Γενικά Υπάρχει σκουφάτο τιμπράντο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alexisX
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

alexisX

PB New Member
Εγγραφή
7 Δεκ 2007
Μηνύματα
77
Πόλη
Θήβα
ενας πελατης του μαγαζιου αγορασε απο εκτροφεα τιμπραντο σκουφατο,υπαρχει τετοιο πουλι;ρωταω αυτους που γνωριζουν απο την συγκεκριμενη ρατσα
 
και αυτο ειναι καθαρο τιμπραντος η εχει γινει με διασταυρωσεις;
 
Πληροφορίες για Τimprantos

απο αυτα που εχω αρχισει να μαθαινω για μια απο τις ρατσες που αγαπω,ξερω οτι απο θεμα εμφανισης συμφωνα με τα στανταρ της FEDERACION ORNITOLOGICA ESPANOLA (F.O.E.) τα crests (σκουφατα) ειναι αποδεκτα οπως και σε χρωματισμους αρκετες παραλλαγες με απολυτη εξαιρεση ομως στον" κοκκινο παραγοντα" αλλα και σε οσα ανηκουν στις κατηγοριες των "σγουρων".στα τιμπραντο επειδη ειναι καναρινια φωνης το κυριο ειναι οι νοτες-ηχοι που κανουνε και ειναι αυτοι που τα χωριζουν σε classico ,intermidiate ,floreado .
 
δημητρη καθε 1 απο τις 3 κατηγοριες που γραφεις εχει διαφορετικο κελάηδημα;
 
Τα "Classicο" τιμπραντο "λενε" τις συνεχομενες νοτες του ρεπερτοριου. Τα "Floreados" τραγουδουν περισσοτερο τις μη συνεχομενες νοτες, λιγοτερο τις ημι-συνεχομενες και καθολου τις συνεχομενες νοτες. Τα "InterMEDIAte" ειναι κατι το ενδιαμεσο απο τα αλλα δυο. Εγω εχω και προτιμω τα Classico :) στο Canarios Timbrado Espa?ol, su canto, cria, entrenamiento, y jaulas. αλλα και αλλου μπορεις να δεις περισσοτερα για το ρεπερτοριο τους.
 
Γειας σας παιδεια. Που μπορω να βρω ιχο για γερμανκο σκουφατο
 
Σωστός ο Δημήτρης! Μασ κατατόπισες πραγματικα... Εμένα μου τα εχουν πει στα περίπου... Με τιν μονη διαφορα οτι τα clasic exoun stadar ρυθμό και τα άλλα αυτοσχεδιάζουν..🙄. Μπράβο Δημήτρη! Πάντως στο youtube exω δει timbrado με σκουφί βαθμολογημένο όπως και malinois πάλι εχω δει οχι σε σκέτο κίτρινο.
 
σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα θα σε κατατοπιζα αν σου εβρισκα σε πραγματικο ηχο τις νοτες που αναφερουν τα αρθρα ωστε να σε βοηθησουν να διακρινεις αλλα και να εκπαιδευεις 🙂

η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω ψαξει και πολυ αφου εχω επιλεξει την καθαρα ερασιτεχνικα ενασχοληση με τη ρατσα.σε αντιθεση με τους προτεινομενους τροπους εκπαιδευσης τους ειδους τα εχω κοντα σε αλλα ειδη καναρινιων που δεν και οτι καλυτερο για την καθαροτητα της φωνης τους 😉

με αλλα λογια κομπογιανιτικη αιρετικη εναλλακτικη εκπαιδευση😉
 
Εμένα μου έδωσε φίλος τimbrado kanari που το έβγαλε με 2 καναρια κανονικα τιμπράντο.1 εχω δλδ τιμπράντο γνήσιο, αλλα και ένας πιτσιρικας δικός μου του πέρνει φωνές και τον κοντράρει ασχημα! ΧΑΧΑ!βεβεα το τιμπράντο μου κάνει φωνές ιδιες με τον πατερα του που είχε πολύ καλη βαθμολογία αλλα κανει και κανα 2 δικες του! Απο αλου κλεμενες... Καταλαβες τι εννοώ αλλιώς τα λεεί ιδια με το πατερα του. Το έχω και φωτό στο άλμπου μου.
 
