Φροντίδα Υπάρχει ελπίδα να εξημερωθεί άγριο κοκατίλ 6 χρονών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης penele
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

penele

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιουλ 2020
Μηνύματα
11
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα παιδιά!
Πρόσφατα μου έφεραν ένα άγριο κοκατιλ 6 χρονών το οποίο από ότι φαίνεται μεγάλωσε σε ένα κλουβί σε πετ σοπ.
Είναι υπερβολικά άγριο και μονο δλδ να κάτσω να το κοιτάξω έχει επιθετική συμπεριφορά. Μόνο όταν του σφυρίζω κοντοστεκεται και δείχνει ένα ενδιαφέρον αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχω επιχειρήσει καν να το ακουμπήσω..Επίσης του έχω βάλει κάποια φρούτα αλλά ίσα π τα δοκίμασε μάλλον δεν του άρεσαν.
Πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα να εξημερωθει για να κάνει καμία βόλτα έξω από το κλουβί;Η να του πάρω κατευθείαν ένα ακόμα να έχει τουλάχιστον παρέα?
 
@penele ναι θα μπορεσεις μωρο ειναι ακόμα. Όχι μονο έξω απο το κλουβι αλλα και στο χερι σου μπορει να ανεβει εγω το δικο μου 7 χρόνων το πηραν οι γονεις μου και τωρα ειναι συνέχεια μαζι
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο εγχείρημα το να το εξημερώσεις. Να έχεις πολλή υπομονή και να κάθεσαι δίπλα του όσο περισσότερο μπορείς και να του μιλάς αγνοώντας τις απειλές του. Το να πάρεις κι άλλο πουλί δεν θα αλλάξει τίποτα σε αυτό που έχεις, και θα δυσκολέψει την όποια απόπειρα εξημέρωσης. 6 χρονών δεν είναι μωρό αλλά ένα ενήλικο πουλί με διαμορφωμένο χαρατήρα και βιώματα.
 
Να το χαίρεσαι! Σίγουρα θα είναι δύσκολο αφού μιλάμε για ένα πουλάκι 6 χρόνων αλλά πιστεύω με επιμονή κάτι θα καταφέρεις. Να μας τον δείξεις όποτε μπορέσεις
 
Οι "παραστασεις" που εχει το συγκεκριμενο πουλακι δεν είναι οι καλυτερες αλλα με την παροδο του,με επιμονη και υπομονη,μονο προς το καλυτερο μπορει να παει.

Μουσικη και ηχοι απο αλλα κοκατιλ δεν χρειαζονται.
 
Ο αποτελεσματικότερος τρόπος είναι να κάθεσαι κοντά στο κλουβί, να σε βλέπει και να σε ακούει και να του προσφέρεις γενικά λιχουδιές κτλ...
Είναι ενήλικο, θα απαιτηθεί πολύς χρόνος αλλά αξίζει τον κόπο.
 
επίσης μου είπαν οτι αν υπάρχει σκυλί στο σπίτι αν γαβγίσει μπορεί το πουλί να τρομάξει και να πάθει ανακοπή,ισχύει κάτι τέτοιο;
[automerge]1595164450[/automerge]
@fortunatos λιχουδιές του δίνω κάθε μέρα, ανακάλυψα ότι του αρέσει πολύ το πράσινο μήλο.. δεν μπορεί να αντισταθεί και πλεον το τρώει και απο το χέρι μου φαντάζομαι είναι ένα καλό βήμα, αν και χωρίς λιχουδιά είναι ακόμα επιθετικό.
 
@penele Σαφώς και δεν ισχύει το να πάθει ανακοπή το πουλί απο το γάβγισμα. Κι εγώ κι άλλοι στο φόρουμ έχουμε σκυλιά, γάτες και πουλιά μαζί για πολλά χρόνια.
 
Back
Top