Διατροφή Υπαρχει περιπτωση να εχουν προβλημα απο υπερβολικη αυγοτροφη;

FINCHiii

PB Member
Εγγραφή
19 Δεκ 2008
Μηνύματα
589
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Μετα απο καιρο προσπαθειων και χρησης διαφορετικης αυγοτροφης τα painted εμου επιτελους την υιοθετησαν και αρχησαν να την τρωνε πριν μια περιπου εβδομαδα. Παρατηρησα ομως, οτι δεν ξεκολανε απο το κυπελακι, τρωνε συνεχως ολη μερακαι μπορω να πω πως σε μια μερα εχουν αδειασει το κυπελακι. Το ερωτημα που με απασχολει ειναι εαν η αναφερθησα συμπεριφορα θα ειναι κατι μονιμο ή αν ειναι απλως η γνωριμια με κατι νεο. Επισης θελω να μαθω αν θα πρεπει να τους αφαιρεσω το κυπελακι με την αυγοτροφη, αφου εφ΄οσον την τρωνε ασταματητα πιθανολογω πως θα εχουν προβλημα με την υγεια τους.
 
αυτο που κανω στα δικα μου ειναι να τους βαζω καθε σαββατο ενα κυπελακι αβγοτροφη και αυτο το τρωνε σε δυο ημερες και αφηνω μεσα το κυπελακι.
 
Ναι δικιο εχεις, ειναι κατι που δεν εφαρμοσα... Μπορει ομως αυτη η υπερβολικη δοση να εχει δυσμενεις συνεπειες(και αμεσες)στην υγεια τους... Ειναι ενα προγραμα(μια φορα την εβδομαδα) το οποιο και θα αρχισω, λογικα να εφαρμοζω.
 
Χρήστο, αν τρώνε μεγάλη ποσότητα αυγοτροφής θα παχύνουν. Σε περίοδο συντήρησης 1-2 φορές την βδομάδα και λίγη ποσότητα είναι μια χαρά. 😉
 
Βγήκαν λαίμαργα τα painted ε;

Καταρχήν έχεις βρει από κάπου λεπτομέρειες για την διατροφή τους; Χρειάζονται ζωικές πρωτεΐνες περισσότερο από άλλα είδη μήπως; Αν ναι λογικό να πέφτουν με τα μούτρα. Αν όμως οι ανάγκες τους είναι όπως όλων των πιο συνηθισμένων ειδών και απλά είναι λαίμαργα, βάζε τους 1-2 φορές την εβδομάδα από ένα κουταλάκι του γλυκού ώστε να τρώνε μόνο όσο πρέπει και όχι όσο αντέχουν. 🙂
 
Απο οσα εχω συζητησει σε ενα Αυστραλιανο forum δεν ειναι ακρως απαραιτητη η ζωντανη τροφη, παραυτα οι εκτροφεις αυτων των πουλιων τους παρεχουν mealworms κυριως κατα την αναπαραγωγη. Εγω mealworms δεν εχω οποτε υστερα απο συζητηση κατεληξα στο συμπερασμα πως αναγκαια ειναι η πρασιναδα (οχι σε τακτικη βαση)οπως το μαρουλι. Για αυγοτροφη δεν ξερω, παντως ο μονος λογος (ο κυριοτερος μαλλον)που την χρησιμοποιησα ειναι για να βελτιωθει η κατασταση του φτερωματος τους.
Τα painted Αναστασια ειναι η μικρογραφια μου>στρουμπουλα.. Οσο για την λαιμαργια τους Βασιλη, αστα να πανε, δεν σηκωνονται απο την ταιστρα... Ουτε και για μπανιο, το οποιο λατρευουν!
 
"Mealworms are provided 2x daily for breeding pairs, and 1x daily for resting birds.
An eggfood mixture consisting of Proteen 25 and Bevo Universal Insect Food is mixed in a large container. Added to this is hard boiled eggs, couscous, sprouted seeds, Soluvet vitamins from VetaFarms, a powdered calcium supplement and on occasion a can of corn or peas and carrots. This is fed out daily to breeding pairs and every other day for resting birds."

Από το finchworld.com/Birds/Finch/painted/firetail_feature2.htm

Εν συντομία μας λέει ότι δίνει mealworms και αυγοτροφή σχεδόν καθημερινά. Με λίγο πιο μικρή συχνότητα στα πουλιά που δεν βρίσκονται σε αναπαραγωγή (1 φορά την ημέρα mealworms και ανά 2 ημέρες αυγοτροφή) αλλά πάλι σε σχέση με τα υπόλοιπα αυστραλιανά δίνει αρκετή ζωική πρωτεΐνη.

Δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστο είναι το συγκεκριμένο site αλλά από τη συμπεριφορά που περιγράφεις φαίνεται πως έχει κάποιο δίκιο. Πάντως άσχετα με το πόσο συχνά θα τους βάζεις μην ξεπερνάς την μία κουταλιά.
 
Back
Top