Διατροφή Υπάρχουν συσκευασίες από καλές μάρκες με ένα μόνο είδος σπόρου;

Nausicaa

Budgies Expert
Εγγραφή
6 Απρ 2021
Μηνύματα
1.357
Πόλη
Αθήνα
Υπάρχουν συσκευασίες από καλές μάρκες που περιέχουν μόνο ένα είδος σπόρου? Η Ίρις τρώει από την χούφτα μου μόνο κεχρί, τα σποράκια που πέφτουν στον πάτο της σακούλας με τα ολόκληρα κλαδάκια. Της έχω προσφέρει το κανονικό μιξ της με το χέρι αλλά δεν το τρώει, φοβάται. Σκεφτόμουν λοιπόν να πάρω σπόρους κεχρί ώστε να μην μαδάω τα κλαδιά, αλλά δεν βρίσκω συσκευασμένο. Έχει κανείς να προτείνει κάτι? Ευχαριστώ
 
@Nausicaa Σαν βασικη τροφη δε πρεπει να τρωει μια ποικιλία σπορου θελει πολλα ειδη για τις απαραίτητες αναγκες του οργανισμου.Τωρα,κεχρι αποφλυωμενο μπορεις να βρεις στο σουπερ μαρκετ στο παγκο με τα βιολογικα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Σαν βασικη τροφη δε πρεπει να τρωει μια ποικιλία σπορου θελει πολλα ειδη για τις απαραίτητες αναγκες του οργανισμου.Τωρα,κεχρι αποφλυωμενο μπορεις να βρεις στο σουπερ μαρκετ στο παγκο με τα βιολογικα!

Νομίζω είναι σαφές στο μήνυμα ότι τρώει *κανονικό* μείγμα σπόρων, απλά όχι από το χέρι μου. Επίσης τρώει πελλετ και λαχανικά. Φρούτα το δουλεύουμε. Σκεφτόμουν τους σκετους σπόρους για τάισμα στο χερι, ως εκπαίδευση και εκοικίωση, μιας και είναι οι αγαπημένοι της μαζί με την βρώμη.

Οκ, ευχαριστώ, θα κοιτάξω.
 
Ναι, υπάρχει κι άλλο? Το κίτρινο/ξανθό, πώς το λένε. Έχω προσέξει ότι το κόκκινο δεν την τρελαίνει. Το μείγμα σπόρων της το περιέχει και πάντα μένει λίγο, ενώ άλλους σπόρους τους τσακίζει.
 
Το κεχρι ή ασπουρι ειναι διαφορετικο απο το μιλλετ κεχρι,γι αυτο ρωτησα για να βεβαιωθω οτι μιλαμε για τον ιδιο σπόρο.
 
ΟΚ, δεν το ήξερα αυτό, και επίσης εξηγεί κάποιες ερωτήσεις του πατέρα μου 😅 Αυτό εννοώ, από αυτά τα της έδωσα τους σπόρους που είχαν πέσει στην σακκούλα και έφαγε από την χούφτα μου. Τώρα πήρα άλλη μάρκα, της V-L, για αλλαγή, αλλά νομίζω είναι το ίδιο.
 
Back
Top