Γενικά Υπάρχει χώρος "αδέσποτων" παπαγάλων στην Ελλάδα/Αχαΐα;

Nostriver

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2020
Μηνύματα
33
Πόλη
Πάτρα
Επειδή με ενδιαφέρει σε δύο χρόνια να αγοράσω παπαγάλο (μάλλον green cheek Conure), έχω δει από ξένα site ότι μια συμβουλή για να δεις άμα τελικώς σου αρέσει να ζεις με παπαγάλους είναι να πας σε κέντρο αδέσποτων Παπαγάλων (δεν ξέρω πως λέγεται στα ελληνικά) πριν αγοράσεις έναν.

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα? Κανένας άλλος χώρος που να έχει παπαγάλους και να είναι ανοιχτός για επισκέπτες, χωρίς να είναι pet shop. Γιατί μένω Πάτρα, όπου πέρα από κάνα δυο petshop δεν υπάρχουν μέρη με παπαγάλους.
 
Καλησπερα.
Πριν καιρο επισκεφτηκα τον κτηνιατρο κ.Παπαγεωργιου Σπυρο. Βρισκεται στη ΝΕΟ στο ρευμα προς Αθηνα, πριν τα φαναρια με τη Διγενη Ακριτα (στο περιπου αν θυμαμαι καλα).
Εχει γνωσεις απο πτηνα και τα αγαπαει ιδιαιτερα οπως μου ειπε.
Στα λεω αυτα γιατι φευγοντας ειδα οτι ειχε κατι κλουβακια μεγαλα με καναρινακια κι αν δεν κανω λαθος (ημουν αρκετα στενοχωρημενη γιατι το καναρινακι μου ηταν ασχημα και δεν παρατηρησα πολυ καλα το χωρο) ειχε και ενα κλουβι με εναν τεραστιο παπαγαλο!
Αν μενεις προς την ιδια πλευρα και σε βολευει...δεν χανεις τιποτα να τον επισκεφτεις. Νεος ανθρωπος ειναι...μπορει να σε βοηθησει.
ΥΓ: η καθαριοτητα στον χωρο του ηταν πολυ ανωτερη απο τα περισσοτερα pet shop της πολης μας. 🙂
 
Σε πιο προηγμένες χώρες, υπάρχουν χώροι που φιλοξενούνται πουλιά, όχι ακριβώς αδέσποτα όπως το περιγράφεις αλλά τα πάνε άνθρωποι που είτε δεν μπορούν να τα έχουν πλέον, είτε οι ιδιοκτήτες απεβίωσαν, είτε κατασχέθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες για διάφορους λόγους.

Εκεί μπορείς να πας και να υιοθετήσεις ένα τέτοιο πουλάκι.

Τέτοιο μέρος όπως το περιγράφεις δεν υπάρχει στην Ελλάδα, και να υπήρχε όμως δε νομίζω να μπορείς να καταλάβεις πώς είναι να ζεις με ένα τέτοιο πλάσμα καθημερινά.

Τι ακριβώς σε προβληματίζει;
 
Ναι κεντρα διάσωσης-φιλοξενειας δεν έχουμε. Στο αττικό πάρκο έχει παπαγάλους (και σε εκθέσεις πτηνών), αλλά μονο πχ για να ακούσεις τις φωνές τους πόσο δυνατές είναι (εκτός αν τα πετύχεις σε παραπλανητικά ήσυχη στιγμή) ή να τα παρατηρήσεις λίγο κτλ.
 
Μακάρι να υπήρχε κάτι αντίστοιχο εδώ όπως στο εξωτερικό. Τόσα πουλάκια μένουν έξω ή επιστρέφουν στο πετ σοπ. Εύχομαι στο μέλλον να πάρει κάποιος αυτήν την πρωτοβουλία και να κάνει κάτι τέτοιο. Βέβαια υπάρχει το the creatures στον Χολαργό που έχει μέσα αρκετά πτηνά για να τα επισκεφτείς αν θέλεις.
 
@Chrisad Όχι, απλώς το είχα διαβάσει σαν συμβουλή να πας σε ένα κέντρο διάσωσης για να δεις το μέγεθος του θορύβου από τις κραυγές σου αν σε ενοχλεί. Όπως και σκεφτόμουν μην έπαιρνα και παπαγάλο από κέντρο διάσωσης στο μέλλον. Το σκεφτόμουν για δεύτερο παπαγάλο, για να άφηνα τον παπαγάλο μου να αποφασίσει τι συγκάτικο θέλει, καθώς θα ήθελα να πάρω το πρώτο μικρό για να το μάθω (αν και δεν ξέρω πόσο απαραίτητο είναι να το πάρεις μικρό η αλήθεια είναι).
 
