Ασθένειες Υπερβολική φαγούρα σε παπαγάλο και τίναγμα κεφαλιού - φτερών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα, σήμερα ο παπαγάλος μου ξυνοταν υπερβολικά πολύ και πολλές φορές σαν να τίναζε το κεφάλι του και τα φτερά του το οποίο τίναγμα το κάνει πρώτη φορά όσο τον έχω. Από όσο παρατήρησα ξυνοταν σε διάφορα σημεία του σώματος, ίσως περισσότερο κάπου στο μάτι προς το αυτί αλλά σίγουρα και σε άλλα σημεία. Υπάρχει πιθανότητα για τίποτα παράσιτα; Παντως μόνος του είναι στο σπίτι δεν υπάρχουν άλλα ζώα πέρα από τα κοκατιλ που δώθηκαν σε φίλο πριν 2 μήνες +. Επίσης κάθε 2-3 μέρες κάνει μπάνιο στο νερό της βρύσης αλλά χωρίς κάποιο φάρμακο. Μήπως πρέπει να συνδυάσω το μπάνιο του με κάποιο φάρμακο; Του έχω πάρει πάντως ένα ανθολουτρο, landmark λέγεται το οποίο είναι με σπρέι αλλά δε του αρέσει καθόλου και μόλις το δει φεύγει. Πριν λίγο το έριξα κρυφά σε ένα μπολ και με το ζόρι τον έβαλα μέσα. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο; Παράδειγμα έχει κάποιος εμπειρία με το oropharma Oro bath η το avianset; Το ανθολουτρο τζάμπα το πήρα.
 
Βάλε και μια κουταλιά του γλυκού μηλοξιδο βιολογικό (είναι πιο θόλο άμα το δεις μέσα στο μπουκάλι) και ψεκάσει τόν. Αυτό όμως είναι προληπτικό, αν συνεχίσει να το κάνει καλό θα ήταν να ρωτήσεις γιατρό.
 
Πτερόρροια πέρασε φέτος? Προλαβαίνει ακόμα και το κεφάλι πάντα τα ενοχλεί περισσότερο γιατί δεν μπορούν να φτιάξουν τα καρφάκια εκεί.

Με το μηλόξιδο προσοχη στο ψέκασμα, μπορεί να πάει στα μάτια και τσούζει.

Ναι, μπορεί να είναι μικροοργανισμοί, όπως βακτηρια ή μύκητες, δεν είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί στο είδος ξενιστή όπως οι ιοι, μπορεί να κόλλησε κάτι από άλλα ζώα, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου. Αν συνεχιστεί σαφώς θέλει πτηνίατρο, όχι ανθοθεραπεία.
 
@Nausicaa ήταν μια περίοδος που έχανε κάποια πούπουλα μάλλον πτεροροια θα ήταν αν και δεν είμαι 100% σίγουρος, πάντως σε λίγες μέρες πηγαίνει 9 μηνών αν αυτό βοηθάει. Θα αγοράσουμε μηλοξυδο άμεσα όταν ξαναπάμε σούπερ μάρκετ γιατί βλέπω πως και σήμερα το κάνει. Το χρησιμοποιώ βάζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού στο μπολ στο οποίο πλένεται με νερό η το βάζω σε κάποιο μπουκαλάκι το οποίο να έχει ψεκαστήρα και το ψεκάζω;
 
@Panosfros ευχαριστώ για την απάντηση. Απλά να ρωτήσω πως χρησιμοποιώ το μηλοξυδο, βάζω μια κουταλιά του γλυκού στο μπολ με το νερό και το βάζω να κάνει μπάνιο η να βάλω το μηλοξυδο σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα και να το ψεκάσω και μετά να του ρίξω νερό από τη βρύση;
[automerge]1635789556[/automerge]
@Φοίβος θα κάνω και μια δοκιμή με το μηλοξυδο (πριν λίγο το αγόρασα) και αν συνεχίσει τα ίδια θα το πάω άμεσα
[automerge]1635789679[/automerge]
@Tony Forpus μα αφού έπρεπε να γίνει για να ξέρω και εγώ τι να κάνω. Αφού με το ανθολουτρο δεν έγινε τιποτα, θα δοκιμάσω και με το μηλοξυδο που αγόρασα και αν συνεχίσει τα ίδια θα το πάω άμεσα στο γιατρό
 
μα αφού έπρεπε να γίνει για να ξέρω και εγώ τι να κάνω

Oχι δεν επρεπε να γινει,αν το πουλακι θελει μπανιο θα το κανει απο μονο του και οχι με το ζορι.
 
@HxC πάντα μόνος του κάνει στη βρύση, απλά επειδή χθες ήθελα να του βάλω το ανθολουτρο μήπως και σταματούσε να ξύνετε και έτσι ανάμειξα το νερό με το ανθολουτρο και τον έβαλα μέσα στο μπολ με το ζόρι γιατί δεν δεν του αρέσει καθόλου το ανθολουτρο μόλις το δει φεύγει.
 
  • OK
Αντιδράσεις: HxC
@Tony Forpus άμα ήμασταν μικροί και δεν θέλαμε με τπτ να κάνουμε μπάνιο άνετα θα μας χωνανε με το ζόρι 😁.

