Αναπαραγωγή Υπαρχει περιπτωση να εχει σπορο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλησπερα.. Εχω αρκετα καναρινια. Μια θηλυκια εκανε δυο ασπορα αυγα, αφου ηταν μονη στο κλουβι. Χθες της εβαλα αρσενικο καναρινι και αυτος αμεσως πηγε απο πανω της να... Σημερα συνεχισε κανονικα να γεναει και εκανε το τριτο αυγο. Υπαρχει περιπτωση να εχει σπορο; Αν οχι τα επομενα (4ο και 5ο αν κανει); Να λυθει αυτο το θεμα και θα συνεχισω με αλλες ερωτησεις :)..

Ευχαριστω!
 
Το σημερινό έχει τις μικρότερες πιθανότητες να είναι γονιμοποιημένο, σε σχέση με τα δύο επόμενα, εφόσον υπάρξουν. Όλα αυτά είναι σχετικά βέβαια, αφού αν και η "επαφή" είναι απαραίτητη, κάποιες φορές δεν αρκεί μόνο αυτή.
 
Σκεφτομαι να βαλω τα επομενα αυγα (1 η 2) σε μια αλλη θηλυκια η οποια κανει και αυτη αυγα. Ετσι ωστε αν εχουν σπορο θα τα βγαλει αυτη αν οχι δεν πειραζει. Παρα να αφησω να καθεται για δυο αυγα και να μην εχουν σπορο; Να ταλαιπωρηται χωρις λογο; Η αλλη ετσι κι αλλιως θα καθεται για τα δικα της. Η γνωμη σας/σου;
 
Ξεκίνησε να κλωσσάει η άλλη; Πόσα αυγά έχει;
 
Kαλησπέρα Αριάδνη.. Είναι οριακό χρονικά το σημείο, για το αν προλάβουν να γονιμοποιηθούν τα επόμενα αυγά.
Ένα αρσενικό καναρίνι, από τη στιγμή που θα επιτελέσει το συζυγικό του καθήκον, έχει γονιμοποιήσει όλη τη σειρά των αυγών που θα γεννηθούν, πολλές φορές και για 2η γέννα, αφού η θηλυκιά ''αποθηκεύει'' το σπέρμα.
Ο δικός σου όμως μπήκε μετά την ωοτοκία του 2ου.. Δεν μπορεί κανείς να σου πει με σιγουριά αν θα γονιμοποιήσει το 4ο η το 5ο.
Πάντως και με επαφή μερικές μέρες πριν το 1ο αυγό, έχει γίνει η δουλειά, οπότε υπάρχουν ελπίδες. Όπως και να'χει η θηλυκιά δεν κουράζεται ιδιαίτερα με το να κάνει αυγά (αν είναι σωστά προετοιμασμένη- κυρίως με σωστή διατροφή), άρα μπορείς να την αφήσεις για άλλες δυό τουλάχιστον γέννες.
 
Η αλλη είναι στο τρίτο αυγό, σήμερα το έκανε. Απλα σκέφτομαι πως το καναρίνι όταν βρίσκεται στην φωλιά δεν τρώει συχνα. Μην την βάλω σε αυτή την ταλαιπωρια άδικα. Αυτό είναι όλο.
 
Απλα σκέφτομαι πως το καναρίνι όταν βρίσκεται στην φωλιά δεν τρώει συχνα. Μην την βάλω σε αυτή την ταλαιπωρια άδικα.
Δεν λιμοκτονεί, τρώει όσο χρειάζεται, μη σε ανησυχεί αυτό.

Αν η δεύτερη καναρα σου καταλήξει με περισσότερα από πέντε αυγά δεν θα μπορεί να τα διαχειριστεί σωστά και θα έχεις απώλειες.
 
