Αναπαραγωγή Υπάρχει ενδεχόμενο να κάνουν αυγά σε τόσο νεαρή ηλικία;

Anastasia 3

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2021
Μηνύματα
111
Πόλη
Αθήνα
Έχω δυο καινούργια καναρίνια ένα θηλυκό που πήρα πριν ένα μήνα και μια εβδομάδα και το αρσενικό πριν ένα μήνα. Τα είχα σε ξεχωριστά κλουβιά αλλά καθώς τα έβγαζα λίγο να πετάξουν στο σαλόνι το αρσενικό έρχονταν πολύ κοντά στο θηλυκό. Πηγαινε στο κλουβί της. Είναι μικρά σε ηλικία 6 μηνών το αρσενικό και 5 μηνών το θηλυκό. Είναι μικρά και τα βλέπω να μαζεύουν τρίχες και χαρτί από κάτω και το βάζουν στο κλουβί. Τώρα τα έχω μαζί διότι είναι χαρούμενα μαζί. Σε τέτοια νεαρή ηλικία υπάρχει ενδεχόμενο να κάνουν αυγά;
 
Τα είχα σε ξεχωριστά κλουβιά
Έτσι πρέπει να συνεχίσεις να τα έχεις.
Τώρα τα έχω μαζί διότι είναι χαρούμενα μαζί.
μαζεύουν τρίχες και χαρτί από κάτω και το βάζουν στο κλουβί.
Τα πουλιά έχουν ταιριάξει και ετοιμάζονται να ζευγαρώσουν, αυτό είναι απαγορευτικό λόγω της ηλικίας τους και λόγω εποχής και μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για το θηλυκό (δυστοκία).
Τα πουλιά πρέπει να ακολουθούν αυστηρά το πρόγραμμα Ανατολή - Δύση για να ξυπνάνε και να κοιμούνται στην ώρα τους, έτσι καταλαβαίνουν τις εποχές και συμπεριφέρονται ανάλογα.
Οι πολλές ώρες ημερήσιου φωτός τα οδηγεί σε λάθος αντίληψη της εποχής (νομίζουν ότι είναι καλοκαίρι) και η πλούσια διατροφή και η θερμοκρασία του σπιτιού τα κάνει να πυρώνουν και να θέλουν να αναπαραχθούν.
Πριν από κάθε αναπαραγωγή πρέπει να έχει προηγηθεί διατροφική προετοιμασία για να μπορούν να ανταπεξέλθουν χωρίς προβλήματα..

Σε τέτοια νεαρή ηλικία υπάρχει ενδεχόμενο να κάνουν αυγά;
Νομίζω ότι από 6 Μηνών και πάνω μπορούν, αλλά δεν είναι σωστό να τα αφήσεις να κάνουν, μετά τους 9 Μήνες είναι ασφαλές όταν έχει προηγηθεί διατροφική προετοιμασία, επίσης το σουπιοκόκκαλο πρέπει να υπάρχει μόνιμα στο κλουβί.

Τώρα τα έχω μαζί διότι είναι χαρούμενα μαζί
Τα καναρίνια δεν χρειάζονται παρέα για να είναι χαρούμενα.
Θα σου πρότεινα να τα βάλεις στα ατομικά κλουβιά τους, έτσι θα ακούς το κελάηδισμα του αρσενικού και το θηλυκό θα ηρεμήσει.
Τον Μάρτιο μπορείς να ξεκινήσεις διατροφική προετοιμασία και τον Απρίλιο να τα βάλεις μαζί για να έχεις μια επιτυχημένη αναπαραγωγή.
 
Back
Top