Γενικά Φάρμακα και αντιβιώσεις που πρέπει να έχουμε στο ράφι μας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης fitos100
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

fitos100

PB New Member
Εγγραφή
10 Απρ 2018
Μηνύματα
32
Πόλη
Λεμεσός
Εδώ και αρκετό καιρό παράλληλα με την εκτροφή των gouldian μου, ψάχνω τα απαραίτητα φάρμακα που πρέπει να έχω για έκτακτες περιπτώσεις.
Πιο παρακάτω παραθέτω αυτά τα φάρμακα στα οποία έχω καταλήξει και θα ήθελα αν κάποιοι γνωρίζουν περισσότερα να βοηθήσουν με κάποιες συμβουλές ή σκέψεις.
Έχω βρει από ένα site της Ολλανδίας (Pantex) κάποια φάρμακα που έρχονται και στην Ελλάδα.
PULMOMECTIVE με 0,12 mg| inverctemin. Για την καταπολέμηση ακάραιων.
GROG NEW κατά του μαύρου στίγματος και των μεγαβακτηρίων.
WORMEX με levamizole. Για την εσωτερική αποπαρασίτωση των πουλιών.
EXZOLT με Fluralaner 10mg, πολύ καλό για εξωτερική αποπαρασίτωση. Η θεραπεία διαρκεί 3 μήνες.
Στα επόμενα φάρμακα είμαι σε δίλλημα.
PANTACOX με Toltrazuril (ουσία του γνωστού Bacox) που είναι κοκκιδιοστατικό δηλαδή καταστέλλει τα κοκκίδια
COCCI-GEL με Amprolium (κοκκιδιοστατικό) και Ronidazole. Αυτό το φάρμακο καταπολεμά περισσότερα πράγματα λόγω και της 2ης ουσίας άρα φαίνεται να συμφέρει από το προηγούμενο. Απλά δεν είμαι σίγουρος πιο ουσία είναι πιο αποδοτική? Το Toltrazuril ή to Amprolium??
Τώρα στην αντιβίωση (Όταν και αν χρειαστεί). Έχω καταλήξει στις παρακάτω.
Τ-PLUS με συστατικά, Tylosin and Doxicycline. Γενική αντιβίωση για αναπνευστικό και γαστρεντερικό, όπου και οι δύο ουσίες της είναι βακτηριοστατικές άρα λογικά δεν σκοτώνουν όλα τα καλά βακτήρια. Μου φαίνεται καλό για πρώτη γραμμή άμυνας.
Οι επόμενες δύο αντιβιώσεις είναι πιο δυνατές καθώς είναι και βακτηριοκτόνες άρα αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν σε πιο σοβαρές καταστάσεις.
Είναι και οι δύο της Tafarm.
AVIOMYCINE me συστατικά Τριμεθοπρίμη και Σουλφαδιμεθοξίνη όπου καταπολεμεί λοιμώξεις του αναπνευστικού και το e-coli (kolovakillos)
Τέλος το ENROXYN με κύριο συστακικό την ενροφλοξακίνη, το γνωστό Baytril που είναι μια πολύ καλή αλλά και πολύ δυνατή αντιβίωση.
Όπως έχω πει και πιο πάνω, κάποια από αυτά τα φάρμακα καλό είναι να τα έχουμε κοντά μας κι ας ελπίσουμε ότι δε θα τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ, όπως τις αντιβιώσεις για παράδειγμα.
Όποιος θα ήθελε να σχολιάσει πάνω σ'αυτά να προσθέσει ή να δώσει κάποιες περεταίρω συμβουλές θα ήταν πολύ χρήσιμο.


 
Όπως έχω πει και πιο πάνω, κάποια από αυτά τα φάρμακα καλό είναι να τα έχουμε κοντά μας κι ας ελπίσουμε ότι δε θα τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ, όπως τις αντιβιώσεις για παράδειγμα.
Εκτός κι αν κάποιος ζει απομονωμένος και η προμήθεια φαρμάκου θα του πάρει ημέρες, θεωρώ ότι κανένα φάρμακο δεν χρειάζεται να υπάρχει στοκαρισμένο στο σπίτι του, πρώτον και κύριο διότι η όποια κατάσταση θα χρειαστεί διάγνωση από ειδικό, δευτερευόντως γιατί τα φάρμακα μερικές φορές φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα, ειδικά αν χρησιμοποιηθούν εσφαλμένα. Οι δε αντιβιώσεις που αναφέρεις, κάποτε πράγματι ήταν πολύ δραστικές, αλλά λόγω του ότι πολλοί τις προμηθεύονταν για ψύλλου πήδημα και τις έδιναν με το πρώτο σύμπτωμα χωρίς να συμβουλευτούν γιατρό, πλέον είναι λιγότερο αποτελεσματικές, καθώς η αλόγιστη χρήση τους καθόρισε τη δημιουργία στελεχών πιο ανθεκτικών σε αυτές.
 