Συμφωνώ! Αν την έχεις προετοιμάσει διατροφικά σωστά μια χαρά θα τα πάει! Άσε που η άλλη μπορεί να κάνει 5 αυγά θα της βάλεις και άλλα 2 και θα έχει 7; Θα είναι υπερβολή! Άσε που υπάρχει και ρίσκο να σπάσουν τα αυγά κατά την μεταφορά.. Άστην να τα κάνει και μετά από 7 μέρες κλωσήματος κάνε ωοσκόπηση να δεις αν κάποιο είναι ένσπορο.. Αν και χλωμό γιατί το αυγό μέσα στην κανάρα από το ζευγάρωμα θέλει 48-72 ώρες για να δημιουργηθεί.. Έτσι τουλάχιστον μου έχουν πει.. Αλλά ποτέ δε ξέρεις! 😛
 
Εντάξει τοτε.. Τις τα αφήνω και οτι γίνει.. Απλα επειδή έχω απόλυτη εμπιστοσυνη στην αλλη και το σκέφτηκα σαν λύση.
 
Σκεφτομαι να βαλω τα επομενα αυγα (1 η 2) σε μια αλλη θηλυκια η οποια κανει και αυτη αυγα. Ετσι ωστε αν εχουν σπορο θα τα βγαλει αυτη αν οχι δεν πειραζει. Παρα να αφησω να καθεται για δυο αυγα και να μην εχουν σπορο; Να ταλαιπωρηται χωρις λογο; Η αλλη ετσι κι αλλιως θα καθεται για τα δικα της. Η γνωμη σας/σου;

Είναι μια "προχωρημένη" σκέψη! Είναι ενέργεια μάλλον συνηθισμένη σε μεγάλες εκτροφές που ανήκουν σε ανθρώπους με κάποια μεγαλύτερη εκτροφική εμπειρία.
Προσωπικά θα σου έλεγα οτι μπορεί να γίνει εύκολα αν η άλλη κανάρα δεν έχει "κάτσει" ακόμα στα αυγά της ή αν τα έχεις αντικαταστήσει με πλαστικά. Ετσι όταν βάλεις αυτά τα δυό, θα δώσεις και τα δικά της αυγά. Ολα θα ξεκινήσουν απο την ίδια αφετηρία(ημερα έναρξη επώασης) και θα μπορέσεις να κάνεις ωτοσκόπηση σε 6-7 ημέρες για να απομακρύνεις απο την φωλιά τα τυχόν άσπορα. Αν παραμείνουν 3-5 αυγά με σπόρο, η διαχείρισή τους απο το θηλυκό θα είναι άνετη. Το ίδιο μπορεί να συμβεί ακόμα κι' αν δεν έχουν αντικατασταθεί τα αυγά στην άλλη φωλιά και το θηλυκό έχει ήδη αρχίσει να επωάζει τα τρία πρώτα αυγά της. Απλά, θα υπάρξει μια μετατόπιση της ωοσκόπησης 24-48 ώρες ώστε να έχεις σιγουριά για τα άσπορα που θα χρειαστεί να απομακρύνεις. Η αλήθεια πάντως είναι οτι αν σε μια φωλιά υπάρξουν πάνω απο 4-5 νεοσσοί, η φυσιολογική ανάπτυξή τους είναι προβληματική, και η παρουσία του εκτροφέα συνεχής και απαραίτητη.
 
Η δευτερη θηλυκια μου εχει κανει δυο γεννες(αναφερομαι για την προηγουμενη χρονια) απο 4 καναρινια και ηταν η τελεια μανα. Γιαυτο σκεφτηκα να πραξω ετσι. Σημερα γεννησε το τεταρτο, αλλα δεν εκανα αυτο με τα πλαστικα αυγα. Δεν θα της βαλω και τα δυο της αλλης γιατι το πιο πιθανον τα δικα της εχουν σπορο, αν και τα αλλα δυο εχουν; Θα μπορει να ταιζει 6 καναρινια; Θα αφησω την μανα να κατσει στα δυο αυγα. Αν εχουν σπορο ωραια, αν οχι τα πεταω και την ξανα βαζω. Ή να τα πεταξω απο τωρα και να την αφησω για δευτερο γυρο;
 
Άφησέ της τα δύο και σε επτά μέρες κάνε ωοσκόπηση.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Back
Top