Φροντίδα Υπάρχει τρόπος να μπουν τα καναρίνια στην μπανιέρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_sk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panos_sk

PB Member
Εγγραφή
26 Δεκ 2016
Μηνύματα
405
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Τα καναρινακια δεν καταδέχονται ούτε την εσωτερική ούτε την εξωτερική μπανιέρα! Υπάρχει κάποιος τρόπος για να μπουν; Επισης δοκίμασα και χρωματιστές συγκεκριμένα κοκκινη! Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για να δοκιμάσω πολλες!
 
Την μπανιέρα τη βάζουμε τις πρωινές ώρες.. Αν θέλουν θα μπουν και αν δεν θέλουν όχι... Και ποτέ μα ποτέ δεν αναγκάζουμε ένα καναρίνι να μπει με το ζόρι στην μπανιέρα αν δεν το θέλει το ίδιο.
*εμένα όταν δεν έμπαινε ένα καναρίνι μου στην μπανιέρα... Του την έβαζα σκέτη με λίγη τροφή για να τη συνηθίσει... Και αφού άρχισε δειλά δειλά να πηγαίνει τότε άρχισα να του βάζω νερό στη μπανιέρα και έτσι άρχισε να κάνει μπανακι...
 
Τα καναρινακια δεν καταδέχονται ούτε την εσωτερική ούτε την εξωτερική μπανιέρα! Υπάρχει κάποιος τρόπος για να μπουν; Επισης δοκίμασα και χρωματιστές συγκεκριμένα κοκκινη! Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για να δοκιμάσω πολλες!
Και έμενα μου το έκαναν αυτό τα καναρίνια μου. Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποια πατέντα ή κάτι τέτοιο, πάντως εμένα έμαθαν να μπαίνουν ύστερα από τις πολλές προσπάθειες που έκανα. Στην αρχή δεν έμπαιναν με τίποτα, αλλά μετά από καιρό το συνήθισαν. Και να μην κάνουν τώρα δεν είναι τόσο σημαντικό, αυτήν την εποχή κάνουν πιο σπάνια. Την άνοιξη προς το καλοκαίρι όμως, εάν δεν έχουν προσπαθήσει μέχρι τότε, σίγουρα θα δοκιμάσουν από μόνα τους. Εσύ, εάν θέλεις, μπορείς να το βάζεις από τώρα για λίγα λεπτά στο κλουβί και μετά να το παίρνεις. Σίγουρα μετά από καιρό θα δοκιμάσουν να κάνουν. Πάντα τα πουλιά στην αρχή, με κάτι καινούριο μέσα στο κλουβί τους, είναι λίγο διστακτικά...
 
Την μπανιέρα τη βάζουμε τις πρωινές ώρες.. Αν θέλουν θα μπουν, αν δεν θέλουν όχι...
..η μόνη ορθή απάντηση που μπορεί να δοθεί..👍

παρ'ολ'αυτά,όταν με το καλό αποκτήσεις μια σχετική εμπειρία, άλλος ένας εναλλακτικός τρόπος να ''καθαριστούν'' τα πουλιά μας με το δικό μας ''σπρώξιμο'', είναι μέσω του ψεκασμού με το κάτωθι ''εργαλείο'', γυρίζοντας το στόμιο στη ''βροχή''.👍
αρχείο λήψης.webp
 
Δεν υπάρχει καλύτερη πρόκληση για ένα καναρίνι από το να δει κάποιο άλλο να κάνει μπάνιο.
Αν λοιπόν υπάρχει άρνηση να κάνει μπάνιο... Βάζεις κάποιο καναρίνι απέναντι να κάνει... κι αυτό να κοιτά.
Η περιέργεια θα νικήσει.
Δοκιμάστε το..
 
Οι διαφανείς μπανιέρες μπορεί να τα τρομάζουν. Δοκιμασε να βάλεις μικρές πέτρες ή χαλίκια (καθαρά) και απομάκρυνε την ποτηστρα για λίγη ώρα: θα 'αναγκαστεί' να πάει στην μπανιέρα και θα την συνηθίσει
 
Δεν κάνουν όλα τα καναρίνια εύκολα μπάνιο..

ΠΟΤΈ μην βρέξεις το καναρίνι για να κάνει με το ζόρι.. Και ειδικά με τέτοιους καιρούς.. Θα σου αρρωστήσει..

