Αναπαραγωγή Υπάρχει δίκτυο ανταλλαγής καναρινιών μεταξύ εκτροφέων;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης georgels
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

georgels

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2011
Μηνύματα
105
Πόλη
Ηράκλειο
αγαπητα μέλη γεια σας και χρονια πολλα! Ευχομαι το 2016 να ειναι εστω και λιγο πιο "ανθρωπινο" για ολους... Θελω να σας κανω μια ερωτηση. Εχω παρει δακτυλιδια των 3mm για τιμπραντο καναρινια... Θα κανω δουλεια; γιατι παντου βλεπω 2,9mm να προτεινουν. Πρωτον και δευτερον θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο. Την ανοιξη θα προσπαθησω να ζευγαρωσω τα δυο ζευγαρακια μου τιμπραντο τα οποια ειναι απο εκτροφεα απο συλλογο (μελος της ΕΛΙΤ). Δεν θα ηθελα να τα πουλησω με αγνωστη μοιρα το καθενα γιατι δεν θα ειμαι σιγουρος αν εκει που πανε ειναι καλα. Αυτο που σκεφτομουν ειναι αν υπαρχει καποιος αλλος εκτροφεας τιμπραντο στο ηρακλειο αν ηθελε να κανουμε ενα δικτυο "ανταλλαγων" πουλιων. Να του δωσω δηλαδη καποια πουλακια αν και οταν με το καλο βγαλω και αν ποτε π.χ για τον οποιοδηποτε λογο θελησω να μπορω να του ζητησω αν εχει διαθεσιμα δικα του... Ενα δουναι και λαβειν δηλαδη εντελως μεσα στα πλαισια του hobby και της εκτροφης. Γιατι σημερα εχεις 10 πουλια αυριο μπορει χτυπα ξυλο να συμβει κατι.. Να ξερεις οτι υπαρχει ενας ανρθωπος που του εχεις δωσει πουλια και που αν εχει διαθεσιμα να μπορει να σε στηριξει και αυτος αφιλοκερδως.. Αν καποιος ενδιαφερεται να μου πει!
 
Καλή χρονιά! 2,9 με 3 δεν έχουν μεγάλη διαφορά, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αυτά που πήρες τι μέγεθος φοράνε.
 
Καλή χρονιά! 2,9 με 3 δεν έχουν μεγάλη διαφορά, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αυτά που πήρες τι μέγεθος φοράνε.
Αυτά που πήρα επειδή έχουν δακτυλίδι απο σύλλογο λογικά πρέπει να ειναι 2,9mm γιατι και στο site του συλλόγου 2,9mm δαχτυλίδια προτείνουν. Εγώ όμως που δεν εγινα ακομα μελος του συλλόγου (περιμένω να κανω ενα δυο πετυχημένες γέννες πρώτα να ξεπάρω!) πήρα 3mm πλαστικά δαχτυλίδια ανοιχτού τύπου.. Ελπίζω λοιπόν να μην έχω πρόβλημα με το μέγεθος.. Οπως καταλάβατε περιμένω διακαώς την άνοιξη! Εχει μεγαλη σημασια για μενα μια πετυχημένη αναπαραγωγή, απο την αρχη ως το "τελος"..
 
Εγώ όμως που δεν εγινα ακομα μελος του συλλόγου (περιμένω να κανω ενα δυο πετυχημένες γέννες πρώτα να ξεπάρω!) πήρα 3mm πλαστικά δαχτυλίδια ανοιχτού τύπου.. Ελπίζω λοιπόν να μην έχω πρόβλημα με το μέγεθος..
Υπάρχουν αντίστοιχα δαχτυλίδια στο εμπόριο χωρίς φυσικά κωδικούς εκτροφέα και συλλόγου. Για αυτούς που δεν ξέρουν λεπτομέρειες.
 
Τα ειχα δει και αυτα κυριε Γιάννη και μαλλον θα τα παραγγείλω τελικά καθώς σε ολοκληρη Κρήτη δεν βρήκα ουτε ενα μαγαζί να πουλάει κλειστου τύπου με χρονολογία.. Θα πάρω και ενα δυο άλλα πραγματακια να αξίζουν τουλάχιστοντα εξοδα αποστολής! Ευχαριστώ πολύ παντως για τα φώτα σας!

Στο ευχόμαστε ολόψυχα!
ευχαριστώ πάρα πολύ! Απο τώρα ψάχνω ανάδοχους "γονείς" για τα πουλία (4 μηνες πριν!)! Ελπίζω ως τότε να έχουμε οργανωθεί εδώ μέσα με άλλους τιμπρανταδες απο Κρήτη για να μην αγχώνομαι με την διαδικασία του νέου σπιτιού των μικρών (καθώς δεν εχω χώρο να φιλοξενώ μεγάλο αριθμό πουλιών).
 
Τα ειχα δει και αυτα κυριε Γιάννη και μαλλον θα τα παραγγείλω τελικά καθώς σε ολοκληρη Κρήτη δεν βρήκα ουτε ενα μαγαζί να πουλάει κλειστου τύπου με χρονολογία.. Θα πάρω και ενα δυο άλλα πραγματακια να αξίζουν τουλάχιστοντα εξοδα αποστολής! Ευχαριστώ πολύ παντως για τα φώτα σας!
Αν είσαι απο Χανιά και θέλεις μπορείς να μιλήσεις με το προεδρείο του εκεί συλλόγου. Είμαι σίγουρος πως θα μπορέσουν να σου εξοικονομίσουν με κάποιο τρόπο λίγα δακτυλίδια για την αρχή.
 
Ειχα μιλησει και προσωπικα με τον γραμματεα του παγκρητιου ομιλου καναρινοφιλων (Π. Ο. Κ) που εδρευει στο ηρακλειο κρητης (οπου και μενω) και ειχαμε συζητησει λιγο περι συλλογων καναρινιων ρατσας, φωνης κτλ.. Και ειχα το διλημμα αν επρεπε να γραφτω γενικα σε ενα ομιλο ή μηπως ηταν καλυτερα μιας και εχω τιμπραντο να γραφομουν σε καποιο συλλογο μονο για τιμπραντο. Το λογικο βεβαια θα ηταν να γραφτω εδω στον παγκρητιο ομιλο για να μπορω να παρακολουθω και καμια ομιλια.. Το σιγουρο ειναι οτι καπου θα κανω εγγραφη οπως και να χει!
 
Back
Top