Αναπαραγωγή Υπάρχουν μεταλλάξεις στο χρώμα των παραδεισίων;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vaggeliss
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vaggeliss

Banned
Εγγραφή
4 Φεβ 2009
Μηνύματα
151
Πόλη
Αθήνα
Γίνεται να γίνουν μεταλλάξεις στο χρώμα των παραδεισίων. Εγώ έχω τα Ζεμπράκια zebra finches, τα γνωστά αυτά που το αρσενικό στο λαιμό μοιάζει με το χρώμα της ζέβρας και έχει κόκκινη μύτη, ενώ το θηλυκό, είναι κάπως σαν πιο γκριζομπέζ και έχει πορτοκαλί μύτη.
Γίνεται λοιπόν, από τα 6 π.χ. αν βγάλει ένα ζευγάρι να δημιουργηθούνε άλλοι χρωματισμοί, δηλαδή να βγούν και άλλα χρώματα εκτός απ' τους χρωματισμούς των γονιών.
Για παράδειγμα σε καναρίνια, γίνεται αυτό. π.χ.: η κανάρα είναι κίτρινη τελείως και το αρσενικό κιτρινοκόκκινο. Μπορεί να βγεί ασπούμε ένα τελείως κόκκινο, έννα σαν την κανάρα ακριβώς, ένα σαν το αρσενικό ακριβώς και ένα τελείως κόκκινο.
Αυτό εννοώ. Γίνεται και στα ζεμπράκια αυτό, ή όχι;

Νά, και ένα άλλο παράδειγμα. Το θηλυκό κοτσίφι είναι πιο γκριζωπό από το αρσενικό που είναι κατάμαυρο. Όλα τα μικρά πάντα παίρνουν χρωματισμούς από το ζευγάρι.

Πολλά είπα 😱, φτάνει...
 
Βαγγέλη με τα κοτσύφια μπερδεύτηκα λίγο :D. Από ένα ζευγάρι ζέμπρα πάντως μπορεί να βγει οποιοδήποτε σχεδόν χρώμα αναλόγως τους προγόνους του ζευγαριού. Εγώ έχω βγάλει από καφέ ζέμπρα μικρό με μαύρο στήθος (black breasted) και από νορμαλ ζευγάρι, παρδαλούς απογόνους. Αν δεν ξέρεις τους γονείς των πουλιών μπορείς να περιμένεις οτιδήποτε, κυρίως στα θηλυκά μικρά.
 
Ευχαριστώ![x]
Δεν ξέρω όταν λέω ζεμπράκια, εννοούμε αυτό, που αν σε παρακαλώ πας στο google, πατήσεις στις εικόνες και κάνεις αναζήτηση''zebra finches'', ακριβώς η 1η εικόνα απεικονίζει το ζευγάρι μου.
Πές μου την ακριβή σε παρακαλώ ονομασία αυτού του είδους που είδες στην εικόνα.

Επίσης, και κάτι λίγο ακόμα: Αν βγούν τα μικρά που θα βγάλουνε με άλλους χρωματισμούς, η ονομασία τους μετά θα αλλάζει, θα λέγονται κάπως αλλιώς, ή θα έχουν την ονομασία του είδους των γονιών. Έ;

Το ξέρω ότι σε μπέρδεψα μάλλον αρκετά θα έλεγα, αλλά σε παρακαλώ, βοήθησέ με...

😕
 
Αυτά είναι τα ζεμπράκια. Οι μεταλλάξεις δεν σημαίνουν ότι αλλάζει και το είδος. Πάλι ζεμπράκια είναι. Όπως το καναρίνι για παράδειγμα υπάρχει άσπρο, κόκκινο, κίτρινο μαυροκόκκινο κλπ. Δεν είναι άλλο είδος είναι καναρίνι. Έτσι και στα ζεμπράκια υπάρχει το αρχέγονο (γκρι) που είναι και τα δικά σου και υπάρχουν διάφορα χρώματα και σχέδια όπως τα Penguin zebra ή τα Black Breasted τα οποία είναι πάλι γκρι αλλά αλλάζει το σχέδιο τους είτε στο λαιμό ή και αλλού. Δες κι εδώ The Zebra Finch - Taeniopygia guttata castanotis κι εδώ Avian World_Zebra Finch όλα όσα βλέπεις είναι ζεμπράκια διαφόρων χρωματισμών.
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ ρε Βασίλη, αλλά και κάτι τελευταίο που θα σε τσαντίσει λίγο. Δεν ξέρω, δεν στροφάρω πολύ.:D. Πλάκα κάνω, αλλά για πές μου κάτι:
Όλα αυτά που απεικονίζονταν στην αρχική σελίδα εκεί που με περέπεμψες, λέγονται ζεβράκια(παραδείσια), αλλά, ασπούμε το τελείως λευκό με την κατακόκκινη μύτη, λέγεται ζεμπράκι, αλλά δεν έχει και το είδος😕

π.χ. καναρίνι μαλινουά. όλα στην κατηγορία είναι καναρίνια, αλλά το κάθε ένα είδος είναι καναρίνι, αλλά έχει και την ονομασία του.
Τα δικά μου αυτά που σου έδειξα πως λέγονται ακριβώς;

Υπάρχει πιθανότητα να νευρίασες έως πολύ θα έλεγα με τις ίσως άσχετες και χαζές ερωτήσεις που σου κάνω, αλλα...όπως είπαμε... 😀(χαζούλης είμαι):D
 
Back
Top