Πέρα από την πλάκα Κλεάνθη οτιδήποτε μπορεί να στρεσαρει το πουλάκι μην το κάνεις με το ζόρι και ας πρέπει, θα μπορούσε να σου μείνει από καρδιακό επιτόπου.
[automerge]1635796910[/automerge]
Εφόσον δεν κάνει μόνος του μπάνιο στο μπολ (μπανιέρα) τότε ξεχνάς αυτόν τον τρόπο. Με τον ψεκασμό πως τα πάει?
 
@Panosfros ούτε αυτό του αρέσει, όταν το ψεκαζα με νερό πάνω από το κλουβί για να κάνει μπάνιο στην αρχή που τον είχα πάρει λόγω του ότι αγοράστηκε άγριος δε του άρεσε καθόλου. Ίσως καταφέρω και του ρίξω λίγο μηλοξυδο αναμυγμενο με νερό με τον ψεκαστήρα 2-3 φορές και ότι γίνει. Αν συνεχίσει ακόμα θα το πάω στον γιατρό. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 
Μπορείς να του ρίχνεις και από ένα μπουκάλι που έχεις βάλει μέσα μηλοξυδο με σταθερή ροή σαν βρύση από πάνω. Βάλε τον από κάνει ευχάριστα μπάνιο στην βρύση,ντουζ δεν ξέρω και άμα ξεκινήσει να κάνει κλείσε την βρύση και ρίξε με το μπουκάλι. Εννοείτε πως το μηλοξυδο πρέπει να μείνει επάνω του μετά.
Για να μην σου λέω μπακαλιστικα μηλοξυδο από πετσοπ λέει 8-10 σταγόνες στα 100μλ.
[automerge]1635799211[/automerge]
Μια απορία, όταν έπιασε η φαγούρα τον είχες κάνει μπάνιο με αυτό το ανθολουτρο πρόσφατα?
 
@Panosfros όπα, θέλει ακριβώς 100 ml; Δε το ξερά αυτό, θα του είχα ρίξει πολύ αν δε το ηξερα πάλι καλά. Πως μπορώ να το υπολογίσω ακριβώς; Έχω ένα κουταλάκι βασικά από τις τροφές το οποίο έχει λίγο βάθος, να το βάλω εκεί και να το ρίξω πάνω του; Νομίζω κάπου εκεί θα είναι στα ml. Επίσης το ξύδι που του έχω πάρει κάνει; Έχω βάλει και φωτο. Όχι δεν είχε κάνει μπάνιο πριν με το ανθολουτρο όταν άρχισε να ξυνεται, είχε κάνει μπάνιο όμως απλά με το νερό της βρύσης.
 

Συνημμένα

  • IMG_20211102_000947_Bokeh__01.webp
    IMG_20211102_000947_Bokeh__01.webp
    100,7 KB · Προβολές: 8
Όχι το ξύδι δεν κάνει, θέλει βιολογικό αφιλτράριστο. Ξανά διάβασε το άρθρο που σου έστειλα και τα σχόλια και θα καταλάβεις. Αναλογικά πάει αυτό στα 100 8-10 σταγόνες στα 200 16-20 και πάει λέγοντας.
 
@Nausicaa ήταν μια περίοδος που έχανε κάποια πούπουλα μάλλον πτεροροια θα ήταν αν και δεν είμαι 100% σίγουρος, πάντως σε λίγες μέρες πηγαίνει 9 μηνών αν αυτό βοηθάει.
Καλημέρα το μηλοξυδο είναι ένα τρομερό προϊόν που βοηθάει και στα εξωπαρασιτα με μια κάποια "απολύμανση" (δεν είναι φάρμακο)των φτερών και του σώματος αλλά και στην εμφάνιση των φτερών και γενικά στο τρίχωμα όλων των κατοικίδιων, παρόλα αυτά εφόσον είναι περίπου 9 μηνών περνάει την πρώτη πτεροροια (αν βέβαια δεν την έχει περάσει ήδη) καθώς σε μεσαίου μεγέθους παπαγάλους η πρώτη πτεροροια έρχεται στους 6 με 9 μήνες
 
Να ενημερώσω πως το έχει ελλατωσει αρκετά και επίσης παρατηρώ πως του φεύγουν πούπουλα, αλλά και το καλοκαίρι για μια περίοδο του φεύγανε τα πούπουλα. Πτεροροια; Επίσης είναι δυνατόν να έγινε δύο φορές;
 
παρατηρώ πως του φεύγουν πούπουλα, αλλά και το καλοκαίρι για μια περίοδο του φεύγανε τα πούπουλα. Πτεροροια; Επίσης είναι δυνατόν να έγινε δύο φορές;
Κλεάνθη, πούπουλα οι παπαγάλοι βγάζουν όλη την διάρκεια του χρόνου, είναι φυσιολογικό, ειδικά την ώρα του καλλωπισμού τους.
Οι παπαγάλοι που ζουν σε εσωτερικό χώρο συνήθως περνάνε δύο πτερρόριες τον χρόνο, μία κανονική το Καλοκαίρι, και μία μικρότερη που ονομάζεται ελλειπτική τον Χειμώνα.
Η πτερρόρια των παπαγάλων είναι διαφορετική από αυτή των καναρινιών.
 
Back
Top