Ασθένειες Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω κατά τη θεραπεία;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sonikoly
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sonikoly

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2021
Μηνύματα
192
Πόλη
Βέροια
Καλησπέρα σας,

σήμερα έλαβα από την Κομοτηνή την ανάλυση κουτσουλιάς του Ρίκο. Όλες οι εξετάσεις του βγήκαν καλές αλλά του βρήκαν ότι έχει τα παράσιτα Trichomonas gallinarum και Coccidia spp. Στη θεραπεία έλεγε ότι έπρεπε να του δώσω στο νερό του Trichomycin , πολυβιταμίνες και προβιοτικά, ultralevure, baycox 2.5% και βιταμίνη Κ. Επειδή δεν του έχω ξαναδώσει τίποτα από φάρμακα, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω; Έκανα κάτι λάθος και εμφάνισε παράσιτα ή είναι κάτι συχνό που εμφανίζουν οι παπαγάλοι; Τέλος, τα προβιοτικά και τις βιταμίνες πρέπει να τα ξαναδώσω μετά από κάποιο διάστημα ή μόνο όσο διαρκεί η αγωγή του;

Σας ευχαριστώ
 
Πόσο συχνά χρειάζεται να του τα δίνω; ΔΙάβασα σε διάφορες περιγραφές από προβιοτικά ότι βοηθοών να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό του σύστημα και τη χλωρίδα του εντέρου του. Αλλά πραγματικά δεν ήξερα ότι πρέπει να του τα δίνω για να μην έχει κάποιο πρόβλημα. Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να συμπεριλάβω στη διατροφή του ώστε να μην έχει άλλο θέμα στο μέλλον;
[automerge]1664886917[/automerge]
Παιδιά το διάβασα το άρθρο. Ο δικός μου τίποτα από αυτά δεν έχει δείξει να έχει. Ούτε βάρος χάνει αντίθετα έχει πολύ όρεξη και διάθεση για παιχνίδια. Επειδή κρατάω ημερολόγιο με το βάρος του είναι στα 102-103 γρ. Ούτε άλλα ζώα έχει στο σπίτι (καθώς είμαι φοιτήτρια και τον έχω μαζί μου Αλεξανδρούπολη - ο Σπύρος είναι Βέροια με τους γονείς μου). Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ θα ήταν το πόσιμο νερό. Μπορεί από εκεί να το κόλλησε. Οπως και να έχει, θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο γίνεται. Παρήγγειλα τα φάρμακά του και μόλις έρθουν ξεκινά η θεραπεία του. Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να συμπεριλάβω στη διατροφή του ώστε να μην έχει άλλο θέμα στο μέλλον;
Λαχανικά - κηπευτικά - βότανα εποχής για να παίρνει βιταμίνες και κάποια ιχνοστοιχεία. Αυτά, βοηθούν στη θωράκιση του ανοσοποιητικού του συστήματος, αλλά δεν είναι και πανάκεια.
Κοίταξε στο άρθρο τι επιτρέπεται να δίνεις και τι όχι https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
του βρήκαν ότι έχει τα παράσιτα Trichomonas gallinarum και Coccidia spp.
Συνήθως αυτά μεταδίδονται από άλλα πουλιά ή από τροφές οι οποίες φέρουν επιμόλυνση από τους συγκεκριμένους μικροοργανισμούς, π.χ. κόβεις ένα χόρτο από τη γλάστρα στην οποία πριν ήταν σπουργίτια ή αγοράζεις και δίνεις χύμα τροφή από το πετσοπ (που σου είπαν ότι είναι πολύ καλή)
 
@ianos Η τροφή του ήταν από την αρχή συσκευασμένη (Prestige, Big Parakeets). Έχω ήδη αρχίσει να του δίνω φρούτα και λαχανικά. Μπορεί κάποιο να μην είχε πλυθεί αρκετά καλά και να μεταφέρθηκε; Πάντως χύμα τροφή ούτε αυτός ούτε τα καναρίνια τρώνε.
 
Τον πήρα τον Μάϊο του 22. Ήταν 2 μηνών τότε. Πρώτη φορά έκανε εξετάσεις. Η κουτσουλιά του είναι κανονικότατη(πράσινη με άσπρο). Θα κάνω την θεραπεία που μου είπαν στο διαγνωστικό κέντρο και μόλις τελειώσει θα επαναλάβω την εξέταση για να σιγουρευτώ ότι είναι καλά. Το πρόβλημά μου είναι να βρω πως κόλλησε για να μην ξανασυμβεί.
 
Για το πως κόλλησε οι πιθανότητες είναι να έχει μεταδοθεί από άλλο πτηνό μέσω υγρών, τροφίμων ή με στενή επαφή με εκκρίσεις, το πότε πιστεύω ότι δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε.
Διάβασε αν θέλεις τα άρθρα
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αυτό που μπορώ να κάνω τώρα είναι να ασχοληθώ με το πώς θα γίνει πάλι καλά. Μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω. Καλό απόγευμα σε όλους
 
Επειδή δεν του έχω ξαναδώσει τίποτα από φάρμακα, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω;
Ακολουθείς κατά γράμμα τις οδηγίες - δοσολογίες που σου έδωσαν. Δεν δίνεις κανενός άλλου είδους τροφή εκτός από τους σπόρους του, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία.
 
