Φροντίδα Υπάρχει περίπτωση να εξημερωθεί ο παπαγάλος μου;

Βαγγελης 104

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιαν 2018
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας πηρα έναν παπαγαλο από έναν συγγενή που τον ειχε 3 χρονια. Ο παπαγάλος αν και τον εχει 3 χρονια είναι ακομα αγριος και δαγκωνει. Ακομα όταν παω κοντα του απομακρύνεται και όταν παω να αλλαξω τροφη ετοιμάζεται για να δαγκωσει. Ακομα το πρωι φωναζει πολύ/ Επιπλέον όταν ηταν μαζι με άλλο παπαγαλο τον δαγκωνε. Υπαρχει περιπτωση να εξημερωθεί; Παπα
 
Aν υπάρχει υπομονή και διάθεση και κυρίως, και πάνω απ' ολα αν υπάρχει αγάπη γι' αυτο το πλάσμα φυσικά και θα εξημερωθεί. Κάθε ζωντανό πλάσμα ζητάει ασφάλεια αγάπη και συντροφικότητα για να ανταποδώσει και αυτό τα ίδια, ισχύει σε ανθρώπους, ζώα, πουλιά.
Οπότε με τα σωστά βήματα και ΑΠΕΙΡΗ υπομονή γίνεται δουλειά.
Αν νιώθει απλά φυλακισμένος από έναν αδιάφορο ιδιοκτήτη φυσικά και δε θα εξημερωθεί και λογικά θα πεθάνει και πριν την ώρα του.
 
Δεν έχει καμία σημασία πόσα χρόνια βρισκόταν σε ένα σπίτι. Να μην σε αποθαρρύνει αυτό. Αν ο παπαγάλος εποτελουσε ένα στοιχείο απλά της διακόσμησης και οι ιδιοκτήτες τον πλησίαζαν μόνο για τροφή και νερό τότε λογικό είναι να είναι άγριος. Επιπλέον το γεγονός ότι βρισκόταν με άλλο παπαγάλο στο ίδιο κλουβί μειωνε τις ελάχιστες πιθανότητες που είχε να εξημερωθεί. Με πολλή υπομονή και αγάπη σταδιακά μπορείτε να γίνεται καλοί φίλοι. Δώσε του χρόνο και προσπάθησε να ενημερωθείς όσο το δυνατόν καλύτερα για το είδος του ώστε να τον φροντίσεις με τον καλύτερο τρόπο. Αλήθεια, τι παπαγάλος είναι;
 
Καλησπερα και συγγνωμη για την καθυστερηση. Οι παπαγαλοι ειναι κοκατιλ. Τους εχω στο ιδιο κλουβι να τους χωρισω η οχι; Επιπλεον δεν υπαρχει βελτιωσει στο θεμα συμπεριφορας. Ειμαστε στο ιδο δωματιο τιυς μιλαω τους βαζω μουσικη αλλα τποτα ακομα με φοβουνται Τι να κανω για να κερδιω την εμπιστοσυνη τους.
 
καλησπερα. η αληθεια ειναι οτι δεν καταλαβα ποσες μερες τους εχεις. Προσωπικα με τον σενεγαλης μου που ηταν αγριος για να με εμπιστευτη περασαν εξι μηνες. Δεν υπαρχει αλλος τροπος παρα μονο υπομονη.
 
Back
Top