Γενικά Υπάρχει εξήγηση για τιτιβίσματα και μάδημα φτερών στα καναρίνια μου;

vladimiros_gl

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2014
Μηνύματα
5
Πόλη
Πάτρα
Καλησπέρα, καταρχήν έχω 2 καναρίνια(αρσενικό isabella) και μια κανάρα-ενός έτους περίπου και τα 2. Τις τελευταίες 4-5 μέρες έχω παρατηρήσει πολλά φτερά της κανάρας στο πάτωμα κι έχω πιάσει τον κάναρο 2-3 φορές με φτερά της κανάρας στο στόμα. Ακόμα, τα χω πιάσει αρκετές φορές να κάθονται αντικριστά και να τιτιβίζουν. Υπάρχει καμιά εξήγηση για αυτές τις συμπεριφορές;
Να σας πω ότι τα χω βάλει μαζί εδώ και κανά μήνα-τα είχα και πιο παλιά μαζί.
 
Καλώς ήρθες Βλαδίμηρε! Πες μας αν θες σε τι χώρο τα έχεις (βασικά θερμοκρασία χώρου) και τι διατροφή τους παρέχεις..

Η μία εκδοχή είναι να τα έχεις σε ζεστό μέρος με πολλές ώρες φωτισμού και η κανάρα σου να περνάει πτερόροια και ο αρσενικός απλά να παίζει με τα φτερά της.

Η άλλη εκδοχή είναι να μαλώνουν, να τσακώνονται (τιτίβισμα ενώ κάθονται αντικριστά) και ο αρσενικός να τραβάει τα φτερά της θηλυκιάς.

Όπως και να χει, χώρισε τα. Βάλτα σε μια ζευγαρώστρα με χώρισμα. Τα καναρίνια δεν είναι παπαγαλάκια, να είναι όλο το χρόνο μαζί. Τα ενώνουμε μόνο στην αναπαραγωγική περίοδο για να ζευγαρώσουν.. :)
 
Λίγο πριν την έναρξη της αναπαραγωγής, το θηλυκό αδειάζει απο πούπουλα στην κοιλιακή χώρα. Η συμπεριφορά των πουλιών δείχνει οτι έχουν μπεί σε έναν τέτοιο κύκλο. Επόμενες κινήσεις; Ενα χώρισμα ανάμεσά τους. Φωλιά και κλωστές στο θηλυκό αλλά και ένα σουπιοκόκκαλο. Το αυγό να μη λείπει. Αν και όταν ετοιμαστεί η φωλιά, αποσύρεται το χώρισμα και έρχονται σε επαφή τα πουλιά.
Βλαδίμηρε υπάρχει υλικό για ανάγνωση που αναφέρεται σ' αυτή την περίοδο. Μέχρις ότου ετοιμαστεί η φωλιά προλαβαίνεις να διαβάσεις τα σχετικά.

Υ. Γ Με πρόλαβε η Αλίκη!
 
Back
Top