Καλημέρα σε όλους και Καλή Κυριακή!
σήμερα ολοκλήρωσα τη θεραπεία του Ρίκο μου για τα κοκκίδια. Περιμένω να παραλάβω και το φάρμακό του για τις τριχομονάδες και να ξεκινήσω τη νέα του θεραπεία. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο συχνά πρέπει να του δίνω στο νερό του τις πολυβιταμίνες, προβιοτικά και τη βιταμίνη Κ; Σκοπός μου είναι να θωρακιστεί ο οργανισμός του και να μην ξανακολλήσει στο μέλλον κάποιο άλλο παράσιτο. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν θα πρέπει να βάζω και στα καναρίνια μου ώστε να είναι υγιή και αν ναι σε τι αναλογία νερού και πόσο συχνά πρέπει να τους τα παρέχω.
Τέλος σχετικά με τη διατροφή του Ρίκο, όσο έκανε την πρώτη θεραπεία, δεν του έδινα καθόλου αβγό ή φρούτα/λαχανικά. Θα πρέπει να τελειώσω όλες τις θεραπείες και μετά να ξαναρχίσω να του δίνω ή σιγά σιγά να ξαναρχίσω;
 
Τελευταία επεξεργασία:
πόσο συχνά πρέπει να του δίνω στο νερό του τις πολυβιταμίνες, προβιοτικά και τη βιταμίνη Κ;
Όταν και όσο συχνά λένε οι οδηγίες που πήρες από το γιατρό.

Θα πρέπει να τελειώσω όλες τις θεραπείες και μετά να ξαναρχίσω να του δίνω ή σιγά σιγά να ξαναρχίσω;
Ναι. Δίνεις μόνο τους σπόρους για όσο δίνεις φάρμακα.
 
Ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα. Η ερώτηση που ήθελα να κάνω είναι αν πρέπει να του δίνω προληπτικά βιταμίνες για να μην αρρωσταίνει και αν ναι πόσο συχνά. Αν πάλι δεν χρειάζεται,οκ θα του δίνω μόνο όταν μου το λέει ο γιατρός του.
 
Όταν η διατροφή του είναι πλήρης, δεν χρειάζονται. Από την άλλη πάλι, αν του δίνεις κάποια πολυβιταμίνη σύμφωνα με τις οδηγίες του εκάστοτε σκευάσματος, δεν θα του κάνει κακό. Αντίθετα, βοήθα να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν διατροφικές ελλείψεις λόγω μη ισορροπημένου σιτηρέσιου.
 
@Stavros Μέχρι τώρα δεν του είχα δώσει κάποια βιταμίνη. Στη διατροφή του είχε τους σπόρους και τα φρούτα/ λαχανικά που ξεκίνησα να του δίνω. Τώρα έχω τη βιταμίνη Κ και τις πολυβιταμίνες της beaphar. Είναι ασφαλή να του δίνω λίγες σταγόνες στο νερό του και αν ναι πόσο συχνά χρειάζονται; Σκοπός μου είναι να μειώσω τις πιθανότητες να ξανά αρρωστήσει.
 
@Sonikoly
Για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η θεραπεία του και τρέφεται αποκλειστικά με σπόρους, μπορείς να δίνεις βιταμίνες και προβιοτικά.
Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας εφόσον ακολουθεί πλήρη και ισορροπημένη διατροφή (πλούσιο μίγμα σπόρων, λαχανικά, φρούτα, αυγοτροφή, πηγή ασβεστίου) μπορείς να δίνεις προληπτικά στην περίοδο της πτερόρριας.
Υπάρχει και συζήτηση για τις πολυβιταμiνες.

Σκοπός μου είναι να μειώσω τις πιθανότητες να ξανά αρρωστήσει.
Το πουλάκι δεν αρρώστησε από κάποια έλλειψη βιταμίνης.
Τόσο τα κοκκιδια όσο και η τριχομοναδωση οφείλονται σε παθογόνους μικροοργανισμούς τα λεγόμενα πρωτόζωα.
Οι βιταμίνες σίγουρα βοηθούν στην θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος όμως δεν μπορούν από μόνες τους να αποτρέψουν έναν ισχυρό παθογόνο και λοιμώδη παράγοντα.
 
Τώρα έχω τη βιταμίνη Κ και τις πολυβιταμίνες της beaphar
Ποιες, ποια σκευάσματα;

πολυβιταμίνες της beaphar. Είναι ασφαλή να του δίνω λίγες σταγόνες στο νερό του και αν ναι πόσο συχνά χρειάζονται;
Είναι ασφαλή όταν δίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του σκευάσματος.
 
Back
Top