Φροντίδα Υπερβολική παραγωγή πούδρας από την yellow crowned μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης JohnP
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

JohnP

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαϊ 2014
Μηνύματα
154
Πόλη
Γιαννιτσά
Καλησπέρα,

Τις τελευταίες 10 μερες παρατήσω υπερβολική πούδρα-σκόνη στο κλουβί της καλής μου, δεν ξέρω εάν ειναι κατι εποχιακό ή οφείλετε σε καποια έλλειψη βιταμίνης, πάντως τα κάγκελα και τα προστατευτικά πλαστικά ειναι χιονισμένα. Θα την πάω την επόμενη εβδομάδα για εξετάσεις έτσι κι αλλιώς, αλλα θα ηθελα και την γνώμη σας εάν γνωρίζει κάποιος κατι...
Δεν με ενοχλεί στο χώρο, οπως διάβασα 2 αντίστοιχα άρθρα στο φόρουμ για να προμηθευτώ ιονιστη κλπ, αλλα ειναι παράξενο η τόση μεγάλη ποσότητα έτσι ξαφνικά. Το δωμάτιο της μόνιμα αερίζεται, μέρα παρά μέρα καθαρίζεται και 3 φορές την ημέρα αλλαγή νερού. Εχω καιρό να την δώσω όμως κάποιο φρούτο ή λαχανικό... Ευχαριστώ!
 
Η παραγωγή της πούδρας είναι φυσιολογική το μόνο που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις την ποσότητα που διαχέεται στο περιβάλλον είναι να κάνεις ντουζάκια στο πουλί, κάτι που έτσι κι αλλιώς πρέπει να κάνεις.
Όμως γιατί παραμελείς τα χορταρικά; Είναι πολύ βασικό για την καλή του υγεία. Χόρτα και λαχανικά πράσινα σκούρα, γλυκοπατάτες, καρότα, φρούτα και ξηρούς καρπούς με μέτρο.
Κάπου είχα διαβάσει, ότι αυτό το είδος είναι επιρρεπές στην έλλειψη βιταμίνης Α, δεν ξέρω αν ισχύει, ο Ανέστης ίσως γνωρίζει καλύτερα.
Για τον ιονιστή προσωπικά έχω αντιρρήσεις, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να το ασπαστείς. Είχα βάλει στο δωμάτιο των παπαγάλων μου και παρά την σχολαστική του καθαριότητα και απολύμανση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή είχα συνεχείς απώλειες πουλιών.
Νομίζω μια απλή καθαριότητα και καθημερινός αερισμός του χώρου μας καλύπτει για την υγεία των πουλιών μας.
Το πολύ-πολύ να χρησιμοποιήσεις κάποιον απλό εξαεριστήρα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: JohnP
Mπιανο συχνα ακομη και καθε μερα για να ενυδατωνεται το δερμα του και να εχει λαμπερο φτερωμα. Οι αμαζονιοι προερχονται απο κλιμα με πολυ υψηλη ατμοσφαρικη υγρασια οποτε η ξηρη θερμαινομενη ατμοσφαιρα ενος σπιτιου δεν ειναι και η ιδανικοτερη. Και δεν φημιζονται για την παραγωγη πουδρας. Τι εξετασεις θα κανετε;
 
Ίσως φτέει που την εχω κοντά στο σώμα (40cm απόσταση), γιατι είχε κρύο αυτές τις μερες και οπως έγραψα και παραπάνω, πάντα η πόρτα του δωματίου ειναι ελάχιστα ανοιχτή για να αερίζεται. Θα την κανω πιο συχνά μπάνιο.

Σχετικά με τις εξεταςεις, τίποτα το ιδιαίτερο, δείγμα απο τις κουτσουλιές για να δω εάν ειναι οκ ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο έντερο. Αν και οι κουτσουλιές φαινομενικά ειναι οκ.
 
Back
Top