Γενικά Υπάρχει πρωτάθλημα αιχμαλώτισης ιθαγενών πουλιών;

jilgueros

PB New Member
Εγγραφή
15 Νοε 2014
Μηνύματα
30
Πόλη
Ιτέα
Μετα απο πολλες ωρες ενημερωσεις κ διαβασματος στο internet παρατηρησα οτι υπαρχουν παρα πολλα βιντεο με τυπους κυριως Ισπανους που αιχμαλωτιζουν καρδερινες φλωρια φανετα κτλ με τουσ γνωστους τροπους κολλας, διχτυα.. Με μινι ερευνα σε καποια ισπανικα σιτε μιλαγανε για καποιου τυπου πρωταθλημα..Αληθευει;
 
Τι εννοεις προταθλημα. Ποιος θα πιασει τα περισοτερα; Η αιχμαλοσια αγριοπουλων ειναι παρανομη και τιμωρειται
 
δεν καταλαβαινω ακριβως γιατι στην μεταφραση τα χανει λιγο...
 
Δεν γνωριζω κατι τετοιο. Ας περιμενουμε καποιον ποιο εμπειρο
 
Θεοδωρε, πώς κατέληξες στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για πρωτάθλημα τέτοιου είδους από τη στιγμή που δεν γνωρίζεις να μεταφράσεις αυτό που διάβασες; Δεν εννοω ότι έχεις απαραίτητα λάθος εντύπωση, απλά για να απαντήσουμε δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε αυτήν. Βαλε αν θέλεις την πηγή της ενημέρωσης σου για να πούμε και εμείς την άποψή μας.
 
εκανα την μεταφραση τις σελιδας που την κανει μονο του το google...http:// einai to site...

οπα λαθος την εγραψα Silvestrismo con Liga y Red | silvestrismoycapturas.com
 
Μετα απο πολλες ωρες ενημερωσεις κ διαβασματος στο internet παρατηρησα οτι υπαρχουν παρα πολλα βιντεο με τυπους κυριως Ισπανους που αιχμαλωτιζουν καρδερινες φλωρια φανετα κτλ με τουσ γνωστους τροπους κολλας, διχτυα.. Με μινι ερευνα σε καποια ισπανικα σιτε μιλαγανε για καποιου τυπου πρωταθλημα..Αληθευει;
Να περιμένω τη θέση σου για το καλώς ή το κακώς της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αναπτύξω μετά τη δική μου θέση;
 
100% κακως αν υπαρχει κατι τετοιο. Γιατι ακυρωνει πιστευω ολες τις προσπαθιες που εχουν γινει για την καταπολεμηση της αιχμαλωσιας αγριων πτηνων κ αυτων που με τοσο κοπο προσπαθουν να κανουν εκτροφη...
 
