Διατροφή Φάρμακο-Βιταμίνη για κελάηδημα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης DaniGK
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Λάρισα
Για σας παιδιά.
Έχω ένα Cockatiel και πρόσφατα αγόρασα ένα φάρμακο(βιταμίνες)το οποιο το βάζεις στο νερό του είναι φάρμακο για κελάηδημα. Είναι κάτι που το χρειάζεται η μου το έδωσαν από το pet shop έτσι απλά; 😕

Γιατί το πήρες; Έχει κάποιο πρόβλημα το πουλάκι;
Προσωπικά νομίζω πως πρέπει να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε φάρμακα χωρίς να υπάρχει λόγος και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για φάρμακο - βιταμίνη για το κελάηδημα... Συνήθως στα pet shop θέλοντας να πουλήσουν εκμεταλλεύονται την άγνοια μας και μας φορτώνουν προϊόντα που δε χρειαζόμαστε.
Αλλά τι φάρμακο - (βιταμίνες) είναι αυτό; (ονομασία) Και τι σου είπε... "πάρε και αυτό για να κελαηδάει το cockatiel σου καλύτερα";

εγω πιστευω οτι ειναι περιττο γιατι τα πουλακια δεν χρειαζονται φαρμακα για να κελαηδανε, μπορουν και απο μονα τους μια χαρα.
εκτος βεβαια και αν υπαρχει αναγκη για τη χορηγηση τους!

να πω κι εγω τη γνωμη μου:D

οπως ανεφεραν και οι προλαλησαντες θεωρω κι εγω πως ειναι περιττη η χορηγηση αυτου του ''φαρμακου''...
τετοια παρασκευασματα (οχι αυτο για το κελαηδισμα) χρησιμοποιουμε οταν το πτηνο μας εχει καποια ασθενεια και θελουμε να το δυναμωσουμε... Οπως και κατα την περιοδο της πτερορροιας, οπου τα πουλια εχουν αναγκη απο extra βιταμινες για να επανελθουν. Γιατι κατα την περιοδο της πτερορροιας θα ηταν καλο να βοηθουμε τα πουλια μας με μια θρεπτικη διατροφη ωστε να βοηθησουμε στην επανεκφυση των χαμενων φτερων.

Για σας παιδιά.
Έχω ένα Cockatiel και πρόσφατα αγόρασα ένα φάρμακο(βιταμίνες)το οποιο το βάζεις στο νερό του είναι φάρμακο για κελάηδημα. Είναι κάτι που το χρειάζεται η μου το έδωσαν από το pet shop έτσι απλά; 😕

Οταν ρωτάς κάτι Βασίλη πρέπει να είσαι συγκεκρημένος.
Αφού το πήρες, το έχεις μπροστά σου, τί σε εμποδίζει να
γράψεις την ονομασία του;
-Προφανώς δεν πρόκειται για φάρμακο αλλά για κάποιες
πολυβιταμίνες, αλλά που να το ξέρει ο άλλος που σου απαντά,
αφού εσύ δεν μπαίνεις στον κόπο να το γράψεις.;

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει τίποτα που να προδιαθέτει ένα πουλί να κελαηδά περισσότερο. Είναι απλά υπερβολή. Μόνο η καλή υγεία θα δημιουργήσει τις συνθήκες. Η πτερόρροια είναι αρκετά δύσκολη περίοδος για όλα τα πτηνά συντροφιάς, και γι' αυτή την περίοδο υπάρχουν ειδικά συμπληρώματα - όχι φάρμακα - με υψηλή περιεκτικότερητα αμινοξέων και μεταλλικών αλάτων. Ένα απ' αυτά είναι το mutavit της Orlux.

Back