Αναπαραγωγή Υπαρχει περιπτωση στειροτητας σε καναρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billoss1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

billoss1

PB Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2016
Μηνύματα
616
Παιδια καλημερα και ευχομαι σε ολους μια ομορφη κυριακη! Το προβλημα ειναι το εξης:Αγορασα πριν κανα δυο μηνες μια καναρα για να την ζευγαρωσω με ενα καναρινι που ειναι δικης μου εκτροφης 2ετων.Ακολουθησα ολα τα βηματα περι προετοιμασιας και τα σχετικα, ετσι η καναρα εφτιαξε τελεια την φωλια της(ειχα δει μονο ταιζματα οχι βατεμα) και περιμενα. Περασαν 10 μερες η καναρα μεσα ολη την μερα αλλα αυγο ουτε για δειγμα.. Επειτα χαλασα την φωλια για βα ξεκινησουν απο την αρχη μηπως δεν ειχε βατεψει ο αρσενικος,τα αφησα μια εβδομαδα ετσι και επειτα ξαναεβαλα φωλια και νημα. Η καναρα ξαναρχισε να χτιζει την φωλια της (ειδα βατεμα αυτη την φορα) αλλα εχουν περασει παλι τεσσερεις μερες και αυγο τπτ.υπαρχει περιπτωση να μην γενναει αυγα; Ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα
 
Θεωρητικά μπορεί να υπάρξει απ' ό,τι φαντάζομαι. Είναι νωρίς όμως για τέτοια συμπεράσματα και κυρίως για ενέργειες όπως αυτή που έκανες για να χαλάσεις τη φωλιά. Δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ για το πόσες ημέρες μετά το χτίσιμο της φωλιάς ή μετά το βάτεμα πρέπει να κάνει αυγό. Άλλες φορές ολοκληρώνει τη φωλιά έχοντας το μισό αυγό από έξω της και άλλες φορές χρειάζονται κάποιες μέρες για να γεννηθεί.

Άφησε τα πουλιά να ρυθμίσουν την διαδικασία. Ούτως ή άλλως, ακόμη και αν υπάρχει στειρότητα δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.
 
Ναι αλλα αν ηταν να γεννησει αυγο δεν θα το εκανε και κατω ας πουμε;:/
 
Αν είναι να κάνει και βέβαια και χωρίς φωλιά πάλι θα κάνει. Το θέμα είναι όμως ότι δεν είναι απαραίτητο επειδή έχει φτιάξει τη φωλιά να κάνει αυγό την επόμενη ή τη μεθεπόμενη ημέρα. Μπορεί να πάρει αρκετές περισσότερες.
 
Η περιγραφή δείχνει μάλλον πρόβλημα, παρά... Ανυπομονησία.:)
Φυσικά σε λίγες μέρες θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα κι' ας μη προτρέχουμε.
Για την κουβέντα. Eχει δακτυλίδι κλειστού τύπου, ώστε να ξέρεις την ηλικία της; ΒΑΣΙΚΟ.
Πέραν αυτού, αίτια ανωμαλίας ή καταστροφής του αναπαραγωγικού, είναι η μεγάλης έκτασης παροχή κάποιων φαρμάκων και μια πιθανή λοίμωξη της ωοθήκης ή της σάλπιγγας.
 
Οχι δεν ειχε δαχτυλιδι δυστυχως☹κριμα γτ θα εβγαζαν ωραια πουλακια! Τεσπα σας ευχαριστω παιδια
 
κριμα γτ θα εβγαζαν ωραια πουλακια!
Γιατί καλέ την καταδίκασες ως στείρα μέσα σε 10 μέρες; Μπορεί να πάρει και μήνα μέχρι να δεις το πρώτο αυγό! Υπομονή! Εξάλλου ακόμα έχουμε αρχές Μαρτίου! Γιατί τόσο άγχος και αγωνία; Να ξέρεις αυτό περνάει στα πουλάκια μας και τα επηρεάζει αρνητικά!
 
