Γενικά Φέρει ευθύνη το κατάστημα απο το οποίο το αγόρασα;

stavrosfra

PB New Member
Εγγραφή
2 Μαρ 2024
Μηνύματα
1
Πριν 3 εβδομάδες αγόρασα ένα καναρίνι το οποίο προχτές αρωστησε και στην συνέχεια πέθανε. Εγώ το πρόσεχα όπως έπρεπε και σκεφτόμουν αν φταίει το κατάστημα που το είχε πριν το αγοράσω. Εσείς τι λέτε φταει ή το επηρεάζει κάποιος άλλο παράγοντας;
 
@stavrosfra κανείς δεν θα σας απαντήσει στην ερώτηση αυτή γιατί σε τρεις εβδομάδες γίνονται πολλά και διάφορα. Δεν λέω είναι δικό σας φταίξιμο αλλά δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι το είχατε πάρει με ασθένεια ή ότι δεν πέθανε από δικό σας λάθος. Έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ για αποστολή του πτηνού για νεκροψία ώστε να ξέρετε τουλάχιστον τον λόγο. Πάντως οι τρεις εβδομάδες είναι μικρό χρονικό διάστημα για να πεθάνει ένα καναρίνι στα χέρια ακόμα και ενός αρχάριου. Όταν το πήρατε κάνατε έναν έλεγχο σε πτηνίατρο της κατάστασης του πτηνού; Επίσης γράφετε προχθές αρρώστησε και μετά πέθανε. Προφανώς εννοείτε ότι προχθές εκδήλωσε την ασθένεια γιατί αν αρρώστησε προχθές ξέρουμε ποιος φταίει. Όταν το πήρατε θα έπρεπε να είναι ενεργητικό και με λαμπερό πτέρωμα, ειδικά αν είναι 1-5 ετών. Ήταν αρσενικό ή θηλυκό; Κελαηδαγε ή όχι; Πόσο χρονών ήταν είχατε κάνει τις σχετικές ερωτήσεις στο pet shop; Νομίζω ότι ένας εργαστηριακός έλεγχος στο σώμα του πτηνού ενδύκνειται αν θέλετε να καταλήξετε σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με το ερώτημά σας.
 
Λυπάμαι για την απώλειά σου.
Αν θέλεις, πες μας σε τι συνθήκες διαβίωνε όσο το είχες στην κατοχή σου...δλδ, θέση κλουβιού, πρόγραμμα ύπνου, μάρκα τροφής, συμπληρώματα, συχνότητα αλλαγής νερού τροφών και αν χρησιμοποίησες ένα νέο κλουβί ή στεγάστηκε σε κάποιο που ήδη είχε χρησιμοποιηθεί.
Αυτά στα ρωτώ ώστε να δεις αν κάτι στη φροντίδα του θα μπορούσε να φέρει την ευθύνη της υγείας του και φυσικά για το ενδεχόμενο να αποκτήσεις άλλο πουλί. Παρόλα αυτά, στο θέμα του ήδη υπάρχοντος κλουβιού θα ήθελα να σταθείς στην περίπτωση που αγοράσεις άλλο πτηνό. Κι αυτό διότι αν το πουλάκι πέθανε από κάποια μεταδοτική ασθένεια, τότε ίσως το κλουβί να χρειάζεται πέταμα ή έστω μια πολύ ενδελεχή απολύμανση πριν πάρεις άλλο πουλί. Το ίδιο φυσικά και στα διάφορα εξαρτήματα του κλουβιού.
 
3 εβδομάδες και σύμφωνα με το μεταβολικό ρυθμό των δεν μπορούμε επαρκώς να πιθανολογησουμε ότι το πουλάκι ήρθε στα χέρια σου αρρωστο
 
Back
Top