Διατροφή Υπάρχει πίνακας με την ημερήσια ανάγκη των καναρινιών σε θρεπτικά συστατικά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MrNek36
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MrNek36

PB Member
Εγγραφή
28 Απρ 2018
Μηνύματα
539
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους, διαβάζοντας ένα παλιότερο θέμα για συνταγή αυγοτροφής που είχε παραθέσει ένα μέλος (με τις οποιες διαφωνίες και ενστάσεις υπήρχαν), αναφέρθηκε ότι το θετικό των αυγοτροφών εμπορίου είναι ότι παρέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα πουλιά, καθώς η εταιρεία παραγωγής έχει κάνει έρευνα πάνω σ αυτό. Θα ήθελα λοιπόν να ξέρω αν έχει βρει κάποιος στην ελληνική ή ξένη βιβλιογραφία κάποιο πίνακα με τις διατροφικές ανάγκες των καναρινιών ανα περίοδο και σε ποσότητες κατά προσέγγιση (να λέει για παράδειγμα ημερήσια πρόσληψη πρωτεϊνών Χ gr, βιταμίνης K Υgr κτλ). Δύσκολο να υπάρχει κάπου αλλά αν έχει κάποιος στοιχεία ας παραθέσει.
 
Νεκτάριε από όσα ξέρω όχι.
Θα με παραξένευε αν υπήρχε...
Εδώ δεν υπάρχει για τους ανθρώπους.. Θα έφτιαχναν για τα καναρίνια;
Τι ακριβώς όμως χρειάζεσαι;
Τι θέλεις να ξέρεις μήπως και σε βοηθήσουμε;
 
Για τους ανθρωπους υπαρχει και αυτο αποτυπωνεται και θερμιδικα και απο αποψη ημερησιων διατροφικων αναγκων μεσω της ημερησιας συνιστωμενης καταναλωσης.
Γι αυτο αλλωστε υπαρχει και στις ετικέτες των τροφιμων ο αντιστοιχος πινακας.

Στα καναρινια δεν υπαρχει κατι τετοιο και δεν θα μπορουσε να υπαρχει και ενας τετοιος πινακας για ολα τα ειδη μιας και διαφορετικες αναγκες εχει ενα Gloster απο ενα Japan Hoso για παραδειγμα.
 
Στο να προσανατολιστω-ουμε λιγο καλύτερα στα συστατικά της αυγοτροφής για να καλύψουμε όσο το δυνατό περισσότερο τα πουλιά, γιαυτό και αναφέρομαι ανά περίοδο μιας και αυτές αλλάζουν. Επειδή τα συστατικά από άτομο σε άτομο μπορεί να παρουσιάσουν διαφορές τεράστιες, ψάχνω να δω με βάση τις τεκμηριωμένες ανάγκες των πουλιών (γιαυτό ζητάω έρευνα) πως μπρούμε να συνδυάσουμε καταλληλότερα τα διάφορα (αλλά και ποιοτικότερα) συστατικά σε μια αυγοτροφή σπιτική. Δεν ξεχνώ από την άλλη ότι το βασικό μείγμα σπόρων θα πρέπει να παρέχει τα περισσότερα και η αυγοτροφή είναι μια συμπληρωματική τροφή στην οποία περνάμε ότι κρίνουμε εμείς απαραίτητο. Σε αυτό το απαραίτητο θα μας προσανατόλιζε ο εν λόγω πίνακας
[automerge]1557869094[/automerge]
Στα καναρινια δεν υπαρχει κατι τετοιο και δεν θα μπορουσε να υπαρχει και ενας τετοιος πινακας για ολα τα ειδη μιας και διαφορετικες αναγκες εχει ενα Gloster απο ενα Japan Hoso για παραδειγμα.

Αντώνη αυτό με τις διαφορετικές ανάγκες που έχω ξανακούσει απο ρατσα σε ρατσα, βγήκε εμπειρικά απ τους εκτροφείς;
 
Αντώνη αυτό με τις διαφορετικές ανάγκες που έχω ξανακούσει απο ρατσα σε ρατσα, βγήκε εμπειρικά απ τους εκτροφείς;

Νομιζω προκυπτει απο την κοινη λογικη Νεκταριε, μονο και μονο θερμιδικα να το δεις δεν μπορει να εχουν τις ιδιες αναγκες αυτες οι 2 ρατσες.
Ενα Υοrkshire με ενα Razza ας πουμε ειναι αλλο ενα υπαρκτο παραδειγμα ισως και πιο χαρακτηριστικο απο το προηγουμενο.

Θα διαφωνήσω με την αποψη σου για την αυγοτροφη ή αυγο οπως την αποτυπωσες ομως, δεν κρινουμε ουσιαστικα εμεις αν θα δωσουμε αυγοτροφη ή οχι.
Επιβάλλεται να το κανουμε.

Κανουμε προσομοίωση της ζωης ενος πτηνου του τροπου διατροφης αν θα ηταν στη φυση ή αναλογα με τις αναγκες της φασης της ζωης του.
Φυσικα στην φυση δεν θα εβρισκε αυγο βραστο ή αυγοτροφη αλλα θα εβρισκε σιγουρα το τροπο να τραφει με περισσοτερη πρωτεινη ή ασβεστιο κτλ.
 
Έρευνες υπάρχουν πολλές Νεκτάριε,όρεξη να έχεις,όπως δείχνεις και θα τις βρεις.
Αυτό που δεν υπάρχει είναι μια έρευνα που να περιέχει έναν πίνακα που και αυτός με την σειρά του να τα περιέχει όλα.
Τέτοια σύνοψη βρίσκει κανείς μόνο σε βιβλία, τα οποία παραπέμπουν σε πολλές έρευνες,τις οποίες άντε να τις βρεις.

Αντίστροφα αν το πάρεις και πιστεύεις σε αυτό,έλεγξε 15 αυγοτροφές,20 σκευάσματα (ανάλογα και με την εποχή που θες) κάνε μια σούμα και ορίστε ο προσανατολισμός σου.

Είσαι νέος, καλό ψάξιμο!
 
Ίσως να μην το διατύπωσα εγώ καλά, λέγοντας συμπληρωματική δεν εννοώ προαιρετική αλλά τροφή που συμπληρώνει ο,τι δεν παρέχουν τα σπόρια και τα λαχανικά που δίνουμε. Είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να δώσουμε βρωσιμα λαχανικά που το πουλί σκέτα δεν προτιμάει όπως πχ στα δικά μου την πιπεριά. Ένας άλλος λόγος που αναζητώ αυτόν τον "πίνακα" είναι στο να μην οδηγούμαστε σε υπερβαρα πουλιά στην προσπάθεια μας να τα παρέχουμε όλα. Όπως είπε ο Deukalion έρευνες υπάρχουν γιαυτο ό,τι βρω θα το παραθέσω εδώ, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθουν αποτελέσματα. Κάτι ακόμα που σκέφτηκα είναι η μελέτη των στοιχείων των pellets που αναφέρεται ότι αποτελούν ολοκληρωμένη τροφή για τα πουλιά και όπως υποστηρίζεται δεν απαιτείται κάτι παραπάνω αν τους χορηγούνται
 
Back
Top