Αυτό που βλέπουμε στο video είναι κάτι σαν έθιμο. Ομάδες συμμετέχουν ύστερα από ειδική άδεια (με μεγάλο οικονομικό αντάλλαγμα) στη σύλληψη των ωδικών πτηνών. Αυτό το έθιμο κρατά από πάρα πολύ παλιά σε περιοχές της Ισπανίας (Σεβίλλης και όχι μόνο).
Υπήρξε μάλιστα μια μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας με συντονιστή την Sociedad Española de Ornitología (SEO/BirdLife) με στόχο το σταμάτημα αυτού του εθίμου. Να σημειώσουμε πως η S.E.O. με επίσημα στοιχεία ανεβάζει τον πληθυσμό σε σπίνους στην Ισπανία στα 20 εκατομμύρια και για τις καρδερίνες στα 35 εκατομμύρια! Τεράστιοι πληθυσμοί… Ταυτόχρονα έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές για το σταμάτημα αυτής της δραστηριότητας.
Λίγες μέρες μετά τη διαδήλωση υπήρξε αντισυλλαλητήριο και αντιδράσεις μια και καλώς ή κακώς υπάρχουν και οι θιασώτες αυτού του σπορ.
Κάποιοι ίσως βιάστηκαν να χαρούν με τέτοιου είδους εικόνες…και να καλύψουν τις δικές τους παρόμοιες παρανομίες. Στην Ισπανία και στη νότια Γαλλία με το ίδιο σκεπτικό εθιμοτυπικά αιχμαλωτίζονται με κάθε τρόπο όλα τα ωδικά και όχι μόνο πτηνά. Οι πληθυσμοί τους όμως δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί παράδειγμα για μίμηση...
Οι ομάδες αυτές δεν έχουν κίνητρο τα χρήματα, αλλά το πτηνό σαν ωδικό πουλί και μόνο. Επιπλέον σ' αυτές οι ομάδες υπάρχουν κανόνες και μάλιστα αυστηροί.
Κάθε ομάδα κάνει ελάχιστες τέτοιου είδους εξορμήσεις… και έχει δικαίωμα να κρατήσει μόνο 9 πτηνά για εκπαίδευση και τα υπόλοιπα να τα αφήσει ελεύθερα πάλι στη φύση. Οι "δράσεις" σύλληψης γίνονται σε συγκεκριμένες και προγραμματισμένες ημέρες ώστε να προκαλέσει το μικρότερο δυνατό «κακό» προς τη φύση. Κάθε ομάδα φροντίζει να βοηθά την περιοχή δράσης της προσφέροντας φαγητό και νερό στα άγρια πτηνά όταν είναι σπάνιο ή δύσκολο σ’ αυτά να το βρουν και γενικά τα βοηθά όπου και όταν αυτά το χρειάζονται.
Να πούμε όμως δυο λόγια γενικά προς όλους τους αναγνώστες!
Το διαδίκτυο αποτελεί πλέον μια τεράστια πηγή πληροφοριών. Πληροφορία κάθε είδους και κάθε περιεχομένου. Ότι χρειαζόμαστε δεν είναι απαραίτητο να το θυμόμαστε ούτε να παιδευόμαστε να το βρούμε. Δυο λέξεις και ένα κλικ και ήμαστε στην πληροφορία.
Ποιος είναι αυτός που διαθέτει αυτή την πληροφορία, τι σκοπούς έχει και για ποιο λόγο την προσφέρει κανείς μας δεν αναρωτιέται;
Πως θα χρησιμοποιηθεί αυτή η πληροφορία λίγοι ανησυχούν για να μη πω ελάχιστοι.
Όμως πρέπει να κρίνουμε την πληροφορία να κρατάμε τις χρήσιμες και να απορρίπτουμε τις άχρηστες.
Η κρίση αφορά αποκλειστικά εμάς, εμάς τους αναγνώστες.
Χωρίς απαντήσεις σε κάθε ερώτημα δεν πρέπει να δεχόμαστε τίποτε κι από κανένα.
Χρειάζεται φίλτρο και όρια… και τα όρια τα βάζουμε εμείς…
Διαφορετικά θα συμμετέχουμε σε κάτι που τελικά δεν θα έπρεπε.
Φίλτρο από όλους και σε όλα... Απαντήσεις σε κάθε γιατί.
 
Τετοια ειδους ομαδα που ανεφερε ο Γιαννης υπαρχει και στη χωρα μας αιχμαλωτιζοντας αγριοπουλια παρουσια αρχων της πολιτειας.
 
Τετοια ειδους ομαδα που ανεφερε ο Γιαννης υπαρχει και στη χωρα μας αιχμαλωτιζοντας αγριοπουλια παρουσια αρχων της πολιτειας.
Κάνε μας κοινωνούς αυτής της είδησης...
Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες να μάθουμε και να ενημερωθούμε.
 
Εκτός τα άρθρα Ιθαγενών που έκλεψαν από το PetBirds, υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να δούμε σε αυτή τη σελίδα;
 
Εχει αρκετα φτανει να μπεις στο κοπο να τα διαβασεις, οπως η αναγνωριση λειτουργιας ααπο επισημες κρατικες αρχες
 
αν αληθευουν οι αριθμοι, κατι σωστο γινεται στην ισπανια, μηπως να το βλεπαμε και εμεις;
 
Εχει αρκετα φτανει να μπεις στο κοπο να τα διαβασεις
Δεν διαβάζω site που κλέβουν χωρίς να αναφέρονται στην πηγή, τα θεωρώ αναξιόπιστα.

Αν έχει κάτι σχετικά με το θέμα που συζητάμε ρώτησα όμως. Σε αυτό το θέμα συζητάμε για την αιχμαλωσία όσο περισσότερο πουλιών μπορεί ο καθένας σε συγκεκριμένο χρόνο για χάρη της ψυχαγωγίας. Κάτι σαν πρωτάθλημα δηλαδή.
Με μινι ερευνα σε καποια ισπανικα σιτε μιλαγανε για καποιου τυπου πρωταθλημα
 
Back
Top