Γενικά Υπερβολική αγάπη από ζακό, πως το διαχειριζομαστε;

Giannis_kl

PB New Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2015
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά.. Ένα βασικό πρόβλημα που έχω με τον Billi (Ζακό περίπου 25 χρονών) είναι η υπερβολική αγάπη! Πολλές φορές όταν τον βγάζω από την κλούβα του, για ένα τέταρτο το λιγότερο τρίβεται στο χέρι μου.. Βγάζει από το στόμα του και μου δίνει σπόρους.. κ προσπαθεί να... κοκκινίζω... 😀 Έχετε εσείς παρόμοια προβλήματα ή κάτι δεν παέι καλά με εμάς;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Αυτο προφανως προκυπτει απο το γεγονος οτι το πουλι σε θεωρει ταιρι του. Προσπαθησε να αποφευγεις να προκαλεις (με τα χαδια σου) το να ανεβαζει τροφη για να σε "ταισει" καθως αν αυτο δεν ειναι σποραδικο και γινει χρονια συνεχομενη συνηθεια μπορει να κρυβει κινδυνους υγειας. Γενικοτερα το τοσο σφικτο δεσιμο ενος πουλιου με εναν ανθρωπο συνηθως δεν εχει την καλυτερη καταληξη για τα πουλια. Αν καποια στιγμη αλλαξει η καθημερινοτητα σου, οι αναγκες σου ή το προγραμμα σου, το στρες που βιωνουν ειναι πολυ μεγαλο. Εγω δινω περισσοτερη βαση στην ανεξαρτησια τους, διοτι τα ψυχολογικα προβληματα σε αυτα τα ζωα που δεν εχουν μεγαλωσει φυσιολογικα (με τους γονεις τους) παραφυλανε στη γωνια.
 
... Βγάζει από το στόμα του και μου δίνει σπόρους.. κ προσπαθεί να... κοκκινίζω... 😀 Έχετε εσείς παρόμοια προβλήματα ή κάτι δεν παέι καλά με εμάς;

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις τελείως να το χαϊδεύεις στην πλάτη, το προκαλείς για όλα τα προηγούμενα που αναφέρεις.
 
Γιάννη το πουλάκι και τα 25 χρόνια του ζει μαζί σου;
 
Γιάννη το πουλάκι και τα 25 χρόνια του ζει μαζί σου;

Kατι μου λεει πως δεν ειναι ταισμενο στο χερι. 25 χρονων σημαινει γεννημενο ή φερμενο το '90. Τοτε το ταισμα στο χερι στην Ελλαδα ηταν αγνωστο στον κοσμο, ισως μονο σε απειροελαχιστους.
 
Υπάρχει περίπτωση αν σταματήσει να τον χαϊδεύει, ο παπαγάλος να αρχίζει να βγάζει τα φτερά του για να του ξαναδώσει σημασία
 
Υπάρχει περίπτωση αν σταματήσει να τον χαϊδεύει, ο παπαγάλος να αρχίζει να βγάζει τα φτερά του για να του ξαναδώσει σημασία

Aυτες οι καταστασεις ειναι μπρος γρεμος και πισω ρεμα, κυριολεκτικα. Κανεις δεν μπορει να συμβουλευσει με σιγουρια τι να κανει καποιος, καθως η ψυχολογια των παπαγαλων, μας ειναι αν οχι τελειως, κατα το μεγαλύτερο μερος της αγνωστη.
 
Υπάρχει περίπτωση αν σταματήσει να τον χαϊδεύει, ο παπαγάλος να αρχίζει να βγάζει τα φτερά του για να του ξαναδώσει σημασία

:)Θοδωρή έχεις δίκιο αλλά εγώ (τουλάχιστον) δεν έγραψα να σταματήσει εντελώς να τον χαϊδεύει...

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις τελείως να το χαϊδεύεις στην πλάτη, το προκαλείς για όλα τα προηγούμενα που αναφέρεις.

... Τέτοιες συνήθειες που έχουν γίνει τρόπος ζωής (τόσα χρόνια) δεν κόβονται από τη μια στιγμή στην άλλη, διότι το μόνο σίγουρο είναι πως θα φέρουν καταστάσεις σαν αυτές που αναφέρεις.
Οπότε: ο Γιάννης πρέπει να ξεκινήσει σταματώντας εντελώς τα χάδια στη πλάτη (χαϊδεύει όμως κεφαλάκι, πόδια πχ) και σταδιακά (θα πάρει αρκετό χρόνο, ώστε το πουλί να μη καταλάβει έντονα τις αλλαγές) ελαττώνει-σταματά γενικά πολλά τα χάδια.
 
