Φροντίδα Υλικό υγιεινής και σουπιοκόκαλο

ShadyLady

PB Known Member
Εγγραφή
24 Φεβ 2008
Μηνύματα
2.812
αν στο πάτο του κλουβιού του καναρινιού μου και της παπαγαλίνας μου δεν έχω άμμο και έχω άσπρο χαρτί είναι εντάξει;
και το σουπιοκόκκαλο γιατί είναι τόσο αναγκαίο; Μόνο τα καναρίνια χρειάζονται σουπιοκόκκαλο; Πουλάνε τα πετ σοπ σουπιοκόκκαλα;
ευχαριστώ.
 
Αναστασία μου το σουπιοκόκαλο στα πουλιά χρειάζεται γιατί τρώγοντάς το παίρνουν ασβέστιο. Και η άμμος για καλύτερη υγιεινή.
Για να έχεις μία σφαιρική άποψη και καλύτερη απάντηση έχουν γραφτεί πολλά ποστ για τα συγκεκριμένα θέματα που έχεις απορία.
 
το σουπιοκόκκαλο είναι και για τους παπαγάλους και για τα καναρίνια;
το πουλάνε στα πετσοπ?
όταν έχεις άμμο πως την καθαρίζεις; την πουλάνε στα πετσοπ?
 
Αναστασία το σουπιοκόκκαλο είναι απαραίτητο και για τους παπαγάλους. Να ζητήσεις όμως και να πάρεις σπουπιοκόκκαλο και όχι μια καρδούλα με γύψο που πουλάνε συνήθως τα πετ σόπ.

Εκτός από το σουπιοκόκκαλο μπορείς να έχεις σε ένα σκεύος λίγη άμμο με σπασμένα κοχύλια. Εκτός από το ασβέστιο που περιέχει, είναι πολύ βοηθητικό και για την χώνεψη. Οπως ακριβώς τα άγρια πουλάκια τρώνε χαλικάκι για την πέψη!

Η άμμος υγεινης δεν καθαρίζεται, απλά την πετάς και βάζεις καινούρια. Εναλεπτό στρώμα στον πάτο του κλουβιού. Αν δεν εχεις αμμο υγιεινής μπορείς να βαζεις και σκέτο λευκό χαρτί για ναμπορείς να παρατηρείς τις κουτσουλιές του πουλιού και όχι απο εφημερίδες ή περιοδικά.
 
Αναστασία η άμμος πάντως είναι καλύτερη απο το χαρτι γιατί αποροφα τις κουτσουλιές και δεν μυρίζει ο χώρος αυτές. Εγω πραγματικά έχω σωθει. Μην ξεχάσεις ενα ταπεράκι με λίγη άμμο για να τσιμπάνε τα πουλάκια όπως σου πρότεινε η Georgina.
 
Και εγω θα σου προτεινα αμμο γιατι και παρεχει ασβεστιο στα πουλια και τα βοηθα στην πεψη. Επισης ειναι και ευκολη στην χρηση και συγρατει τις μυρωδιες ειναι και αντιπαρασιτικη.
 
Και εγω θα σου προτεινα αμμο γιατι και παρεχει ασβεστιο στα πουλια και τα βοηθα στην πεψη. Επισης ειναι και ευκολη στην χρηση και συγρατει τις μυρωδιες ειναι και αντιπαρασιτικη.
Ελπίζω να μην εννοείς να τρώνε την άμμο με τις κουτσουλιές τα πουλάκια!
 
Οχι βεβαια. Τους βαζεις να τρωνε σε σκευος. Ευτυχως που το αναφερες για να μην γινει κανενα μπερδεμα.
 
Η άμμος υγιεινής δεν είναι η ίδια με την άμμο που προορίζεται για βρώση ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να προσφέρεται η άμμος υγιεινής για βρώση. Το σωστό είναι να προμηθεύεστε την κατάλληλη για κάθε περίπτωση.
 
Η άμμος υγι
εινής δεν είναι η ίδια με την άμμο που προορίζεται για βρώση ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να προσφέρεται η άμμος υγιεινής για βρώση. Το σωστό είναι να προμηθεύεστε την κατάλληλη για κάθε περίπτωση.

Σταυρο εννοεις πως η συσκευασμενη αμμος... Πχ της vitacraft-την οποια εγω χρησιμοποιω- δεν κανει για βρωση;

υπαρχει καποια συγκεκριμενη να προτεινες;
 
Αυτήν που αναφέρεις δεν τη γνωρίζω, ξέρω όμως ότι αυτή που βάζω στον πάτο των κλουβιών δεν είναι ίδια με αυτή που τους δίνω να τρώνε. Εξάλλου η πρώτη είναι σε συσκευασία 20 κιλών και η δεύτερη 1 κιλό.

Να προτείνω όχι. Εξάλλου όσες προορίζονται για βρώση, κάνουν πάνω-κάτω την ίδια δουλειά. :)
 
ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας. κάτι τεέυταίο την άμμο από πού μπορώ να την προμηθευτώ.
 
Back
Top