Καμια ανυπομονεσια απλα δεν θελω να κουραζεται τσαμπα η καημενη
 
Γιατί καλέ την καταδίκασες ως στείρα μέσα σε 10 μέρες; Μπορεί να πάρει και μήνα μέχρι να δεις το πρώτο αυγό! Υπομονή! Εξάλλου ακόμα έχουμε αρχές Μαρτίου! Γιατί τόσο άγχος και αγωνία; Να ξέρεις αυτό περνάει στα πουλάκια μας και τα επηρεάζει αρνητικά!

Ξεχνάς οτι έφτιαξε φωλιά ; Λες να την έφτιαχνε ένα μήνα πρίν; :) Δεν υπάρχει τέτοια συμπεριφορά αν δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν μέσα στην εβδομάδα δεν έχει αυγό σαν τελευταία προσπάθεια είναι το "ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ". Αυτό, με πολύ λίγες πιθανότητες φυσιολογικής ωοτοκίας
 
Κατι δεν παει καλα με την καημενουλα! Σμρ ειναι ψιλο φουσκομενη και ακεφη! Τι να πω την χωρισα με τον αρσενικο για καλο και κακο! Εχει εντομεταξυ χασει τα πουπουλα της ραχης της:/παιζει να ειναι κατι ορμονικο;
 
Με όσα περιγράφεις θα σου έλεγα να την απομακρύνεις απο κάθε εκτροφική προσπάθεια. Το πουλί δείχνει άρρωστο. Και μάλιστα με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του αν συνεχιστεί.
 
Δεν ειναι καλα τα πραγματα... Ξαφνικα σμρ δεν ηταν καθολου καλα!:/καθοταν φουσκομενη και με πριζμενη κοιλια!φοβηθηκα για δυστοκια! Της εβαλα λιγο λαδακι στην περιοχη της αμαρας αλλα δεν εβγαλε κατι! Επισης τοποθετησα μια ζεστη πετσετα στον πατο του κλουβιου αλλα τπτ! Ηπιε λιγο νερο εφαγε λιγο αλλα δεν δειχνει καλα! Μετα εφυγα για δουλεια και τωρα που γυρισα κοιμοταν σε ενα κλαδακι ψηλα(καλο αυτο)και δειχνει λιγο καλυτερα.υποψιαζομαι κατι που αν ισχυει θα γινει χαμος..
 
Οπως ειχα αναφερει το συγκεκριμενο πουλακι το ειχα παρει αρχες ιανουαριου απο ενα πετ σοπ της γειτονιας μου για να γινει το ταιρι του ενος απο τους 2 δικους μου αρσενικους(που τους ειχα απο δικια μου εκτροφη). Ολα πηγαιναν καλα απο προετοιμασιες και τα σχετικα ωσπου ενωσα τα πουλακια.λιγο καιρο αργοτερα το θυληκο αρχισε κατι σαν φτερνισματα δεν εδωσα πολυ σημασια γτ τα πουλακια ηταν εξω οποτε λεω μπορει να κρυωσε(καταλλα ολα καλα) μετα απο λιγο να σου και ο αρσενικος αψου και αψου ε τοτε πανικοβληθηκα λιγο. Ομως δεν εδειχναν κατι αλλο ανησυχητικο. Ετσι τα πηγα στο πετ σοπ να μου πει μια γνωμη και μου ειπε πως η κυρια ειχε ακαρεα της τραχειας! Και τσουπ τους βαζει pulmosan! Υπαρχει περιπτωση να δηλητηριασε το πουλι;
 
Για διαγνωσεις να προτιμας γιατρους και οχι πετσοπαδες..

Οχι ακομα και να μην εχει ακαρεα αν εβαλε μια σταγονα δε θα τη δηλητηριασε. Αν εβαλε παραπανω δεν ξερω..
 
Το ξερω! Ο κτηνιατρος μου λεει δεν εξεταζει πτηνα... Ελεος
 
Back
Top