Γενικά Υπαρχουν αρσενικα καναρινια που δεν κελαηδανε ποτε;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ΗΡΩ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ΗΡΩ

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2009
Μηνύματα
82
Πόλη
Αθήνα
ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχουν αρσενικα καναρινια που δεν κελαηδανε ποτε;
 
Δεν νομιζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Ολα τα αρσενικά, αν ειναι υγιή καποια στιγμη μετα τους 6-8 μηνες θα κελαηδήσουν.

Γιατι ρωτάς; Εχεις καποιο αρσενικό που δεν κελαηδάει; Μηπως είναι θηλυκό, ή πολύ νεαρό σε ηλικία;:)
 
ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΕΛΑΗΔΑΕΙ

georgina εχω ενα καναρινακι απο τον Αυγουστο του 2007, η κοπελα στο pet μου ειπε οτι ειναι αρσενικο αλλα δεν κελαηδεσε ποτε, κανει τρουτ τρουτ, φαινεται υγιεστατος,τρωει, πινει, παει περα δωθε κανει χαρα που σε βλεπει, αλλα δεν κελαηδαει, παροτι ακουει τα αλλα 2 αρσενικα.
 
Τότε Ηρώ μου, μάλλον έχεις ενα υγιέστατο θηλυκό!

Αφού έχεις αρσενικά, διάβασε τα άρθα στην αρχική σελίδα σχετικά με την αναπαραγωγή και που ξέρεις, σε λιγο καιρό ίσως να σου χαρίσει πολλούς και γερούς απογόνους.
 
ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΕΛΑΗΔΑΕΙ

georgina μολις μπορεσω θα το κατεβασω στο pet το καναρινακι να ξαναδει ποιο ειναι το φυλο του. Πως τα ξεχωριζεις;
 
georgina thanks για το άρθρο,το διάβασα όλο και θα τον ψάξω και εγω η ίδια το απόγευμα.
 
Εγω ενα που εχω ειναι περιπου 1,5ετων αρσενικο και μονο τσιου εκανε! Εν τω μεταξυ μου τραβηξε την προσοχη οτι τις τελευταιες μερες κανει ενα συνεχομενο τιτιβισμα! Τι σημαινει τελικα; Μου εχουν πει 3 διαφορετικα πετ σοπ οτι ειναι αρσενικο και ο ενας πολυ πεπειραμενος! Αλλα αυτο τι τιτιβισμα κατι σε θηλυκο οταν κανει αυγο μου θυμιζει.. Εσεις τι λετε;:)
 
ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΕΛΑΗΔΑΕΙ

φαμπιο εχω την αισθηση οτι ισως υπαρχουν αρσενικα που μαλλον δεν κελαηδανε ποτε. Τριτ τριτ κανει συνεχεια και ο δικος μου,τωρα θα το ξαναψαξω για σιγουρια οτι ειναι αρσενικος και δεν ξερω αν μελλοντικα μπορει να γινει κατι ωστε να κελαηδησει;
 
Ηρώ και Φάμπιο, δεν υπάρχει περίπτωση να έχετε ενήλικο αρσενικό,υγιες και να μην κεληδήσει μετά τους 8 μήνες. Το μονότονο κελάηδημα το κάνουν μόνο τα θηλυκά πουλιά. Αλλά ακόμα και μερικά θηλυκά όταν είναι πολύ πυρωμένα κελαηδούν χαμηλόφωνα, αλλά όχι με την πλοκή, την ένταση και την διάρκεια που κελαηδάει ένα αρσενικό. Αν εχετε πουλί για περισσοτερο διαστημα από ενα χρόνο και αυτό δεν κελαηδάει, αλλά έιναι και υγιές, έιναι θηληκό και αυτό δεν είναι απόλυτα κακό εκτός αν το πληρώσατε για αρσενικό. Το θηλυκό κάλιστα σε λίγο καιρό μπορεί να ζευγαρώσει με τα αρσενικά σας και να σας χαρίσει πολλά μικρά πουλάκια.
Φαντάζομαι οτι έχετε και άλλα αρσενικά και μπορείτε να διακρίνετε το κελάηδημα του αρσενικού.
 
