Γενικά Υπαρχει περιπτωση να κολλησα καποια ασθενεια;

Πόλη
Τρίπολη
Καλησπερα παιδια,
Φροντιζω δυο παραδεισια τα οποια τσακωνονται μεταξυ τους και αφου τα ειχα αφησει σημερα μαζι (το θηλυκο τσιμπαγε πολυ το αρσενικο).
Εβγαλα το αρσενικο απο το κλουβι για να παιξω μαζι του, και πεταξε πανω απο το φαγητο μου(κερασια) και εγω τα εφαγα. μετα ειδα οτι ειχαν τρεξει αιματα πανω στα κερασια (που ειχα φαει). τωρα ανησυχω μηπως κολλησα κατι απο το πουλι (που φαινομενικα δειχνει καλα, αν και στο σημειο της πληγης ειναι χαλια). Υπαρχει περιπτωση να κολλησα καποια ασθενεια απο το αιμα του πουλιου;
υπαρχει καποια εξεταση που μπορω να κανω (εγω) ωστε να σιγουρευτω οτι ειμαι υγιης;

Ευχαριστω πολυ!

νομιζω οτι υπερβαλεις!
οι αρρωστιες που κολλας απο τα πουλια ειναι λιγες κ δεν ειναι αναγκη να ελθεις σε επαφη με το αιμα τους για να κολλησεις! Μεταδιδονται κ πιο απλα... Οποτε

ηρεμησε... κατα την αποψη μου κ απο τη στιγμη που τα πουλακια δειχνουν οκ... Ολα καλα ειναι!
α κ χωρισετα η κανε κατι να μην τσακωνονται! Ειναι κριμα να εχουν τετοιες πληγες! Θα τα χασεις!

Κατ' αρχήν καλώς ήρθες! Δε νομίζω να είναι τόσο άρρωστο το πουλί για να κολλήσεις κάτι που θα είναι σοβαρό! Ηρέμησε! Σκέψου μην έχει πάθει το πουλί κάτι γιατί απ' οτι κατάλαβα αιμορραγεί...
Κοίταξε αυτό μπορεί να σε καλύψει https://community.petbirds.gr/threa...υλιών-είναι-επικίνδυνες-για-τον-άνθρωπο.3664/
Αλλά μη πανικοβάλλεσαι! Αν ήταν τόσο απλό όλοι τώρα θα ήμασταν στο νοσοκομείο! Αν πιστεύεις οτι μπορεί να έχεις πρόβλημα συμβουλέψου κάποιον γιατρό!

Αφενως ασχολησου με τα πουλια.. Αφετερου κοψε τα κερασια σε χαλανε... Και επισης... Κοιτα μην μας κολησεις τιποτα!

Καλώς όρισες. Μήπως σου έσπασε κανένα κεράσι και σου φαινόταν σαν αίμα🙄; Δεν νομίζω να σε κολλήσουν κάτι τα πουλάκια σου. Δεν είναι πολλές οι κολλητικές ασθένειες απο αυτά και αν είχαν κάτι θα φαινόταν, οπότε μην ανυσηχεις. Έχουμε δοκιμάσει και άλλα πράγματα απο πουλιά και κανείς δεν έπαθε κάτι.

Φιλικά
ΥΓ Αν θές γράφε με μικρα

Τωρα που το ξανασκεφτομαι μια επισκεψη στο ''Λοιμωδων'' ειναι απαραιτητη!
Καλα αποτελεσματα!

και εγω εχω ακουσει οτι ο ανθρωπος δεν κολλα τις αρρωστιες των πουλιων μονο νομιζω δυο αρρωστιες των παπαγαλων κολλαν στον ανθρωπο και αυτες ειναι παρα πολυ σπανιες ωστε να προσβαλουν εναν παπαγαλο αρα λογικα δεν θα εχεις παθει τιποτα.

Καλως ηρθες καταρχην!

Εγω πιστευω οτι μετα τον τσακωμο που ειχανε τα πουλια και το στρες που δημιουργηθηκε ειτε το πηρες ειδηση ειτε οχι οτι το πουλι ειχε ματωσει κακως το εβγαλες εξω απο το κλουβι να παιξεις ποσο μαλιστα αν δεν ειναι εξημερωμενο με κινδυνο να αγχωθει περισσοτερο. Δοκιμασε να τα χωρισεις κλουβια και να τα αφησεις να ηρεμησουν.

Και οντως δεν χρειαζεται να ανησυχεις πιστευω για το αν κολλησες κατι. 😉

τελικα ολα μια χαρα

Κκαλησπερα σας.
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Τα πουλια ειναι σχετικα εξημερωμενα και δεν ειχα δει τι ειχε συμβει γι αυτο και το εβγαλα. συνηθως τα εχω χωριστα και τα ενωσα για πολυ λιγο.σημερα το πρωι το πηγα σε ενα γιατρο και δεν εχει τιποτα το πουλακι απλως το θηλυκο του τραβηξε μια φυτρα καινουργιου μαλλιου και για αυτο εκανε πληγη. Παντως κοιταζω συνεχεια αν ειναι σιγουρα καλα.

Back