Ασθένειες Φαγούρα νεοσσού lovebird

Μαριαννα18641977

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουν 2014
Μηνύματα
2
Γεια σας, είμαι καινούρια στο φόρουμκαι στην φροντίδα παπαγάλων γενικώς. Εχθές μόλις απέκτησα το πρώτο μου παπαγαλάκι Lovebird, είναι περίπου 23 ημερών οπότε όπως καταλαβαίνετε το ταϊζω στο χέρι. Όλα καλά αλλά σήμερα παρατήρησα ότι το μικρό κοιμάται πολλές ώρες, αν και φαντάζομαι είναι λόγω ηλικίας και φυσιολογικό. Πριν λίγες ώρες είδα ότι άρχισε και να ξύνεται και να δαγκώνει το δαχτυλίδι του, να πειράζει το πόδι του κλπ χωρίς να σταματάει. Είναι επειδή βγάζει νέα φτερά;Ύστερα το τάισα αλλά αν και ήταν ο πρόλοβός του άδειος, δε δέχτηκε όλη την τροφη. Έκανε συνέχεια μορφασμούς σαν χασμουρητά και ψιλοέκλεινε τα μάτια του αν και είχε κοιμηθεί ήδη πολύ. Παρατήρησα κάτι πολύ μικρά μαυράκια στο κουτί του που δεν ξέρω τι είναικαι βρήκα ένα πολύ πολύ μικρό φτερό, από τα καινούρια. Πήρα τηλ τον εκτροφέα αλλά το μόνο που μου είπε είναι να τον ταϊζω να τον βαζω στο κουτί του και να τον αγνοώ,τίποτα παραπάνω. Μπορεί να μην είναι και τίποτα, αλλά πραγματικά έχω τρομοκρατηθεί,όποιος μπορεί ας βοηθήσει παρακαλώ πολύ
 
Τι μαυρα ειναι αυτα που περιγραφεις; Μοιαζουν με παρασιτα, κουνιουνται, πετανε; Το ποδι το οποιο πειραζε ειναι αυτο στο οποιο φοραει το δαχτυλιδι του; Το να μην θελει ενα μωρο να φαει εχει να κανει με πολλα πραγματα. Ειναι και η αλλαγη περιβαλλοντος και της πηγης τροφης οπως και η θερμοκρασια της κρεμας παιζει πολυ μεγαλο ρολο. Αν ειναι λιγο πιο κρυα απ'οσο πρεπει δεν καλοτρωνε. Αν ειναι πιο ζεστη μπορει να του καψεις τον προλοβο και να ανοιξει τρυπα.

Γιατι παιρνετε τοσο μικρα πουλακια βρε παιδια, ειναι τεραστιο ρισκο και ευθυνη.☹ Θα μπορουσες να το εχεις παρει ετοιμο σε καμια 20ρια μερες και να μην εχει τετοιες σκοτουρες. Τιποτε δεν θα αλλαζε για εσενα, πραγματικα.
 
Γεια σου καλώς ήρθες.
Γιατί το πήρες τόσο μικρό; Ενημερώθηκες πιο πριν για τις απαιτήσεις ταίσματος και διαμονής ενός τόσο μικρού και ευάλωτου πλάσματος;
Βάλε μας φωτογραφίες του πουλιού και της εγκατάστασης που το έχεις.
Την κρέμα σε τι θερμοκρασία του την ταίζεις; Πόσα γεύματα του δίνεις και κάθε πόσες ώρες;
Το κοίταξες για ψείρες;
Να έχει φαγούρα από τα νέα φτερά είναι μέχρις ενός σημείου λογικό αλλά όχι αβάσταχτο να ξύνεται συνέχεια.
Κακά του κάνει; Μαζί γράφαμε Ανέστη
 
Ναι είμαι συνειδητοποιημένη πλήρως, προτού το αγοράσω έκανα κανα χρόνο έρευνα, σχεδόν καθημερινή.Ήθελα να είναι ήμερο και να είμαι δεμένη μαζί τουκαι το προτίμησα πιο μικρό,το έχω σε ένα πλαστικό κουτί-πεντακάθαρο δικό μου στρωμμένο. Μου είπαν να βάλω κάτω πριονίδι που είναι πιο απορροφητικό, αλλά σήμερα το άλλαξα και έβαλα χαρτιά-πετσέτα κλπ, μιας και θα αγοράσω ξανά αύριο.Βrooder δεν πήρα, αλλά είναι στη σωστή θερμοκρασία. Η κρέμα είναι στους 38-40 βαθμους. Μέχρι να φτάσει 25 ημερών, κάθε 5 ώρες ταίζεται(έτσι μου είπε και αυτός που το πήρα και μου έδωσε και εκτυπωμένες οδηγίες). Δε μπορώ να το καταλάβω αν έχει ψείρες και είναι έτσι κ αλλιώς σκουρόχρωμο για να ξεχωρίσω, είναι peach faced. Τώρα δε μπορώ να το δω, γιατί ξανακοιμήθηκε, αλλά θα δω αύριο στο φως. Δεν ξυπνάει για να ξυστεί αλλά μέχρι να βρει τη γωνιά του και να βολευτεί για να κοιμηθεί σταματούσε συνεχώς, μια για να ξύσει το πόδι του, μία για το φτερό κλπκαι αυτό συνεχίστηκε για περίπου μισάωρο. Κακά κάνει κανονικότατα, μαζί με τα τσίσα. Τα μαύρα δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι, πείραζε και το δαχτυλίδι και το άλλο πόδι και τα νύχια του. Τελικά κάθισε και έφαγε,ξανά το πρωί πάλι θα ταϊστεί.
 
Εντάξει, παρακολούθησέ το σχολαστικά και τα λέμε.
Αν έχει ψείρες θα τις δεις έστω και που είναι μαύρες, πάντως κινούνται. Δεν νομίζω βέβαια αν ήταν καθαρό το εκτροφείο που πήγες. Εσύ θα το είδες και θα ξέρεις καλύτερα.
Κοίταξε το πόδι με το δαχτυλίδι μήπως το έχει τραυματίσει.
Με το καλό και να σου ζήσει.
 
Back
Top