Γενικά Υπάρχει μαλακό-σκληρό φτέρωμα καρδερίνας;

Εγγραφή
4 Φεβ 2008
Μηνύματα
81
Πόλη
Τρίκαλα
Πριν λίγο καιρό έμαθα πως στα καναρίνια υπάρχει μαλακό-σκληρό φτέρωμα. Είναι το ίδιο και στις καρδερίνες;
 
Επισης θα μαθεις οτι υπαρχουν καναρινια τυπου, εμφανισης, φωνης... λες να ισχυει κατι αναλογο και στις καρδερινες;
Τα πιο πολλα ειδη καναρινιων ειναι ''προιοντα'' πειραματισμων πολλων χρονων, ωστε να αναδειξουνε καποια χαρακτηριστικα.. Αναλογα με το ζητουμενο. Η καρδερινα εχει μικρη ιστορια στο κλουβι.. Και φυσικα και μια καποια δυσκολια στην αναπαραγωγη.
 
Επισης θα μαθεις οτι υπαρχουν καναρινια τυπου, εμφανισης, φωνης... λες να ισχυει κατι αναλογο και στις καρδερινες;
Ποτέ δεν ξέρεις!Γιαυτό γράφω οτι είμαι ΑΡΧΑΡΙΟΣ. Τα περσινά μου ζευγάρια καναρινιών μου δώσανε αρκετα πουλιά μα τα περισότερα μαλακόφτερα άρα κακή επιλογή των ζευγαριών. Στα καναρήνια το διώρθωσα φέτος αυτό. Ρωτώ για να μην κάνω το ίδιο λάθος και με τις καρδερίνες μου.
 
Τα προβλήματα με το φτέρωμα των καναρινιών έχουν προέλθει από τα πολλά χρόνια εκτροφής μακριά από το φυσικό του περιβάλλον όπως είπε και η Σοφία και δεν υπάρχουν σε κανένα άγριο πτηνό αλλά ούτε και στο άγριο καναρίνι. Σε κάποια είδη υπάρχουν μαλακόφτερα και σκληρόφτερα πουλιά αλλά αυτά είναι ανάλογα με το φύλο. Τα θηλυκά έχουν μαλακό χιονέ φτέρωμα και τα αρσενικά σκληρό εντόνου τύπου ώστε να εμφανίζουν και πιο ζωηρά χρώματα. Αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει και με το άγριο καναρίνι και μέσω της εξέλιξης στο κλουβί αφού έχασε το διμορφισμό του έχασε και αυτό το χαρακτηριστικό. Ευτυχώς ακόμη δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο με κανένα άλλο είδος.
 
Back
Top