Μήπως βγάλαμε όλο το θέμα, ΕΚΤΟΣ; ☹

ενας πελατης του μαγαζιου αγορασε απο εκτροφεα τιμπραντο σκουφατο,υπαρχει τετοιο πουλι;ρωταω αυτους που γνωριζουν απο την συγκεκριμενη ρατσα

και αυτο ειναι καθαρο τιμπραντος η εχει γινει με διασταυρωσεις;

Ο άνθρωπος που ρωτάει, αν δεν κάνω λάθος, είναι επαγγελματίας και ζητάει μια
απάντηση σ' αυτά τα ερωτήματα.


Υπάρχει. Gallery

American Association of Spanish Timbrado Breeders

Αυτό απαντάει στην πρώτη ερώτηση.
Την απάντηση στην δεύτερη ερώτηση δεν την γνωρίζω και θα ήθελα να την ακούσω
απο κάποιον που γνωρίζει.Αν τα σκουφάτα Τ. Δηλαδή, έχουν προκύψει απο κάποια
διασταύρωση ας πούμε με Γερμανικό σκουφάτο ή κάτι άλλο.
 
μ. Μακη απο οτι γνωριζω το σκουφι ειναι μια γενετικη ανωμαλια που μπορει να εμφανιστει καποια στιγμη σε καποιους απογονους (σπανια) και μη σκουφατων. Αυτη την ανωμαλια πηρανε εκτροφεις σκουφατων οικογενειων οπως τα γκλοστερ ή τα γερμανικα σκουφατα και την κρατησανε δινοντας χαρακτηριστικα με τον καιρο στην καινουργια ρατσα. Πιστευω λοιπον οτι και εδω ή προκειται για καποιους τυχαιους απογονους με την ιδιαιτεροτητα που σε καποιους εκτροφεις αρεσε και το κρατησανε στην αναπαραγωγικη τους αλυσιδα ή ειναι πιθανη διασταυρωση με καποιο αλλο ειδος που εγινε καποια στιγμη, σιγουρα ομως χωρις να αλλοιωθει το φωνητικο ρεπερτοριο γιατι σε αυτη την περιπτωση δεν θα μπορουσε να προχωρησει στον ελεγχο κριτων της ρατσας

*τις πληροφοριες για τα ειδη των τιμπραντο στην ερωτηση του φιλου την εδωσα θεωροντας στο οχι και τοσο ευγενικο να του πω ανοιξε νεο ποστ (δεν ειμαι moderator:)
στο δευτερο φιλο ειπα ενα ευχαριστω και εκαν και λιγο πλακα λογω της ωρας.συγνωμη🙄
 
... Πιστευω λοιπον οτι και εδω ή προκειται για καποιους τυχαιους απογονους με την ιδιαιτεροτητα που σε καποιους εκτροφεις αρεσε και το κρατησανε στην αναπαραγωγικη τους αλυσιδα ή ειναι πιθανη διασταυρωση με καποιο αλλο ειδος που εγινε καποια στιγμη.

Μα, οτι θα είναι ή μετάλλαξη ή διασταύρωση, το ξέρουμε ήδη, για να διευκρινιστεί ΑΥΤΟ τέθηκε η ερώτηση. Το τί πράγματι είναι, ρωτάει ο άνθρωπος, και γι' αυτόν φαίνεται έχει σημασία ( όπως και για μένα).:)
 
δεν το εχω δει καπου σε αρθρα των πιο βασικων παγκοσμια ιστοσελιδων για τιμπραντος.ή δεν το εχω ψαξει πολυ. Δεν ειμαι και ο πιο εμπειρος στη ρατσα. ελπιζω καποια στιγμη εκτροφεις που εχουν (και δηλωνουν 😉 περισσοτερη πειρα απο μενα να μας διαφωτισουν αν το γνωριζουνε:)
 
"Ενας τρόπος για να δει είναι να δει τι λεει το δαχτυλίδι του και να επικοινωνήσει με τον εκτροφέα του πουλιού και να του πει ο ίδιος... Εκτός αν ξέρεις καποιος τόσο καλα γιυτή την ράτσα να πει. Όσο κ. Μάκη απλά που έστειλα 2 μηνύματα με Δημήτρη αφαιρεθήκαμε λόγω ώρας και ξεφυγαμε. Συγγνώμη και καλο Σαββατοκύριακο.
 
Back
Top