Αναπαραγωγή Υπάρχει πρόβλημα αν ζευγαρώσουν peachfaced με fischers lovebirds

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xenia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xenia

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαϊ 2008
Μηνύματα
28
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους! Πρόσφατα αγόρασα 2 lovies είναι στο ίδιο κλουβάκι αλλά μόλις συνειδητοποίησα ότι το ένα είναι Peachfaced και το άλλο Fischers. Αν είναι αντιθέτου φίλου και ζευγαρώσουν λέτε να υπάρχει πρόβλημα με τα τέκνα τους; 😕
Επίσης, γίνεται εδώ στο Ελλάντα DNA test για να δω το φύλλο κι αν ναι πόσο κοστίζει;
Τέλος, γιατί σας έπρηξα ξέρετε κάποιον καλό που κόβει λίγο τα φτεράκια τους;
THANKS
 
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα στο να ζευγαρωσουν εννοω οσον αφορα την αναπαραγωγικη διαδικασια αν και καλο ειναι να κρατιουνται "καθαρες" οι φυλες.
Τεστ DNA δεν γνωριζω να κανει καποιος εδω στην Ελλαδα. Ισως ομως καποιο αλλο μελος μπορει να σε βοηθησει περισσοτερο. Για τα φτερα ειναι καλο να βρεις εναν πτηνιατρο απο εδω... https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
Ναι, ναι θυμάμαι.. Καλημέρα!
Δε μπορείς να πεις όμως, κατάφερα να στείλω νέο θέμα 😉!
Να δω θα απαντήσει κανένας χριστιανός..
 
Επίσης τα υβρίδια που θα βγουν δεν θα είναι γόνιμα. Σε κάποια site έχω διαβάσει ότι συνήθως τέτοια υβρίδια παρουσιάζουν και ιδιότροπο χαρακτήρα. Το πιο σωστό θα ήταν να τα ζευγαρώσεις το καθένα με το είδος του.
 
Οπως θυμάστε είχα το ίδιο θέμα με τα Lovebirds που μου χάρισαν. Τελικά το ένα (fischer) μου το σκασε κι έτσι αμα τα καταφέρω να πάω σήμερα θα πάρω ένα ίδιο μ΄αυτο που έμεινε. Πριν λίγες μέρες που ρώτησα στο pet shop μου είπαν πως δεν υπάρχει κανένα προβλημα με τα διαφορετικά είδη. Επιφυλασσομαι για την γονιμότητα των απογόνων. Για καλό και για κακό θα πάρω ίδιο.
 
Διαβαζα προχτες ενα αρθρο που ελεγε οτι τα θηλυκα υβριδια στα Lovebirds βγαινουνε γονιμα ενω στειρα ειναι τα αρσενικα. Αν το βρω θα το βαλω εδω να το δειτε...

το βρηκα, και μαλλον δεν το συγκρατησα σωστα... Τα Lovebirds που δινουν γονιμους απογονους ειναι αυτα που εγραψα στο αλλο ποστ , ο γενικος κανονας ειναι πως δινουν στειρους απογονους.

σ'αυτη τη δελιδα θα βρειτε απαντησεις για πολλα υβριδια...
http://www.ratbehavior.org/Hybridization.htm
 
Ψαχνοντας για το προηγουμενο βρηκα αυτο...

The Masked Lovebird (Agapornis personata) is one of nine species of Lovebirds. It's one of the four eye-ring species. Its closest cousin is the Fischer's (Agapornis fischeri). The other two of this group are the Black-Cheeked (Agapornis nigrigenis) and the Nyasa (Agapornis lilianae). These four separate species are so closely related that hybrids are fertile. For this reason they should never be crossbred. This ruins the gene pool of all the species involved.