Συμπληρωματικά του @ianos είναι κ το θέμα ημερομηνίας λήξης που καταλήγουμε να έχουμε φάρμακα που έχουν λήξει. Σαν ιδέα είναι πολύ καλή να υπάρχει ένα φαρμακείο πρώτης ανάγκης όχι αναγκαστικά αντιβιωσεις κ βρήκα ψάχνοντας στο φόρουμ όταν είχα τον ίδιο προβληματισμό αυτό. Αφορά καναρίνια όμως
 
βασικά έχει δίκιο ο φίλος Ιανός για το ότι δε χρειάζεται να έχουμε βασικά όλα αυτά τα φάρμακα. Μάλλον έπρεπε να βάλω λίγο διαφορετικά τον τίτλο. Ήθελα να δώσω μια γενική λίστα φαρμάκων που μπορεί να μας βοηθήσει.
Πολύ σωστά το baycox είναι κοκκιδιοκτόνο.
[automerge]1663272492[/automerge]
Η γνώμη σας για το Cocci-gel ποιά είναι? τα συστατικά amprolium και ronidazole φαίνονται πολύ καλά για πιθανές βλάβες κοκκίδια και τριχωμονάδες
επίσης To T-plus με tylosin και doxicycline φαίνεται μια καλή αντιβίωση για γενική χρήση σε περίπτωση που χρειαστεί. τι λέτε?
 
Η γνώμη σας για το Cocci-gel ποιά είναι? τα συστατικά amprolium και ronidazole φαίνονται πολύ καλά για πιθανές βλάβες κοκκίδια και τριχωμονάδες
επίσης To T-plus με tylosin και doxicycline φαίνεται μια καλή αντιβίωση για γενική χρήση σε περίπτωση που χρειαστεί. τι λέτε?

Το Cocci-gel βολεύει περισσότερο για πρόληψη (κοκκίδια και τριχομοναδα) κι εφόσον έχεις κάποιο αριθμό πουλιών.
Αλλιώς είναι δύσχρηστο και ασυμφορο.

Εγώ το χρησιμοποιώ γιατι με βολεύει.

Το T-plus και οι ουσίες που περιεχει δεν είναι πρώτη επιλογή για αντιβίωση "γενικής χρήσης".
Είναι περισσότερο για το αναπνευστικό καθώς πιάνει και το μυκοπλασμα.
Και η συσκευασία είναι επίσης για μεσαίες εκτροφες και πάνω.

Aviomycine ή αλλιώς augmentin αν θέλεις ντε και καλά να έχεις κάτι να βρίσκεται από αντιβίωση.
 
ναι όντως έχω αρκετά πουλιά και το καλοκαίρι που τα βγάζω στην εξωτερική κλούβα όλα μαζί, θα ήθελα μια σχετική πρόληψη γιατί είναι όλα μαζί και δεν ξέρεις ποτε θα σου εμφανίσει κάτι ένα από αυτά και μετά να τρέχεις.
τι εννοείς ότι το cocci-gel είναι δύσχρηστο???
 
τι εννοείς ότι το cocci-gel είναι δύσχρηστο???

Εννοώ ότι η συσκευασία και η δοσολογία του (και το κόστος) βολεύουν για πρόληψη σε έναν ικανό αριθμό πτηνών.

Για κάποιον που θέλει να θεραπεύσει ένα πουλάκι (πχ από τριχομοναδα) πρέπει να ζυγίζει μικροποσοτητες + ότι θα δίνει αναγκαστικά και άλλο φάρμακο μαζί άνευ λόγου.

Για σένα είναι οκ έτσι όπως το παρουσιάζεις.

Το amprolium είναι αποτελεσματικό κοκκιδιοστατικο και τώρα που άρχισαν να εξαφανιζονται τα προϊόντα της Chevita (το chevikok περιείχε αυτή την ουσία) το μόνο προϊόν από αυτά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα που να το περιέχει ειναι το Cocci-gel
 
Back
Top