Αναπαραγωγή Υπαρχει περιπτωση να κανουν ασπορα αυγα και αν ναι να τα κλωσανε;

crisstos

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2009
Μηνύματα
161
Πόλη
Θεσσαλονίκη
υπαρχει περιπτωση να κανουν καποια πουλια ασπορα αυγα; Και αν ναι υπαρχει περιπτωση να μην το καταλαβαινουν και να τα κλωσανε κανονικα;(δεν μιλω για ενα αυγο η δυο αλλα για ολα τα αυγα)
 
Tι είδους πουλιά εννοείς;
Για ζεμπράκια ας πούμε σπάνια να είναι άσπορα, κανονική γέννα με 3 αυγά και πάνω δεν μου έχει τύχει να έιναι άσπορα όλα.
Για άλλα πουλιά πχ καναρίνια απότι διαβάζω κιεδώ μπορεί να συμβεί να είναι όλα άσπορα και να τα κλωσσάνε κανονικά..
 
για zebra finch και gouldians finch. Απλα λεω αν ειναι δυνατον να κλωσανε κανονικα 15 16 μερες να ειναι ολα ασπορα και να μην το καταλαβενουν τα πουλια. Οχι οτι μου εχει τυχη απλα να μαθενουμε.
 
Σε zebra που έχω δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. (Τωρα το ένα μου ζευγαράκι κλωσσάει 12 μέρες, για να δούμε μήπως συμβεί αυτό που λες)
Ο Βασίλης με μεγαλύτερη εμπειρία θα ξέρει.
Για gouldian δεν ξέρω...
 
ναι εχω διαβασει για τα πουλακια σου, την ιδια μερα περιμενουμε γενητουρια αλλα εμενα τα ζεβρακια μου καθονται σε αυγα απο gouldians.
 
Τυχαίνει να κλωσσάνε κανονικά τα άσπορα και κάποιες φορές η θηλυκιά να μην σηκώνεται ακόμη και αφού περάσουν οι μέρες της επώασης. Μου έχει τύχει σε καναρίνια. Στα ζεμπράκια δεν θυμάμαι να είχα ποτέ εξολοκλήρου άσπορη γέννα. Σε κάποιες γέννες που είχε σταματήσει η ανάπτυξη των νεοσσών πάντως δεν σηκώθηκε η θηλυκιά από τη φωλιά παρά μόνο μετά την 15η μέρα.
 
Για ποιο λόγο μπορεί να σταματήσει η ανάπτυξη των νεοσσών μέσα στο αυγό και να μην βγούνε;
 
Σε μία περίπτωση δεν καθότανε σωστά η θηλυκιά (σηκωνότανε για ώρες) επειδή ήταν πρωτάρα και σε μία άλλη ήταν σε μεγάλη κλούβα και έμπαιναν μέσα και τα μικρά της προηγούμενης γέννας οπότε υποθέτω ότι εξαιτίας τους δεν ζεσταινόντουσαν σωστά τα αυγά.
 
Εμένα σηκώνεται συχνά αλλά για κανα 5 λεπτο το πολύ και μετά ξαναμπαίνει.Φυσιολογικό είναι;
Παίζει ρόλο και πόσο ζέστη κάνει;
 
λοιπον εχω παρατηρηση οτι 2 3 μερες πριν ωγουν τα πουλια ωγενουν και πετανε καθε λιγο και λιγακι φτερουγιζωντας μαλλον εχουν πιαστη τα πουλια τοσεσ μερες αυτο μου το καναν και στην προιγουμενη γεννα
 
πωπω δεν ξαναγραφω. Μολις ειδα τα ορθογραφικα μου, τι πραμα και αυτο λες και δεν πηγα σχολειο :)
 
Back
Top