@takis1964 Υστέρα από αρκετή αναζήτηση, έχω καταλήξει σε green cheek conure καθώς είναι καλό για διαμέρισμα επειδή δεν φωνάζει πολύ και είναι δραστήριο και έξυπνο και κοινωνικό παπαγαλάκι. Απλώς έχω την ανησυχία μην με δυσμεύσει πολύ σπίτι,καθώς είμαι φοιτητής (θα το πάρω κατά 6 με 7 έτος,οπότε θα είναι κοντά όταν θα τελειώνω) και δεν έχω σταθεροποιημένο πρόγραμμα.
 
@Nostriver , συνήθως μετά τις σπουδές ερχεται η στρατιωτική θητεία και η μετεγκατάσταση σε άλλον χώρο, αλλαγές που δεν επιτρέπουν πάντοτε την παραμονή του παπαγάλου με τον ίδιο φροντιστή και υπό παραπλήσιες συνθήκες χρόνου ενασχόλησης. Ενίοτε με μείωση της φροντίδας από το ίδιο άτομο οι παπαγάλοι "βγάζουν προβλήματα" παθαίνουν πχ κατάθλιψη, κάνουν πτεροφαγία κλπ, ειδικα αυτοί που έχουν συνδεθεί με το άτομο που τους επέλεξε. Δεν ξέρω βέβαια αν όσα γράφω παραπάνω θα μπορούσαν να ισχύσουν και στο είδος που ανέφερες.
 
@ianos Για τα προβλημα της αλλαγής κατοικίας το σκεφτόμουν για αυτό και σκέφτηκα τα green cheek conure, όπου δεν κάνουν τόσο δυνατό θόρυβο και θεωρούνται καλά πουλιά διαμερίσματος. Δεν ξέρω τι αλλά προβλήματα μπορεί να προκύψουν που να χρειαστεί να αλλάξει κατοικία. Ο χρόνος που ζητάει το λιγότερο να είσαι μαζί του είναι νομίζω τέσσερις ώρες.

Το θέμα του χρόνου και ενασχόλησης είναι ένα ζήτημα που έχω, κυρίως για την φοιτητική ζωή αλλά και γενικότερα. Γιατί έχω διαβάσει πολλές ιστορίες στο ίντερνετ ανθρώπων που θυσίασαν την κοινωνική τους ζωή για τον Παπαγάλο τους. Και επειδή μόνος μου θα μένω (και πιθανότατα σε γκαρσονιέρα),και παρόλο που μπορώ σε κάποιες περιπτώσεις να το δώσω στους γονείς μου, δεν θέλω ακριβώς να πρέπει να υπολογίζω σε άλλους.

Είμαι άτομο που του αρέσει να κάθεται σπίτι και ειδικά αν μαγειρεύω μόνος μου (με κλειστή την πόρτα) πιστεύω ότι με ανοιχτή το κλουβί θα είμαι μαζί για τουλάχιστον 3-4 ώρες, αλλά φοβάμαι την πιθανότητα να μου στερήσει εμπειρίες και δυνατότητες γιατί θα πρέπει να κάθομαι σπίτι να το φροντίζω, γιατί θέλω να ζούμε την ζωή μαζί και όχι να αναγκαστώ να ζω την ζωή μου για αυτό όπως βλέπω αρκετούς να κάνουν στο ίντερνετ.

Θα το πέρνα μετά το Πανεπιστήμιο αλλά σκέφτομαι ότι τα τελευταία έτη θα διαβάζω περισσότερο για την διπλωματικη οπότε θα βρίσκομαι περισσότερα σπίτι.
 
και πιθανότατα σε γκαρσονιέρα),
και ειδικά αν μαγειρεύω μόνος μου (με κλειστή την πόρτα)
Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προσέξεις τις αντικολλητικές επιστρώσεις π.χ. τεφλόν, οι ατμοί τους είναι τοξικοί.
Επίσης, δεδομένου ότι το προσδόκιμο ζωής των green cheekeed conure είναι περίπου στα 10 έτη, ίσως θα πρέπει να το ξαναδείς όταν η ζωή σου θα είναι πιο σταθερή.
 
@ianos ... Αλλά φοβάμαι την πιθανότητα να μου στερήσει εμπειρίες και δυνατότητες γιατί θα πρέπει να κάθομαι σπίτι να το φροντίζω, γιατί θέλω να ζούμε την ζωή μαζί και όχι να αναγκαστώ να ζω την ζωή μου για αυτό όπως βλέπω αρκετούς να κάνουν στο ίντερνετ...

Προσωπικά θα σου έλεγα να μη το κάνεις.

Εύλογες οι ανησυχίες σου και μεγάλη η δέσμευση που αναλαμβάνεις αν πάρεις ένα τέτοιο πουλάκι, καλύτερα να το αφήσεις για αργότερα, όταν οι συνθήκες τις ζωής σου και τα "θέλω σου" , θα είναι πιο κοντά σε αυτό που επιβάλει η ζωή με έναν παπαγάλο.

happy.webp
 
Back
Top