Φροντίδα Υπάρχει τρόπος "ισιώματος" του κουνελοσύρματος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stfns
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stfns

PB Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2014
Μηνύματα
2.052
Πόλη
Καλλιθέα
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει κάποιος τρόπος "ισιώματος" του κουνελοσύρματος που πολλοί από εσάς χρησιμοποιείτε ως βασικό υλικό των ιδιοκατασκευών σας; Όταν αγοράζω το κουνελόσυρμα επειδή είναι σε μεγάλο ρολό και δεμένο ακόμη και αν το κόψω εξακολουθεί να έχει μια ανομοιομορφία, όπως στην ακόλουθη φωτογραφία:

eKr3lMF.webp
 
υπάρχει κάποιος τρόπος "ισιώματος" του κουνελοσύρματος
Σε καμία περίπτωση με τα δικά μας μέσα δε θα πετύχουμε ίσιωμα της κυκλικής τουλάχιστο τάσης που αποκτούν τα πλέγματα αυτά από το "τύλιγμά" τους σε ρολό.
Σε όλες μου τις κλούβες πτήσης έχω τέτοιο πλέγμα και μόνο με την κατάλληλη υποστήριξη τα κτατώ επίπεδα πάνω τους.
Ακόμη και μετά από χρόνια, όταν στην γενική καθαριότητα αφαιρώ το πλέγμα για καθαρισμό, βαφή και συντήρηση... η τάση να "θυμηθεί" το αρχικό του σχήμα είναι ολοφάνερη...
Κοντολογίς θα σου πρότεινα λύσεις που θα το κρατούν επίπεδο από την ίδια την κατασκευή...
 
Αυτό που λέει ο κ. Γιάννης ισχύει εν μέρη...
Αρχικά για κλούβες διαστάσεων μέχρι και 80*50*40 που έχω φτιάξει εγώ προσωπικά, αν γίνει σωστή δουλειά δεν είναι απαραίτητη η χρήση κάποιου πλαισίου. Σίγουρα όμως ένα μεταλλικό πλαίσιο βοηθά στο ίσιωμα.

Όταν έφτιαξα κλούβες με πλαίσιο δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με το ίσιωμα, το έκαναν οι βίδες και το τεντωμα.

Όσο για τις εξολοκλήρου φτιαγμένες από κουνελοσυρμα, για να ισιωσω τα πλαϊνά μέρη πριν την τοποθέτηση ακολούθησα τη παρακάτω διαδικασία:
1) Κόβω το κομμάτι και το τοποθετώ με το κυρτό μέρος πάνω και το κοίλο κάτω.
2) Πατάω με τα πόδια μου στην μέση και με τα χέρια τραβάω προς τα πάνω τις άκρες. (χωρίς το σύρμα να τσακίζει πολυ προς τα πάνω γιατί μετά θα κλίνει προς την αντίθετη πλευρά)
3) Τέλος επαναλαμβάνω την διαδικασία με το πάτημα και το τράβηγμα τμηματικά από την μία άκρη μέχρι την άλλη και μια φορά πατωνας παλι στη μεση και τραβοντας τα άλλα 2 άκρα.
Έτσι ισιώνει σε μεγάλο βαθμό και οι καμπύλες που μενουν μειώνονται με το δέσιμο στης κλουβας. Βέβαια πάντα υπάρχουν μικρές ατέλειες :)
 
Back
Top