Ζητώ να μου χαρίσουν Υπάρχει κανείς που να χαρίζει ζευγάρι καναρίνια;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης kanarini
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kanarini

PB New Member
Πόλη
Πειραιάς
ειχα 15 κοινα καναρια και τα χαρισα σε εναν συγγενη μου(ετσι μου εμεινε και η κλουβα) και ο λογος να παρω 2,3 ζευγαρακια καναρινια ρατσας αλλα εχω παει σε πολλα pet shop και μου εχουν πει παρα μα παρα πολλα λεφτα το καθε ζευγαρι που αγγιζουν τα 150ευρω😡. Για αυτο σασ γραφω μηπωσ υπαρχει κανεισ φιλοσ που να δινει κανενα τετοιο ζευγαρακι, αυτα που μου αρεσουν ειναι gloster,τα σγουρα,border, νοργουιτσ... Οποιοσ εχει την καλη διαθεση ασ μου απαντησει, σασ ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

που ειναι αυτα τα πετ σοπ που τα πουλουσαν τοσο ακριβα;

Μακάρι να είχα βγάλει φέτος gloster αλλά το ζευγάρι μου αντί για αυτό έβγαλε... Φλώρους σαν παραμάνα. Πάντως καλό είναι να ξέρεις και τα προβλήματα που έχουν κάποιες από αυτές τις ράτσες και θα πρέπει να αντιμετωπίσεις στην πορεία. Εκτός ίσως από τα gloster τα υπόλοιπα (και κυρίως τα σγουρά) θα σου κάνουν τη ζωή κάπως δύσκολη. Δεν θέλω να σε απογοητέψω ή να σε αποθαρύνω απλά να γνωρίζεις τι σε περιμένει ώστε να μην μετανιώσεις μετά την απόκτηση των πουλιών.

Ti diafora exoun ta Gloster Vasili; Den einai opos ta apla kanarinia? Giati na tou kanoun ti zoi diskoli? 8) Apla endiaferome...

τα γκλοστερ απο οτι εχω μαθει απο εναν εμπειρο εκτροφεα που φροντιζει μονο γκλοστερ λεει οτι ειναι απο τα ευκολοτερα καναρινια στην αναπαραγωγη και οι θηλυκες γκλοστερ ειναι πολυ καλες μανες οσο για τα σγουρα και για τα νοριτς ειναι οντος δυσκολα γιατι ειχα στο παρελθον μερικα ζευγαρια και δεν καταφερα ποτε τιποτα.

Ti diafora exoun ta Gloster Vasili; Den einai opos ta apla kanarinia? Giati na tou kanoun ti zoi diskoli? 8) Apla endiaferome...
Τα gloster είναι τα πιο εύκολα από τα καναρίνια που αναφέρθηκαν. Παρόλα αυτά, όταν αναπαράγεις gloster πρέπει να γνωρίζεις τον τύπο φτερού (μαλακό, σκληρό κλπ) για να μην δημιουργούνται κύστες στα πουλιά. Κάτι τέτοιο στα κοινά καναρίνια ή στα καναρίνια χρώματος πχ. Δεν υφίσταται. Σαν γονείς δεν έχουν παραξενιές και γενικά στην αναπαραγωγική διαδικασία η μόνη διαφορά που έχουν με οποιοδήποτε άλλο καναρίνι είναι ότι χρειάζονται κούρεμα πριν το ζευγάρωμα. Αν πιάσουμε τώρα τα σγουρά τα προβλήματα αυξάνονται. Οι κύστες είναι μεγάλο πρόβλημα σε αυτήν τη ράτσα και χρειάζεται σχολαστικός έλεγχος για την έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Επίσης οι σγουρές και οι καμπούρικες ράτσες δεν φημίζονται ούτε για την γονιμότητά τους αλλά ούτε και για τα αναπαραγωγικά τους ένστικτα. Πολλοί γονείς δεν ταΐζουν τα μικρά ή παρατάνε τα αυγά και χρειάζεται να υπάρχουν σχεδόν πάντα παραμάνες έτοιμες να αναλάβουν. Αυτά τουλάχιστον έχω αποκομίσει εγώ από αυτές τις ράτσες αλλά παρόλα αυτά, ασχολούμαι με τα gloster (είναι η αγαπημένη μου ράτσα) και σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον θέλω να αναπαράγω και σγουρά. Εμφανισιακά είναι υπέροχα πουλιά και αξίζει τον κόπο (για μένα τουλάχιστον). Γιαυτό ακριβώς είπα ότι δεν θέλω να αποθαρύνω κανένα απλά να πληροφορήσω για τις δυσκολίες. Συγγνώμη που βγήκα εκτός θέματος δεν το ήθελα. Όποιος θέλει μπορούμε να ανοίξουμε ένα νέο post και να συζητήσουμε για τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις ορισμένων καναρινιών.

