Αναπαραγωγή Φέτος στα δαχτυλίδια θα χρειαστεί να βάλουμε ταινία;

vagcanaries

PB New Member
Εγγραφή
19 Σεπ 2017
Μηνύματα
69
Πόλη
Άγιος Δημήτριος
Ερώτηση στους πιο παλιούς, φέτος του 2018 τα δαχτυλίδια κλειστου τύπου με βάση το χρωμα θα χρειαστεί ταινία; Ειναι χρωμα που μπορεί να ενοχλήσει τις καναρες;
 
Το χρώμα το δαχτυλιδιών συμβάλει ελάχιστα στην "κακή" συμπεριφορά κάποιων θηλυκών να θέλουν να το απομακρύνουν από τα μικρά τους και από τη φωλιά.
Η συμπεριφορά αυτή συνήθως γίνεται από τις πολύ σχολαστικές και καθαρές μητέρες και ενδείξεις ΄της μπορούμε να δούμε αρκετά νωρίτερα ώστε να προετοιμαστούμε.
Υπάρχει ειδική αναφορά σε αυτά τα προβλήματα και κάποιες προτάσεις αντιμετώπισης στο άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Τα-δαχτυλίδια-των-πτηνών.23463/ που βοηθούν φοβερά.
Σημαντικότατο όμως ρόλο παίζει και η ημέρα τοποθέτησης των δακτυλιδιών και εξηγώ.
Τα πουλιά καθαρίζουν εξαιρετικά σχολαστικά τις φωλιές τις πρώτες μέρες και σταδιακά εξασθενίζει αυτή η επιμέλεια και σταματά από την 7-9 μέρα συνήθως.
Αν τοποθετήσουμε τα δαχτυλίδια στο χρόνο που πρέπει δηλαδή την 6-7 ημέρα τότε περιορίζουμε χρονικά το όποιο πρόβλημα. Αν βιαστούμε να περάσουμε τα δαχτυλίδια στα πόδια των μικρών τότε δίνουμε περισσότερο χρονικό περιθώριο σε τέτοιες "αποκλίνουσες"|συμπεριφορές.
Κανονικά τα δαχτυλίδια θα πρέπει να τοποθετούνται με δυσκολία στα πόδια των μικρών (με πολύ προσοχή αλλά όχι ελεύθερα) και αυτό συνήθως γίνεται μόνο όταν έχουν μεγαλώσει αρκετά.
Αν είμαστε προσεκτικοί στο χρόνο τοποθέτησης τότε σίγουρα περιορίζουμε και την όποια πιθανότητα έκθεσης των μικρών στον κίνδυνο να βρεθούν έξω από τη φωλιά.
Συνεπώς δε χρειάζεται να καλύπτουμε τα δαχτυλίδια ειδικά αν οι δοκιμές που υπάρχουν στο άρθρο δεν έδειξαν κάποια απόκλιση.
 
Σωστα αν τα βαλης πιο μετα δηλ την 6 μερα και ειναι βραδυ συνηθως το αφηνη η καναρα. Παντα προσοχη θελη ομως γιατι μπορη ν το πεταξη εξω κ παγωση χωρις ζεστασια. Προσοπικα κ εγω δεν βαζω ταινια (μια φορα το εκανα πολυ παλια χωρις αποτελεσμα) αλλα παντα επαγρυπνω ειδικα της πρωτες 5-6 ωρες.
 
Οι κανάρες που φοράνε δακτυλίδι, σπάνια έχουν αυτή την ιδιοτροπία. Το μεγάλο ποσοστό αυτών κατάγεται απο παππούδες και γονείς που φόραγαν δακτυλίδι και έτσι ανέχεται ακόμα και τα Μαύρου χρώματος. Η γνώμη μου είναι οτι αυτή η "συνήθεια" έχει να κάνει αποκλειστικά με την ιδιοσυγκρασία του θηλυκού και είναι ανεξάρτητη απο το πότε θα περάσουμε τα δακτυλίδια. Εξ' άλλου το εύρος του χρόνου γιά την τοποθέτησή τους είναι πάρα πολύ περιορισμένο.
 
Back
Top