Αναπαραγωγή Υπάρχει περίπτωση να ζευγαρώσουν δύο καρδερίνες από pet shop;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Diven
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Diven

PB New Member
Εγγραφή
23 Φεβ 2019
Μηνύματα
10
Γεια σας, έχω μια καρδερινουλα αρσενική την αγόρασα από pet shop ήταν αρκετά ήρεμη μέσα στο κλουβί, βάζω το χέρι μου σχεδόν κάθε μέρα μα καθαρίσω τι κλουβί από τα μαρούλια και ούτε και κουνιέται! Θέλω να σας ρωτήσω αν πάω σε ένα pet shop και αγοράσω μια θηλυκιά καρδερινα ενδέχεται μα ζευγαρώσουν η τσάμπα η προσπάθεια 😀
 
Το να κάνεις κάτι τέτοιο, σου περνάει από το μυαλό ή δεν... https://community.petbirds.gr/threads/Επανένταξη-άγριων-πουλιών-στη-φύση.21965/
Το forum έχει αυστηρούς κανόνες, ένας από τους συμαντικοτερους είναι πως δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες για άγρια πουλιά πάρα μόνο όταν πρόκειται για θέμα υγείας ή απελευθέρωσης! Φιλικά σου τα λέω και δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί σου!
 
Ακόμη κι αν είναι εκτροφής (φοράει δαχτυλίδι) νομίζω ότι είναι αργά για αυτήν την αναπαραγωγική περίοδο. Μέχρι να βρεις θηλυκό, να κρατήσεις την περίοδο καραντίνας (που πρέπει να κάνεις ακόμη κι αν το πουλάκι το πάρεις από άτομο που εμπιστεύεσαι κτλ), να γνωριστούν τα πουλιά θα καλοκαιριασει. Επιπλέον δεν είναι κατάλληλη περίοδος για αγορές νέων πουλιών. Μεχρι να έρθει ομως μπορείς να ψάξεις για εναν εκτροφέα, για τον κατάλληλο χώρο, το κατάλληλο κλουβί, να φροντίσεις για τη σωστή διατροφή του αρσενικού σου κ. Α.
Οι καρδερίνες και ιδιαίτερα η αναπαραγωγή τους είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση ακόμη και για εκείνους που έχουν εμπειρία στην αναπαραγωγή καναρινιών.
Όλα αυτά βέβαια τα λέω βασισμένη σε όσα γνωρίζω για τα καναρίνια. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα σου πουν και όσοι ασχολούνται.

Μέχρι να σου απαντήσει κάποιος άλλος πες μας αν θέλεις λίγα λόγια για τον μικρό σου. Είναι εκτροφής; Πόσο καιρό τον έχεις; Σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο; Τι ηλικία έχει; Ποια τροφη του δίνεις και τι άλλο πέρα από μαρούλι;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Γιάννη17 δεν παρεξηγήθηκα και σε ευχαριστώ για την απάντηση! Η καρδερινα μου έχει δαχτυλίδι! Την έχω μόνη της σε μια κλούβα που έφτιαξα μόνος 1.80 ύψος 1 μ πλάτος και 80 εκ βάθος! Την έχω στον κήπο και μαζεύονται και άλλες καρδερίνες μιας και είμαι από επαρχία και ανταλλάσσουν κελάηδημα 😁 Της βάζω μπρόκολο μαρούλι μήλο ( το μήλο δεν το ακουμπάει ) τσουκνίδες που βρίσκω Κελαϊδινη και τροφή Manitoba Carduelis για καρδερίνες! Απλα σκέφτομαι να βρω μια θηλυκια και να την βάλω στην κλούβα να γνωριστούν !
 
Back
Top