• Like
Αντιδράσεις: lizard
περσι ειχα 2 ζευγαρια παντοβαν (σγουρα) απο τα οποια και τα δυο ταιζανε μεχρι και οι πατεραδες. Εβγαλα απο αυτα 17 πουλια, οσοι εχουν ερθει στο κουμασι μου τα εχουν δει.
βεβαια απο την στιγμη που εβγαλα κιτρινα και κανελη γκλοστερ τα παρατησα (εχω την τρελα μου).
ολες οι ρατσες που εχουν πολλυ πουπουλο θελουν κουρεμα και οχι μονο τα γκλοστερ και καλο ειναι οταν εχουμε θυληκο κορωνα να κουρευουμε και την κορωνα για να μην κολανε τρωφες στα φτερα που ειναι πανω απο το ραμφος.
οταν ασχολησε με γκλοστερ δεν κοιτας μονο το φτερωμα (σκληρο μαλακο) αλλα και ποσο εντονο η οχι ειναι, πρεπει ακομα να κοιτας το ποσο φαρδη η στενο ειναι ενα φτερωμα (μπαφ η γιελοου) πρεπει να κοιτας το σωματοτυπο του πουλιου. . Ειναι πολλα αυτα που πρεπει να κοιτας, αλλα το ποιο σπουδαιο ειναι οτι ειναι μια γλυκια ρατσα με τρελες συγκυνησεις

Κ. Δημήτρη επειδή έχω δει ότι ξέρετε αρκετά για την φροντίδα των γκλόστερ και επειδή είναι πανέμορφα και με το πιο απαλό πούπουλο που έχω δει και επειδή δεν ασχολούμαι με αυτά λόγω κύστεων και φοβίας,

Αν θέλετε και Αν Μπορείτε, θα δημοσιεύσετε ένα άρθρο για αυτό το είδος καναρινιών;

Τέλος φίλε kanarini περίμενε τον Σεπ που θα γεμίσει η αγορά με καινούρια πουλιά και τότε θα βρείς ζευγάρι με 80€ το πολύ.

Yπάρχει Ελληνική σελίδα με πολλές πληροφορίες για ΓΚΛΌΣΤΕΡ
αφού με αυτά τα πουλια ασχολείται αποκληστικά
GlosterCanary - Αρχική
Θέλει διάβασμα.

οποιος πει οτι τα ξερει ολα δεν ξερει τιποτα.
τα πουλια ειναι ενα χομπι ολο εκπληξεις και απροβλεπτα, καθε ζευγαρι ειναι διαφορετικο και καθε ρατσα το ιδιο.

εαν και με προλαβε ο βασιλης με καθε επιφιλαξη και σεβασμο προς το PB , δες και εδω GlosterCanary - Αρχική εχει πολλα θεματα που ενδιαφερουν μονο τα γκλοστερ.

Επειτα λές στη Σοφία οτι γέρασε! 😛
Ούτε στο προηγούμενο πόστ , καημένε μου δεν έφτασε το μάτι σου... 😀

Back