Αναπαραγωγή Υλικό φωλιάς για φλώρους

ΓΙΑΝΝΗΣ

PB New Member
Εγγραφή
26 Μαϊ 2006
Μηνύματα
28
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Τι υλικό είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί ώστε να φτιάξουν τα φλώρια φωλιά;
Για τα καναρίνια μου χρησιμοποιώ λινάτσα κομμένη σε διάφορες διαστάσεις
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο και για τα φλώρια;

Γιάννης
 
Γιαννη καλο το θεμα που ανοιξες με ενδιαφερει και εμενα πολυ. Μετα απο ζευγαρωμα καναρινιων φετος φιλοδοξω να ζευγαρωσω φλωρους. Αν και πολλοι μου λενε οτι ειναι πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο. Εχω δει φωλιες φλωρου στο φυσικο περιβαλλον. Εξωτερικα ξεκινουν με ξερα χορτα (οπως αγριαδα) και προχωροντας προς το εσωτερικο με πιο μαλακα υλικα οπως τριχα αλογου, μαλλι προβατου, κλωστες κ. Α.
Νομιζω οι κλωστες απο λινατσα ειναι απαραιτητες. Επισης εχω δει φλωρο και καρδερινα να τραβαει κλωστες-τριχα απο χαμαιρωπα (φοινικοειδες φυτο).
Μπορεις να δωσεις καμμια αλλη πληροφορια σχετικα με το ζευγαρωμα φλωρου;

Ευχαριστω VassilisT
 
εγω βαζω κοκοφοινικα αρχικα, μετα λινατσα και στο τελος κλωστς απο βαμβακι και εχω πολυ καλα αποτελεσματα
 
Υλικό φωλιάς για αναπαραγωγή φλώρων

Παιδια καλήσπερα

Μην τρελαίνεστε βάλτε ότι και στα καναρίνια αν είναι να κάνουν φωλιά και είναι εξοικείωμενα δεν θα τους εμποδίσει το υλικό μέχρι και σε φωλιά από εφημερίδα γεννάνε ακόμα και σε παλιά φωλιά που τηκ σουλούπωσα εγώ με το χέρι. Εγώ βάζω και τρίχα από κατσίκα αλλά μονό τους πρώτους μήνες γιατί μετά όσο ζεσταίνει ο καιρός θέλει υλικό που να αναπνέει για να μην ανάβουν τα αυγά.


Στρατής
 

Συνημμένα

  • P1010151.webp
    P1010151.webp
    46,7 KB · Προβολές: 129
Σε ενα ζευγαρι που εβαλα το καλοκαιρι τους εδωσα αγορασμενο υλικο φωλιας για αγριοπουλια και εφτιαξαν τρεις φορες ωραιοτατη φωλια. Την εκαναν σε πλαστικο καλαθι απο καναρινια με τσοχα μεσα και φυσικα με την χριστουγεννιατικη διακοσμηση γυρω γυρω.:D
 
Back
Top