Διατροφή Υπάρχει όριο στη χρήση φύτρων;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης leon1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

leon1

PB New Member
Εγγραφή
11 Φεβ 2019
Μηνύματα
120
Πόλη
Λαγκαδάς
υπαρχη καποιο οριο στην χρηση φυτρον; Καθε ποτε πρεπει να χορηγουμε;
 
Μπορείς να δίνεις συνέχεια όσο οι συνθήκες παρασκευής τους παραμένουν ασφαλείς.
Προσωπικά δίνω σταθερά από Ιανουάριο μέχρι Ιούνιο.
Ειδικά με νεοσσούς, κάθε μέρα, από την πρώτη μέρα.
 
σε το ποσοτητα;
[automerge]1550515353[/automerge]
σε αυτην την φαση εχω βαλει ροβιτσα εχει βλαστιση και εγινε γυρο στους 6 ποντους καθε σπορος, ποσο απο αυτα σε τεμαχια να δινω;
[automerge]1550515663[/automerge]
Deukalion οταν λες < οι συνθήκες παρασκευής τους παραμένουν ασφαλείς >τι ενοεις; Εγω τα εχω ακομη σε γυαλινο δοχειο τα φρεσκαρω 3 φορες την ημερα με νερο και τα εχω απεναντη στο ηλιο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μόλις ανοίξει ο σπόρος και πετάξει το φύτρο 2-3 χιλιοστά είναι έτοιμο για να δοθεί στα πουλιά.
Έξι πόντους φύτρα κάνουν για τις ανθρώπινες σαλάτες. Εσύ δεν πρέπει να μπαίνεις σε τέτοιο κόπο, ούτε να αυξάνεις τις πιθανότητες αλλοίωσης. Το βέλτιστο είναι μόλις σκάσουν.

Ομοίως ο ήλιος δεν χρειάζεται, αντίθετα μπορεί να τα αλλοιώσει. Εγώ τα κρατώ σε ένα εσωτερικό ράφι ντουλαπιού, χωρίς καν φως.

Οι τρεις φορές την ημέρα τώρα είναι καλά, αλλά από πχ Ιούνιο και μετά η θερμοκρασία είναι τέτοια που στις 6 ώρες του ύπνου μας αυτά θα έχουν βράσει. Το καταλαβαίνεις και απο την μυρωδιά και τα πετάς.

Δεν ξέρω πως τα παρασκευάζεις. Εγώ χρησιμοποιώ ένα μεγάλο σουρωτήρι που εφαρμόζει τέλεια με ένα μικρό κατσαρολάκι απο κάτω. Μου το έφερε απο την λαϊκή το αείμνηστο μέλος @Panagiota. με μόλις,όλα μαζί, 2,5 ευρώ. Των 7 και 8 ευρώ του κέντρου και του supermarket σκουριάζει.
60899
Δεν χρειάζεται να αγοράζεις μεμονωμένα πανάκριβους σπόρους που προορίζονται για φύτρα βίγκαν. Καλοί βιολογικοί και συσκευασμένοι σπόροι του μισόκιλου ή τετάρτου επίσης βλαστίζουν, πχ ροβίτσα, κινόα, σιτάρι, φαγόπυρο κα. Επίσης υπάρχουν και έτοιμα μείγματα με βάση το νίζερ. Εγώ τα κάνω τουρλού.

ΥΓ:Ποσότητα τόση που να τρώγεται σύντομα. Τα δίνω πάντα μαζί με την αυγοτροφή.
 
Deukalion σε ευχαριστω για τις συμβουλες, οντως εχεις δικιο εχουν ξεφυγει μεγαλωσαν πολυ τα φυτρα, την πρωτη φορα εβαλα κινοα δεν μου βγηκαν,την 2υτερη σιταρη το εφαγαν και αυτη ειναι η 3τη που την ροβιτσα την τρωνε με κλειστα ματια, οχι ομως ολα τα πουλια γουστα ειναι αυτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top