Ασθένειες Φαγούρα στην κανάρα μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TSAKAS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TSAKAS

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαρ 2009
Μηνύματα
32
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους,

Η κανάρα μου έχει εδώ και τρεις μήνες φαγούρα. Την πήγα σε κτηνίατρο και την έψαξε με το μικροσκόπιο αλλα δεν βρήκε κάτι. Μου είπε ότι ίσως είναι ακάρεα της τραχείας. Καλό είναι να της χορηγήσω acarine και βλέπουμε. Την έκανα την θεραπεία αλλα τίποτα. Ξύνεται με τέτοια μανία που πέφτει από το κλαδί.
Τις έβαλα και αντιπαρασιτικο σπρει για εξωτερικά αλλα ξυνόταν πιο πολύ. Έψαξα το κλουβί μήπως είχε τιποτα αβγα απο έντομα αλλά τίποτα. Τι να έχει τελικά. Να πω επίσης ότι πιανει με το ραμφος της ενα ενα τα φτερα της και τραβάει και μετα τινάζετε μία(με φούντωμα).
Δεν καταλαβαίνω τι κάνω λάθος.
Μήπως έχει κόκκινο ακάρι;ψείρες;☹
 
Ενός ετους ειναι πιστεύω. Εχει μπλε βραχιολάκι! Αλλά και πάλι γιατί να αλλάζει πτέρωμα; Κατά τα άλλα ειναι πολύ ζωντανή..
 
βαλτεις μια μπανερια να κανει μπανιο κ αν δεις οτι συνεχειζει για καλο ριξε λιγο σρπει για τους ψιλους μηπως εχει
 
Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να έχει και ψύλλους; Δεν φαίνονται με το μάτι αυτά;
 
Μπανιέρα κάθε πότε βάζεις;Είναι ένας τρόπος πέρα το οτι το πουλί κάνει το μπάνιο του αλλά και ανακούφισης του πτερώματος και δέρματος(βάλε και biobad-orlux). Επίσης, πέρασε φυσιολογική πτερόροια την προηγούμενη περίοδο; Αφού ο κτηνίατρος δεν διαπίστωσε κάτι ή θα πρέπει να το πας σε άλλο ή να δοκιμάσεις τα παραπάνω χωρίς να δίνεις φάρμακο χωρις να ξέρεις τι έχει. Δεν πρέπει να καταφεύγουμε αμέσως σε φάρμακα εφόσον μπορεί το πρόβλημα να λυθεί χωρίς αυτά.
 
Θα τις βάλω μπανιέρα,έχω πολύ καιρό να της βάλω. Και αυτό γιατί τις έριχνα σπρέι για τα παράσιτα. Όπως και να χει αν εκανε μπάνιο η επιδραση του φαρμάκου θα έφευγε.
 
Για να διαπιστώσεις αν έχει κάτι μπορείς όταν τελειώσει το μπάνιο, πριν στεγνώσει, να το πιάσεις και φυσώντας τα πούπουλα να δεις αν έχει μαύρους κόκους ή οτιδήποτε άλλο στη περιοχή που ξύνεται. Εγώ προσωπικά βάζω κάθε μέρα μπανιέρα πλεον για μια ώρα.
 
Back
Top