Γενικά Φαίνεται εντάξει το ράμφος του budgie μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ckdodis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ckdodis

PB New Member
Εγγραφή
26 Φεβ 2022
Μηνύματα
226
Πόλη
Ηγουμενίτσα
Καλησπέρα σε όλους,

Σας παρουσιάζω το νέο μέλος της οικογένειας! Το έχω περίπου 10 ημέρες.
Κάποια εικασία για την ηλικία και το φύλο;
Το ράμφος μου φαίνεται λίγο μεγάλο. Εσάς πώς σας φαίνεται;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220418_13213.webp
    IMG_20220418_13213.webp
    43,7 KB · Προβολές: 65
Εμένα δεν μου φαίνεται και τελείως φυσιολογικό. Ας μιλήσουν και οι πιο έμπειροι στα budgie.
[automerge]1650303061[/automerge]
Πάντως να το χαίρεσαι είναι πολύ όμορφο!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Φαίνεται νεαρό από το χρώμα του χαλινού.Δεν είμαι σίγουρος για το φύλο μια πιο κοντινή φωτογραφία θα βοηθούσε.Το ράμφος είναι λίγο μεγαλύτερο αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Όμως για καλό και για κακό κάνε μια επίσκεψη σε έναν πτηνίατρο.
 
Μου φαίνεται για θηλυκό κάτω των τεσσάρων μηνών. Περίμενε να μεγαλώσει και αν η χαλινός είναι μοβ και στην συνέχεια μπλε θα είναι αρσενικό άλλα να είναι καφέ μάλλον θηλυκό.Να την χαίρεσαι🥰!
Τσέκαρε αυτό το βίντεο γιατι θα καταλάβεις περισσότερα από εμένα μέσα από μια εικόνα.https://www.youtube.com/watch?v=ISbu36ya3HM
🥰
 
Το ράμφος μου φαίνεται λίγο μεγάλο. Εσάς πώς σας φαίνεται;
Δείχνει κάπως ανομοιόμορφο, ανέβασε και άλλες κοντινές φωτογραφίες με φυσικό φωτισμό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα, να την χαίρεστε! Δύσκολο να κρίνει κανείς αν πρόκειται για δυσμορφία ή για μη φυσιολογικό μήκος, λόγω γωνίας. Και ο τρόπος με τον οποίο πέφτουν τα ανω βλέφαρα δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά με μια καλύτερη φωτογραφία ίσως ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα.

Το ότι ξεφλουδίζει το ράμφος είναι φυσιολογικό, χάνουν στιβάδες και στο πάχος, δεν είναι σαν τα νύχια μας, θα ήταν πρόβλημα μόνο αν ήταν ψαθιρο και τριβόταν με το παραμικρό. Το χρώμα του πάντως είναι μια χαρά, συνήθως η αβιταμίνωση που προκαλεί θέμετα στο ράμφος το αποχρωματίζει, οπότε μάλλον δεν είναι αυτό. Δυστυχώς αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το ήπαρ έχει θέμα, αλλά ας μην προτρέχουμε.
 
Το ράμφος είναι όντως μεγάλο και δεν μου μοιάζουν φυσιολογικά τα δύο στρώματα που διακρίνω στην άκρη του και καθώς το πουλάκι φαίνεται πολύ νεαρό ούτε το ξεφλούδισμα δικαιολογείται. Περισσότερες καθαρές κοντινές φωτογραφίες σε έντονο φυσικό φως ημέρας θα βοηθούσαν ίσως να δούμε κατι περισσότερο.
 
Back
Top