Φροντίδα Υπάρχουν ράτσες παπαγάλων που εξοικειώνονται πιο εύκολα;

Υπάρχουν ράτσες παπαγάλων που εξοικειώνονται πιο εύκολα; κι αν ναι.. Ποιες είναι;
Χωρίς να έχω αρκετές γνώσεις και με όσα έχω διαβάσει αν πάρεις από πετ σοπ, που δεν θα το πρότεινα, κοκατιλ . Ταισμενο από εκτροφεα νομίζω όλα είναι το ίδιο παίζει βέβαια κ ο χαρακτήρας του κάθε παπαγαλου ρόλο..
 
Δεν έχω καμία εμπειρία. Το ενδιαφέρον μου είναι καθαρά για πιθανή ενασχόληση στο μέλλον. Όταν θα καταλήξω θα το έχω κάνει μετά από πολύ διάβασμα όπως συνηθίζω και μετά από τέτοιες συζητήσεις. Αν το επιτρέπουν οι συνθήκες η εξοικείωση θα είναι το βασικό κριτηριο για την επιλογή μου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όταν θα καταλήξω θα το έχω κάνει μετά από πολύ διάβασμα όπως συνηθίζω και μετά από τέτοιες συζητήσεις.
Αυτό είναι το κυριότερο...
Απλά πέρα από την ευκολία εξοικείωσης, έχεις και άλλα κριτήρια;
Δυνατότητα ομιλίας, μέγεθος, κόστος, φασαρία κτλ...

Γράψτα όλα και θα σου προτείνουμε...
 
Χώρος και διάθεση υπάρχει. Θα προτιμούσα ένα πουλί που να είναι άνετο και εκτός κλουβιου σε προστατευμενο περιβάλλον εννοείται. Η δυνατότητα ομιλίας δεν με ενδιαφέρει. Θα προτιμούσα μικρό ή μεσαίο μέγεθος για να έχει την δυνατότητα το πουλί να πετάξει άνετα όσο γίνεται στον χώρο που θα του διαθέσω. Από τιμές δεν έχω ιδέα αλλά πιστεύω δεν θα είναι εξωπραγματικα τα ποσά. Όσο για την φασαρία καλό θα ήταν να είναι αμελητέα όχι τόσο για μένα αλλά περισσότερο για τους γείτονες 😎
 
Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το είδος του παπαγάλου. Ακόμη και παπαγάλοι του ίδιου είδους έχουν διαφορετικό χαρακτήρα.
Το σημαντικότερο για εμένα είναι η ηλικία. Έχοντας πάρει δύο παροτλετακια άγρια μετά τον απογαλακτισμο, έχω να πω ότι εξημερώνονται στο πι και φι.
 
Στα κοκατίλ και στα πάρροτλετ που έγραψαν τα μέλη παραπάνω θα προσθέσω και τα μπάτζι. Το κάθε είδος έχει τα υπέρ και τα κατά του.Άμα είναι μεγαλωμένα όπως πρέπει μπορούν να γίνουν απίστευτα κατοικίδια και συγκριτικά με άλλα είδη παπαγάλων δεν κάνουν πολύ φασαρία. Το σημαντικότερο απ' όλα είναι να το πάρεις από σοβαρό εκτροφέα ώστε να αποκτήσεις αυτό που ακριβώς που θέλεις και επίσης να μην δώσεις τσάμπα χρήματα. Ενημερώσου καλά λοιπόν πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση και άμα έχεις απορίες εδώ είμαστε να τις συζητήσουμε.
 
προσωπικη μου αποψη ειναι το κριτηριο να μην ειναι αρχικα η εξημερωση, αλλα να παρω εναν παπαγαλο γιατι μου αρεσουν. Ολα στην συναχεια ερχονται με σωστους χειρισμους. αν και δεν ξερω αν ειναι σωστο να κανω προταση για το ειδος, επειδη ανεφερες και τα επιπεδα θορυβου διαβασε και για τον σενεγαλης
 
Back
Top