μεταφραση:
Το Masked Lovebird (Agapornis personata) είναι ένα απο τα 9 είδη Lovebirds. Είναι ένα απο τα 4 eye-ring (με δακτυλιο στο ματι) είδη. Ο κοντινοτερος ξαδερφος του είναι το Fischer's (Agapornis fischeri). Τα άλλα 2 αυτου του γκρουπ είναι το Black-Cheeked (Agapornis nigrigenis) και το Nyasa (Agapornis lilianae). Αυτα τα τεσσερα ξεχωριστα ειδη συγγενευουν τοσο στενα ωστε τα υβριδια τους ειναι γονιμα. Γι αυτο το λογο δε θα πρεπει ποτε να διασταυρωνονται. Αυτο καταστρεφει τη δεξαμενη γονιδιων ολων των ειδων που εμπλεκονται.

πηγη: http://kgkat.tripod.com/maskssp.html
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Πωλίνα στην θεσ/νικη υπάρχουν στην τιμη των 45 ευρώ. Και για να μην με περάσεις για τρελλο δεν εννοω να αγοράσεις απο εδω.Απλα σε ενημερώνω για την τιμη. Εγω πριν ένα μηνα πηρα ενα με μαύρα μαγουλα. Εάν θέλεις δεστο στις εικόνες μου.
 
xenia
γιατι θελεις να κοψεις τοσο νωρις τα φτερα τους; Ειναι ημερα ή αγρια;
για dna test μπορεις να δεις αυτο το site. εστειλα πουπουλα και οι απαντησεις ηρθαν αρκετα γρηγορα. (εδω στην Ελλαδα δεν βρηκα τιποτα γι αυτο εστειλα στην Αγγλια)
Avianbiotech.com - Avian Sexing Center | avianbiotech.com/SexingCenter.htm
θα μαθεις και το κοστος και σου στελνω kits για να βαλεις τα πουπουλα μεσα. Μην φανταστεις τιποτα περιεργο σακουλακια ειναι... και μια φορμα να συμπληρωσεις
τωρα για το ζευγαρωμα διαφορετικων ειδων δες λιγο αυτο και η αποφαση ειναι δικια σου.
Lovebirds, Agapornis, African Parrots, Peachfaced Lovebirds

αν θελεις να τα κανεις ημερα διαβασε το παρακατω
Birds-General: How to tame a Lovebird
 
THANKS είσαι φοβερός/φοβερή breeder. Θα σε χρειαστώ εσένα. Σου στειλα ένα μήνυμα PM ελπίζω να ρθε.
 
Ωραία.. Δηλαδή not to breed! Μωρέ δε με πειράζει αυτό, ούτως η άλλως δεν ήθελα να προχωρήσω τόσο νωρίς σε κάτι τέτοιο απλά δε θέλω να τα χωρίσω κιόλας γιατί τα χουν βρεί μεταξύ τους τα γλυκά μου.. Αν δε τους βάλω φωλιά είναι αλήθεια ότι δε θα ζευγαρώσουν;
 
Η φωλια τα παρακινει προς την αναπαραγωγη αλλα αν δεν εχουν φωλια δε σημαινει πως δε θα ζευγαρωνουν. Αν δε θελεις να τα βαλεις για αναπαραγωγη να προσεχεις τις ωρες υπνου. 12 ωρες πληρες σκοταδι και 12 ωρες φως συνηθως τα κραταει μακρια απο την αναπαραγωγικη φαση. 😉
 
Mμμ.. Περίεργο. Γιατί το σκοτάδι τα εμποδίζει; Δε βλέπουν, γι αυτό? Τι χαζούλια που είναι;
 
Mμμ.. Περίεργο. Γιατί το σκοτάδι τα εμποδίζει; Δε βλέπουν, γι αυτό? Τι χαζούλια που είναι;

Δεν ειναι χαζουλια, αυτα τα πραγματα ειναι περασμενα στο DNA τους και αποκτηθηκαν απο χιλιαδες χρονια εξελιξης. Το χειμωνα η διαρκεια φωτος ειναι μικροτερη και αρα τα πουλια συνδεουν το λιγο φως με το χειμωνα που δεν αναπαραγονται.
 
Back
Top