Back
Top