Μόλις ανοίξει ο σπόρος και πετάξει το φύτρο 2-3 χιλιοστά είναι έτοιμο για να δοθεί στα πουλιά.
Έξι πόντους φύτρα κάνουν για τις ανθρώπινες σαλάτες. Εσύ δεν πρέπει να μπαίνεις σε τέτοιο κόπο, ούτε να αυξάνεις τις πιθανότητες αλλοίωσης. Το βέλτιστο είναι μόλις σκάσουν.
Ομοίως ο ήλιος δεν χρειάζεται, αντίθετα μπορεί να τα αλλοιώσει. Εγώ τα κρατώ σε ένα εσωτερικό ράφι ντουλαπιού, χωρίς καν φως.
Οι τρεις φορές την ημέρα τώρα είναι καλά, αλλά από πχ Ιούνιο και μετά η θερμοκρασία είναι τέτοια που στις 6 ώρες του ύπνου μας αυτά θα έχουν βράσει. Το καταλαβαίνεις και απο την μυρωδιά και τα πετάς.
Δεν ξέρω πως τα παρασκευάζεις. Εγώ χρησιμοποιώ ένα μεγάλο σουρωτήρι που εφαρμόζει τέλεια με ένα μικρό κατσαρολάκι απο κάτω. Μου το έφερε απο την λαϊκή το αείμνηστο μέλος
@Panagiota. με μόλις,όλα μαζί, 2,5 ευρώ. Των 7 και 8 ευρώ του κέντρου και του supermarket σκουριάζει.
Δεν χρειάζεται να αγοράζεις μεμονωμένα πανάκριβους σπόρους που προορίζονται για φύτρα βίγκαν. Καλοί βιολογικοί και συσκευασμένοι σπόροι του μισόκιλου ή τετάρτου επίσης βλαστίζουν, πχ ροβίτσα, κινόα, σιτάρι, φαγόπυρο κα. Επίσης υπάρχουν και έτοιμα μείγματα με βάση το νίζερ. Εγώ τα κάνω τουρλού.
ΥΓ:Ποσότητα τόση που να τρώγεται σύντομα. Τα δίνω πάντα μαζί με την αυγοτροφή.