Αναπαραγωγή Υπάρχει πιθανότητα να ζευγαρώσουν οι καρδερίνες;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης konx
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κατάσταση
Κλειστό.

konx

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2010
Μηνύματα
6
Πόλη
Λάρισα
Έχω έξι καρδερίνες σε κλουβί με διαστάσεις 1χ050χ0,50. Γνωρίζω ότι δύο είναι αρσενικές γιατί τις ακούω. Οι άλλες μάλλον είναι θηλυκές τουλάχιστον οι δυο. Υπάρχει πιθανότητα να ζευγαρώσουν;
 
Aπό κατάστημα οδικών πουλιών. Τα αγόρασα Σεπτέμβρη και μου φάνηκαν πολύ μικρά και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα συνηθίσουν στο κλουβί.. Το κλουβί είναι αρκετά μεγάλο γιαυτό τα έβαλα όλα μέσα για να διαλέξουν αυτά το ταίρι τους Αν μου βγάλουν μικρά τα μεγάλα θα τα ελευθερώσω. Πες την γνώμη σου
 
Δεν πιστεύω να είναι εκτροφής.Απλά τα πήρα γιατί τα είδα ότι ήταν πολύ μικρά και δεν θα είχα πρόβλημα προσαρμογής.
 
Τέλεια, εισαι και στην κατάλληλη εποχή. Τι θα έλεγες να τις επανεντάξεις στη φύση, τωρα που είναι και άνοιξη; Και στο μέλλον αγοράζεις καρδερίνες εκτροφής ή καναρίνια απο έναν άξιοπιστο εκτροφέα.
 
konx, σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης του PetBirds, η συμμετοχή των κατόχων αιχμαλωτισμένων άγριων πουλιών στις συζητήσεις των Forum των Ιθαγενών Πουλιών δεν επιτρέπεται.

Η μόνη βοήθεια που μπορούμε να σου προσφέρουμε πλέον είναι οδηγίες για την προσωρινή, ασφαλή φιλοξενία τους, με σκοπό τη διασφάλιση της ζωής του και με την άμεση προοπτική της απελευθέρωσής τους σε κατάλληλο σημείο.

Σχετικές Πληροφορίες θα βρεις:
Παράνομο Εμπόριο Άγριων πουλιών (Το καθεστώς)
Επανένταξη άγριων πουλιών στη φύση

Να γνωρίζεις ότι στα πουλιά που έχουν αφαιρεθεί από τη φύση, υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας λόγω ασθενειών που προκαλούνται σε συνθήκες αιχμαλωσίας και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα έως ότου αφεθούν και πάλι ελεύθερα το συντομότερο δυνατό.
 
Aν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, προκοπή δεν θα δούμε.. Δυστυχώς και οι περισσότεροι που έχουν προχωρήσει με την Balcanica, η δε βγάζουν πολλά πουλιά για να ''καλύψουν'' την τεράστια ζήτηση, η το γυρνάνε στις major που έχουν μεγαλύτερη αξία διάθεσης.. Όσα και να βγάλουν όμως, αν δεν γίνουν γραμμές αναπαραγωγής και δεν βγαίνουν πουλιά 2ης και 3ης γενιάς στην Ελλάδα, το φαινόμενο με τα ''γιαβράκια'' από τα πετ σόπς δεν θα μειωθεί. Από κάθε 10 πιασμένα, η πλειοψηφία βλέπει σύντομα τα ραδίκια ανάποδα, όσα επιζούν δεν κάνουν όλα για αναπαραγωγή και το κακό διαιωνίζεται. Τα χουμε ξαναπεί. Αν δεν υπάρξει βούληση για πάταξη του φαινομένου, τα πιασμένα άγρια θα εξακολουθούν να χτυπιούνται στα κλουβιά και εμείς θα συζητάμε σαν το σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.
 
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...
Πόσο κρίμα να εξαφανίζονται και να μην απαντούν, στερώντας έτσι τον εαυτό τους απο την ευκαιρία του να συζητήσουν περαιτέρω και ίσως να διευρυνθούν, και τα καημένα τα άγρια απο την εκπλήρωση του ρόλου τους στη ζωη... Και την ελευθερία...
 
... Και με αυτό τον τροπο συμβαλαμε στο να επιστρέψουν οι καρδερίνες στη φύση; Δεν νομίζω να άλλαξε η μοίρα τους επειδή τηρήθηκαν οι όροι του φόρουμ.
 
Παιδιά πολύ πατριωτικά το πήρατε το θέμα. Οι καρδερίνες εκτροφής δεν βγήκαν από καναρίνια. Κάποιος τις έπιασε και τις ζευγάρωσε και τις πουλάει χρυσάφι. Το ίδιο θέλω να κάνω και εγώ. Με διαφορά εγώ δεν θέλω να πουλάω. Θέλω να βγάλω δυο τρία και τα υπόλοιπα τα αφήνω. Μου αρέσει το κελάηδημα της καρδερίνας."Όποια δεν μου αρέσει φεύγει.Αν δω ότι είναι ανήσυχη και χτυπιέται την αφήνω. Τις ίδιες απόψεις έχουν και άλλοι όπως διαβάζω.
 
Τις ίδιες απόψεις έχουν και άλλοι όπως διαβάζω.

Τα άγρια πουλιά ανήκουν στη φύση. Και είμαι σίγουρη ότι στο φόρουμ που είσαι μέλος δεν νομίζω να έχουν όπως λες τις ίδιες απόψεις και άλλοι. Αλλά ακόμα και να έχουν την ίδια άποψη με σένα σημαίνει ότι η άποψη σου είναι και σωστή; Τη σέβομαι αλλά δε με βρίσκει καθόλου σύμφωνη.
 
Παιδιά πολύ πατριωτικά το πήρατε το θέμα. Οι καρδερίνες εκτροφής δεν βγήκαν από καναρίνια. Κάποιος τις έπιασε και τις ζευγάρωσε και τις πουλάει χρυσάφι. Το ίδιο θέλω να κάνω και εγώ. Με διαφορά εγώ δεν θέλω να πουλάω. Θέλω να βγάλω δυο τρία και τα υπόλοιπα τα αφήνω. Μου αρέσει το κελάηδημα της καρδερίνας."Όποια δεν μου αρέσει φεύγει.Αν δω ότι είναι ανήσυχη και χτυπιέται την αφήνω. Τις ίδιες απόψεις έχουν και άλλοι όπως διαβάζω.
Μάλλον δεν διαβάζεις καλά φίλε. Για ξαναδιάβασε. Δεν φτάνει που κάνεις κάτι άθλιο θέλεις να μας πείσεις κιόλας; Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.
 
Το θέμα αυτό αντιβαίνει τους όρους χρήσης του petbirds και θα κλείσει.
Η μόνη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε είναι η δυνατότητα επικοινωνίας με την ΑΝΙΜΑ ή το ΕΚΠΑΖ για να επιστρέψουν τα πουλιά εκεί που ανήκουν όπως αναφέρθηκε εδώ https://community.petbirds.gr/threa...-ζευγαρώσουν-οι-καρδερίνες.26320/#post-311377
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top