Καλύτερα αν θέλει να κάνει μπάνιο, να κάνει από μόνο του στην ποτίστρα..Αν εσύ το δεις αυτό.. Βάλε του μια μπανιέρα και πιστεύω θα κάνει..
Αλλά τώρα τον Χειμώνα επέλεξε ηλιόλουστες μέρες..
 
Οι διαφανείς μπανιέρες μπορεί να τα τρομάζουν. Δοκιμασε να βάλεις μικρές πέτρες ή χαλίκια (καθαρά) και απομάκρυνε την ποτηστρα για λίγη ώρα: θα 'αναγκαστεί' να πάει στην μπανιέρα και θα την συνηθίσει
να το δοκιμασω ή θα υπαρξει καποιο προβλημα; οπως να μην παει σαυτην γιατι φοβαται κτλ?
 
Πάνο! Πάρε μια κόκκινη μπανιέρα, η πράσινη, η μπλε...όχι σε ανοιχτό χρώμα και βαλτην μήπως και κάνει.. Αν δεν κάνει βαλτην στον πάτο τότε ίσως μπει, αλλιώς μετά δοκίμασε με τις εξωτερικές μπανιέρες... Και μην την γεμίζεις ως πάνω με νερό...
 
να το δοκιμασω ή θα υπαρξει καποιο προβλημα; οπως να μην παει σαυτην γιατι φοβαται κτλ?

Μπορει να φανει αστειο, αλλα το εχω δοκιμασει και εχει λειτουργησει.Αν εχεις καλη σχεση με τα πουλακια και δεν σε φοβουνται οταν πηγαινεις κοντα και κανεις τις εργασιες σου στο κλουβι.Βαλε τη μπανιερα μεσακαι με το δαχτυλο σου (να εχεις καθαρα χερια) πλατσουρισε για λιγα δευτερολεπτα, ουσιαστικα να δουν κατι να βουταει εκει και οτι ειναι κατι σχετικα ακινδυνο. Γι 'αυτο ομως λεω οτι πρεπει να εχεις καλη σχεση με τα πουλια, γιατι αν τα πουλια σε εμπιστευονται τοτε ο,τι δοκιμαζεις εσυ ειναι αξιο δοκιμης και απο εκείνα.

Πάντως,το μπανιο εχει μεγαλη σημασια στα πουλια μεν αλλα οχι ζωτικη,ξερω οτι θες να τα δεις να πλατσουριζουν και να τα χαιρεσαι αλλα αν δεν λειτουργήσει τιποτα απο τα παραπάνω τοτε μην κανεις βιαστικές κινήσεις απλα βαζε το μπανάκι δίνε τους χώρο και με τον καιρο θα μπούν απο ενστικτο.

Πολύ σημαντικό:
Όταν αρχίσουν να κάνουν μπάνιο,θα πρεπει αφου μπανιαριστούν να αφαιρεις το χάρτι απο κάτω γιατι μουχλιάζει και ειναι μαγνητης βακτηρίων και μυκητων λογω της υγρασίας. Οπότε απ΄οταν καταφερεις τα πουλάκια σου να θέλουν το μπανιο φρόντισε να τα βάζεις να κανουν μπάνιο πριν απο την προκαθορισμένη γενική τους καθαριότητα ωστε ποτέ να μην ξεχνας να αλλαζεις το υλικο στον πάτο.
 
Επίσης, όταν βάλεις την μπανιέρα μην μένεις σε σημείο στο οποίο μπορούν να σε δουν. Τα πουλιά όταν βρέχονται είναι ευάλωτα και δεν πετούν και τόσο καλά, οπότε από ένστικτο αποφεύγουν να βραχούν όταν είμαστε στο οπτικό τους πεδίο.
 
Δεν ισχυει παντα παιδια, και ουτε εξαρταται παντα απο τη σχεση που εχεις μαζι τους. Εμενα παλαβωνουν αμα βαλω χερι στο κλουβι, αλλα αμα μπει μπανιερα δεν προλαβαινω να βγαλω το χερι μου και ειναι μεσα.
 
Εμένα είναι σε θέση να βγουν και να κάνουν μπάνιο έξω από το κλουβί τους...
Ειλικρινά με παραξένεψε πάρα πολύ.
Ακόμη και οι καρδερίνες μου κάνουν μπάνιο "ξεδιάντροπα" μπροστά μου.
 
Καλησπέρα, την καλύτερη λύση σου την είπε η φίλη στο #2 . Βγάζεις την ταίστρα και βάζεις τροφή στην μπανιέρα, Θέλει δεν θέλει θα πάει και μετά θα εξοικειωθεί. Καλή συνέχεια.
 
Back
Top