Φροντίδα Υγρό στο παιχνίδι του μπάτζι μου, να το αφαιρέσω;

Κάνναβης

PB New Member
Εγγραφή
2 Φεβ 2022
Μηνύματα
21
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα στην παρέα...! τό μπατζι μου είναι για πρώτη φορά πυρωμένο...(απο οτι καταλαβαίνω από το ράμφος του) γενικά είναι λίγο μέσα στην τρέλα...αλλα αυτό πού με ανησυχεί είναι ότι κάθεται 2 μέρες τώρα όταν είναι μέσα στο κλουβί του με το ράμφος στο παιχνίδι τού καί τιτιδιζει περίεργα..κ σήμερα είδα επάνω αυτό το διαυγές υγρό..πρωτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο..τι είναι? πρέπει να αφαιρέσω το παιχνίδι η όχι.? ευχαριστώ εκ των προτέρων!IMG_20230125_212548 (1).webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
..τι είναι? πρέπει να αφαιρέσω το παιχνίδι η όχι.?
Το πιθανότερο να είναι τροφή που έβγαλε από τον πρόλοβο του, με σκοπό να ταΐσει το υποτιθέμενο ταίρι του, δηλαδή το παιχνίδι του στην προκειμένη περίπτωση.
Η γνώμη μου είναι να τον αφήσεις να εκτονωθεί, και να μην βγάλεις το παιχνίδι , άλλαξε απλώς την διαρρύθμιση του κλουβιού.
Επίσης φρόντισε να του αυξήσεις τις ώρες που κοιμάται, (τουλάχιστον 12 ώρες), σε ένα ήσυχο και σκοτεινό περιβάλλον, τακτικά μπάνιο, και να του δίνεις μόνο σπόρους για ένα διάστημα, για να το βοηθήσεις να ξεπυρώσει πιο γρήγορα.
Είναι κάτι που συμβαίνει σε πουλάκια που ζούνε μόνα τους.
 
Καλημέρα Βαγγέλη. Αυτό που βλέπεις όταν κάθεται στο παιχνίδι του είναι ότι ακουμπά το ράμφος του κυρίως στο σημείο που βρήκες το υγρό ή έχεις παρατηρήσεις κινήσεις τριψίματος της περιοχής της αμάρας του πάνω στο σημείο εκείνο;
Το υγρό πιθανά να είναι αναμάσημα τροφής, αλλά δεν μπορώ να σου το πω στα σίγουρα. Επιπρόσθετα πες μας...υπάρχει κάποιο καθρεφτάκι μέσα στο κλουβί ή άλλο παπαγαλάκι στον χώρο σου;
Το πρόγραμμα ύπνου του πώς είναι; Ακολουθεί τον ημερήσιο κύκλο του φυσικού φωτός ή μένεις ξύπνιος για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, κι αν ναι, για πόση ώρα είναι ξύπνιο του πουλί;
 
@Vada ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες..!η αλήθεια είναι ότι έχει μία βδομάδα που δεν κοιμάται πάνω από 10-11 ωρες.. λογικά επειδή άλλαξε το πρόγραμμα της γυναίκας μου κ λείπει κ αυτή τό πρωί.κ είναι μέχρι το μεσημέρι μόνος του.. πράγμα που δεν έχει συνηθίσει..τον αφήνω λίγο παραπάνω έξω μετά..κ τό βράδυ κ σκεπασμένος συνεχίζει 1-2 ώρες νά μιλάει..
Όταν λες μόνο σπόρους....τπτ άλλο δεν βοηθάει ούτε λαχανικά ούτε αυγό?
[automerge]1674903305[/automerge]
@ianos καλημέρα καθρεφτάκι δεν υπάρχει στο κλουβί.. έχει ένας φίλος ένα αρσενικό μπατζι ενός έτους που τό φέρνει κάποιες φορές κ παίζουν..
Με το ράμφος ακουμπάει το παιχνίδι..με την αμαρα ακουμπάει ένα καρύδι κ τούς αναπτήρες μου όταν παίζει εξω
Ώρες ύπνου συνήθως 9το βράδυ με 8 το πρωί... είναι λίγο κακομαθημένος σε αυτό με τουμπαρει κ τον αφήνω να παίζει έξω..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ προσωπικά απομακρύνω άμεσα τα αντικειμένα που προκαλούν ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Αν τυχαία το έκανε μια φορά πάνω στο παιχνίδι δεν συντρέχει λόγος να το αφαιρέσεις. Αν όμως το καθαρίσεις και δεις να επαναλαμβάνεται θα σου πρότεινα να το βγάλεις.
 
Τού άλλαξα μέρος και τώρα πήγαινε σέ άλλο σημείο του παιχνιδιού..το έβγαλα το καθάρισα με μηλοξυδο κ τό έβαλα για λίγο στο πάρκο τού... τώρα βλέπω ότι πάει σέ άλλο παιχνίδι του..τί μου προτείνετε να κάνω? δεν βρίσκω καλή ιδέα νά τού βγάλω κ όλα τα παιχνίδια του.. έχει γίνει κ λίγο επιθετικός..με δαγκώνει όχι κ πολύ δυνατά.. σέ ότι δικό του πλησιάζω..αν είναι κάτι στο πάτωμα.. τρέχει να μου δαγκώσει τά πόδια 😂😂😂 παραλίγο να τον πατήσω.. ελπίζω να ξαναγίνει όπως πριν
 
Θα έλεγα να μην βγάλεις τίποτα και απλά να του αυξήσεις τις ώρες του ύπνου του, αν δεις ότι η συγκεκριμένη πρακτική τον επηρεάζει αρνητικά στην υγεία του. Κατά τα άλλα, ως προς τη διάθεσή του απέναντί σου, απλά κάνε υπομονή και θα περάσει...(και πρόσεχε κάθε που είναι να κινηθείς, να εντοπίζεις τη θέση του)
 
Σήμερα τόν έβαλα για ύπνο από τίς 7 .. βέβαια δεν νομίζω ότι έχει κοιμηθεί ακόμη.. παρατήρησα ότι δεξιά και αριστερά από το ράμφος του είναι λίγο σάν λερωμενος.. αύριο θα τόν βγάλω φωτό.. αφαίρεσα κ την αυγοτροφη .. χρειάζεται τπτ άλλο έξτρα?πχ βιταμίνες ?
 
@Κάνναβης Δεν είναι ο ύπνος αυτός καθεαυτός αλλά το σκοτάδι. Είχα μέχρι προσφάτως δύο αρκετά πυρωμένα θηλυκά πουλιά και το κοκατού είχε ένα ολόκληρο απόγευμα να ανεβάζει τροφή να με ταίσει κάθε 5 λεπτά σε σημείο που ετοιμάστηκα να την πάω στον κτηνίατρο διότι νόμισα ότι αρρώστησε κι ότι κάνει εμετό. Σε δύο μέρες και με 14 ώρες σκοταδιού κόπηκαν όλες οι σαχλαμάρες.
 
Back
Top