Αναπαραγωγή Υπαρχουν ευκολα και δυσκολα ειδη καναρινιων;

Εγγραφή
30 Μαρ 2015
Μηνύματα
509
Πόλη
Άργος
Ισως απο λαθος η' τυχαια μου εχει δημιουργηθει η εντυπωση πως καποια ειδη καναρινιων ειναι λιγο πιο δυσκολα στην αναπαραγωγη και στο μεγαλωμα των μικρων τους. Περα απο τα οποιαδηποτε λαθη που μπορει να γινονται απο τον κατοχο τους,υπαρχουν ειδη (δεν εννοω καποια σπανια ειδη)που πρεπει να προσεξουμε πιο πολυ στην επιλογη η΄ κατι αλλο για να υπαρχουν τα επιθυμητα αποτελεσματα;Υπαρχει καποιο ειδος που ειναι πιο ευκολο απο αλλα εκτος απο τα κοινα;
Η δικια μου εντυπωση απο αυτα που διαβαζω απο περιπτωσεις εδω μεσα, σε ειδη καναρινιων που συνανταμε συχνα, ειναι πως τα πιο πολλα προβληματα αναφερονται σε μωσαικα και μετα σε τιπαλντο (σιγουρα θα υπαρχουν και πιο δυσκολα ειδη). Σπανια η' δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου προβλημα με μαλινουα. Μπορει αυτο να ισχυει;
 
Τα τιμπράντο και τα μωσαικά δεν είναι δύσκολα στην αναπαραγωγή και στο μεγάλωμα των μικρών.Απλά θέλει προσοχή στους γεννήτορες για να βγάλεις όσο κοντά στο πρότυπο τα μικρά στα μωσαικά και όσο καλύτερες φωνές στα τιμπράντο.Από τα δυσκολα στο μεγάλωμα είναι μόνο τα γιορκ όπως έχω ακούσει.
 
Αρα και τα ΤΡΙΑ ειδη που αναφερα εχουν στατιστικα και πρακτικα (εγκαταλειψεις αυγων, μικρων, συμπεριφορα)την ιδια συχνοτητα. Δεν μιλω για την δυσκολια και την οποια επιλογη να βελτιωσει τους απογονους στο ιδιο ειδος (φωνη-χρωμα) αφου οπως τιθεται ειναι κοινη για ολα τα ειδη. Τοτε μου δημιουργηθηκε λαθος εντυπωση απο τυχαια περιστατικα.
 
Όσο πιο μακρυά από το αρχέγονο καναρίνι βρίσκεται μια μετάλλαξη η μια ράτσα καναρινιών... Τόσο μεγαλώνουν και στην ένταση και στη συχνότητα τα προβλήματα.
Το ότι βρέθηκαν λύσεις και κάποια από αυτά αποφεύγονται δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν... Ούτε πως "χαλαρώσαμε".
 
Παιδιά στην δημιουργία είδους-ράτσας, κάθε ζωντανού οργανισμού, μεσολαβούν πολλές, πάρα πολλές επιλεκτικές διασταυρώσεις, αιμομεικτικές επιλογές κτλ και αυτό έχει τις επιπτώσεις του στην φυλή και τα θετικά αλλά και αρνητικά της χαρακτηριστικά. Δεν ισχύει μόνο για τα καναρίνια ή τα πουλιά αλλά και τα θηλαστικά ζώα επίσης.
 
Back
Top