Καλημέρα
Αρχικά να σας πω λίγα λόγια για την ιστορία του Billi.. λοιπόν το πουλί το απέκτησα εγώ πριν από 15 χρόνια σε μία φάση πού έψαχνα ένα ζακό κ ενώ έψαχνα μικρό για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους έμαθα για τον Βασίλη-Billi που τον είχε μια γυναίκα και επειδή τις έσπαγε τα νεύρα (δεν το σχολιάζω..) τον χτυπούσε με μια ξύλινη κουτάλα! Κ ήθελε να τον δώσει. Από αυτήν έμαθα και ότι ήταν η δεύτερη ιδιοκτήτρια του πουλιού! Μου είπε επίσης ότι τον είχε εκείνη 3-4 χρόνια κ κάπου τόσα η προηγούμενη. Από αυτό υπολογίζω και την ηλικία του γιατί ούτε δαχτυλίδι έχει ούτε τίποτα. Γνώριζα ότι το να καταφέρω να φέρω σε ισορροπία ένα τέτοιο πουλί θα ήταν πολύ δύσκολο άλλα δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω το ζώο σε ένα τέτοιο περιβάλλον.. κ βασιζόμενος σε μια μικρή εμπειρία από προηγούμενα είδη παπαγάλων που είχα κ σε ότι βιβλιογραφία υπήρχε τότε, αποφάσισα να πάρω το ρίσκο. Για να μην τα πολυλογώ δέθηκε αμέσως μαζί μου κ ιδιαίτερα προβλήματα δεν είχα ποτέ.
Τώρα για το θέμα που ανέφερα παραπάνω.. Νομίζω ότι δεν είναι έντονο πρόβλημα.. και αυτό γιατί αυτό γίνεται χρόνια και ακόμα και όταν έφυγα από το σπίτι λόγω σπουδών και τον φρόντιζαν οι δικοί μου δεν φάνηκε να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.. Δεν είχαμε ούτε μαδήματα ούτε κάποια αλλαγή στην γενική συμπεριφορά.. συνέχισε να μιλάει να χορεύει να τραγουδάει να τρώει κανονικά κλπ κλπ.. Όσο για το ανέβασμα της τροφής δεν το κάνει πάντα κ αυτό γιατί προσπαθώ να του το κόβω. Γιατί πραγματικά είναι κρίμα. Επίσης δεν σχετίζεται με το χάιδεμα στην πλάτη. Ξεκινάει (όταν συμβαίνει) μόλις βγει από το κλουβί.
Τα έγραψα λίγο μπερδεμένα sorry.. Πάντως αυτό που είπες Φοίβο για την ψυχολογία των παπαγάλων θα συμφωνήσω απόλυτα και θα προσθέσω ότι πιστεύω ότι ποτέ δεν θα μας γίνει γνωστή. Κάθε πουλί έχει τόσο ιδιαίτερη ψυχολογία που νομίζω ότι όλα αυτά τα κοινά που κουβεντιάζουμε αφορούν ένα 20% της ψυχολογίας τους.
 
Παιδιά έχει δίκιο η Sissi! Και εμένα μερικές φορές οταν τον ξύνω στην πλάτη αρχιζει μετα να θέλει να βγαλει φαι να με ταισει αλλα κανω κατι αλλο και του το κόβω. Απλα οταν το κανει αλλαξε εσυ οτι εκανες και γυρνα του την πλατη χωρις να φυγεις και τελειώς απο το χώρο. η κανε του κατι αλλο ωστε να μην σταματησεις να ασχολεισαι μαζι του αλλα να του το κόψεις!

δεν ειναι κακό αλλα ουτε και χρήσιμο να το καλλιεργείς! Ειχε ποτε θέματα με μαδημα φτερών;
βαλε μας καμια φωτο να τον καμαρώσουμε!
 
Σισσυ δεν αντιλέγω! Προφανώς και ισχύει αυτό. Απλά δεν βλέπω να ισχύει στην δική μου περίπτωση.
Νάσο αυτό κάνω και νομίζω κάνουμε κάποια μικρά βήματα.. αν και μετά μου κάνει μούτρα.. :) Όταν τον πήρα και όσα χρόνια τον έχω όχι δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα με μάδημα. Φώτο θα βάλω κάποια στιγμή αλλά θέλω την υπομονή σας γιατί φωτογραφική δεν παίζει κ το κιν είναι λίγο παλαιάς τεχνολογίας 😛
 
Back
Top