Εχω τωρα 3 αρσενικα που κελαηδουν ολη μερα ολα μαζι και ενναλαξ! Ειχα εναν που οταν πηρα τους αλλους σταματησε,τον χαρισα στη θεια μου και κελαηδαει ολη μερα! Το λιζαρντ μου κελαηδαει μονο οταν πεφτει απανω του ο πρωινος ηλιος😎
Υπαρχει περιπτωση να μην κελαηδαει λογω ανταγωνιστηκοτητας;
Ετσι εχω συμπερανει αλλα δεν ειμαι και σιγουρη:)
 
Ναι υπαρχει περιπτωση να μην κελαιδαει λογω ανταγωνιστικοτητας. Για αυτο αν υπαρχουν αηδονια στην περιοχη τα καναρινια σταματουν να κελαιδουν γιατι δεν τα βγαζουν περα.
Παντως υγιες αρσενικο δεν υπαρχει περιπτωση να μην κελαιδαει.
 
Αυτο πρεπει να ναι γιατι ειναι υγειες! Δεν εχω παρατηρησει κατι κακο στην υγεια του...

Ευχαριστω:)
 
georgina mou το καναρινακι η κυρια στο pet μου τον πουλησε για αρσενικο και εγω τον αγορασα για να κανει παρεα στον μεγαλο μου και να ανταλλασουν κελαηδηματα, δεν θα με πειραξει να ειναι θυληκο απλα να ξερω τι εχω ακριβως,το καναρινακι το συγκικριμενο ειναι σε σταντ στο μπαλκονι διπλα σε γλαστρες με φυτα, προστατευμενο.υπαρχει περιπτωση το σταντ να τον αγχωνει; Και επισης ηθελα να σε ρωτησω μηπως τα αλλα δυο καναρινια που κελαηδανε τον αγχωνουνε;τα 2 αρσενικα ειναι απεναντι το ενα απο το αλλο και κελαηδανε το καθενα σε διαφορετικο διαστημα, να τους αλλαξω θεση;
 
Αν το κλουβί κρέμεται στον αέρα είναι πολύ πιθανόν να του δημιουργειται αίσθημα ανασφάλειας. Θα ήταν καλύτερα να κρεμάσεις το κλουβί στον τοίχο, με γερό καρφί, ώστε η μια πλευρά να ακουμπάει σταθερα στον τοίχο. Αυτο τα κανει και νιώθουν ασφάλεια.:)

Συνήθως όταν υπάρχουν αρκετά αρσενικά, δημιουργείται συναισθημα ανταγωνισμού που όμως στις συνηθισμένες περιπτώσεις αυτό προκαλέι τα πουλιά να κελαηδούν περισσότερο και δυνατότερα και μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις τα πουλιά παύουν το κελάηδημα.

Αν δεν βλέπονται μεταξύ τους τα πουλιά αυτό συνήθως τα προκαλέι να κελαηδησουν δυνατότερα προκειμένου να επιβληθούν στα άλλα πουλιά. Αν μάλιστα υπάρχει και ένα θηλυκό στην παρέα, αγωνιζονται για το ποιό θα κερδίσει την καρδια του θηλυκού.

Δοκίμασε να βάλεις για λίγο το "υποτιθέμενο" αρσενικό με ένα από τα άλλα πουλιά σου και παρατήρησε τις αντιδράσεις τους. Αν δεις να τσακώνονται σαν τα κοκόρια ανοίγοντας τα φτερά και το στόμα τους σαν να παλεύουν, τότε το αρσενικό είναι όντως αρσενικό. Αν όμως ο γνήσιος αρσενικός κελαηδάει προς το πουλί χαμηλώνοντας τα φτερά του, ή αρχίζει και το ταίζει και πιθανών να σταματησει και το κελάηδημα, τότε το άλλο πουλάκι είναι θυληκό.:)

Θα σιγουρευτεις όμως μόνο οταν δείς αυγό απο το θηλυκό:D
 
θα το ψάξω με τον πιτσιρίκο και ελπιζω να βγάλω άκρη αυτή τη βδομάδα, θα σας ενημερωσώ, ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
 
Back
Top