Ασθένειες Φαγούρα στο ράμφος, στο σώμα και λέπια στα πόδια καναρινιού

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vana
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αρκαδία
Μου το χαρισαν το πουλακι αλλα βλεπω λεπια στα ποδαρακια και ολο ξυνει το ραμφος του στο κλαδακι τρωει πινει κανονικά κανει το μπανιο του καθε μερα του βαζω βαζελινη με betadine και πλενω με χαμομηλι τα ποδια αλλα το ραμφος?και τα φτερακια του ειναι σαν να μην εχει ουριτσα. Ειναι αρρωστο? Δεν εχω πτηνιατρο ειμαι σε επαρχια και εδω δεν ασχολουνται δυστυχως ΒΟΗΘΕΙΑ

Συνημμένα

• IMG_20220730_191213.webp
    IMG_20220730_191213.webp
    97 KB · Προβολές: 47
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Καλησπέρα.
του βαζω βαζελινη με betadine και πλενω με χαμομηλι τα ποδια
Υπάρχει ειδικό σκεύασμα για τα πόδια
αλλα το ραμφος?
Δεν χρειάζεται να βάλεις κάτι στο ράμφος.
Ανέβασε μια φωτογραφία που να φαίνεται το ράμφος του.
και τα φτερακια του ειναι σαν να μην εχει ουριτσα.
Μάλλον το έχουν μαδήσει οι πρώην συγκάτοικοι του, μην ανησυχείς θα φτιάξει μετά από λίγο χρόνο.

Είναι αρσενικό ? τραγουδάει ? γνωρίζεις την ηλικία του ?

Να του βάζεις βραστό αυγό (1/4 του αυγού) 3 φορές την εβδομάδα.
Να προτιμήσεις σπόρους επώνυμους συσκευασμένους.
Μπορείς να δίνεις μπρόκολο, τριμμένο καρότο και άλλα λαχανικά καλοπλημένα τακτικά.
Φρούτα πιο αραιά.
Καθημερινά μπάνιο πρωινές ώρες.

Αν το έχεις σε εξωτερικό χώρο χρειάζεται προστασία από τα αρπακτικά.

Να το χαίρεσαι.

@ΙΩΑΝΝΗΣ@@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ευχαριστωγια τις συμβουλες στελνω φωτο οπου φαινεται και το ραμφος και τα ποδαρακια του
[automerge]1659206350[/automerge]
@Tony Forpus ευχαριστω θα την παραγγειλω την κρεμα

Συνημμένα

• IMG_20220730_213437.webp
    IMG_20220730_213437.webp
    91,1 KB · Προβολές: 36
  • IMG_20220730_213355.webp
    IMG_20220730_213355.webp
    27,7 KB · Προβολές: 36
Το πουλάκι φαίνεται ότι είναι σε φάση ολοκλήρωσης της πτερόρροιας.
Μπόλικο βραστό αυγό, καλούς σπόρους και λαχανικά καθημερινά, επίσης και μπάνιο καθημερινά.
Με καλή διατροφή και φροντίδα θα συνέλθει σε 2-3 Μήνες θα είναι άλλο πουλάκι.

@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ωραια τελεια θα το φροντισω οσο για ηλικια δεν ξερω, δεν κελαηδαει κατι τσιου τσιου κανει οταν με βλεπει και οποτε του μιλαω συχνα δηλαδη του βαζω και απο το κινητο φωνες καναρινιων οχι πολυ δυνατα κι ακουει νομιζω οτι θα παει καλα ευχαριστω για τις συμβουλες.
[automerge]1659209153[/automerge]
@Ledagcc οι ξυλινες ομως καθαριζονται? Απο θεμα υγιεινης το λεω. Γιατι αυτες τις αλλαζω καθημερινα δηλαδη απο το βραδυ τις εχω βγαλει τις πλενω και το πρωι του βαζω καθαρες εχω δυο σετ δηλαδη και τα παω εναλαξ. Αλλα ναι αν ειναι καλυτερες θα του παρω απο ξυλο.

@Vana καθαρίζονται και οι ξύλινες μια χαρά με σφουγγάρι και υγρό πιάτων. Δεν χρειάζονται κάθε μέρα αλλαγή για ένα μόνο πουλάκι. Μια φορά την εβδομάδα είναι μια χαρά.

@Vana Βγάλε τις πλαστικές πατήθρες και αντικατέσθησέ τις με αυτές από φυσικό ξύλο γιατί κάνουν κακό στα πόδια του.
@Vana καθαρίζονται και οι ξύλινες μια χαρά με σφουγγάρι και υγρό πιάτων. Δεν χρειάζονται κάθε μέρα αλλαγή για ένα μόνο πουλάκι. Μια φορά την εβδομάδα είναι μια χαρά.
Κατά τη γνώμη μου, όσο το πουλάκι έχει ακάρεα, καλύτερα να κρατήσεις τα δύο ζευγάρια των πλαστικών πατήθρων που πλένονται πιο εύκολα και δεν έχουν πορώδες ώστε να εισέλθουν μέσα τα ακάρεα, και έπειτα τις αλλάζεις με ξύλινες. Επιπρόσθετα για όσο διάστημα θα χρησιμοποιείς την κρέμα επιθολ, καλό θα ήταν να την εφαρμόζεις το βράδυ πριν κοιμηθεί, και θα βάζεις μικρή ποσότητα στον δείκτη σου, θα τη δουλεύεις με τον αντίχειρα και θα κάνεις μασαζάκι στα πόδια του πουλιού, φροντίζοντας όσο είναι δυνατό να μην αγγίξεις τα πούπουλα και λερωθούν, ώστε το πουλάκι να μην χάνει την ικανότητα μόνωσης και προστασίας που του προσφέρουν. Το πρωί μπάνιο. Τέλος, καλό θα ήταν να περνάς με ένα πανάκι με οινόπνευμα το οποίο εξατμίζεται γρήγορα τις εσωτερικές επιφάνειες του κλουβιού, ειδικά στα σημεία που ακουμπούν τα πόδια του, σχάρα δλδ, και πατηθράκια ταϊστρών, αλλά και πλαϊνά κάγκελα. (Το μασαζάκι κάνε το ελαφρά).

@ianos με αφορμή αυτό κ επειδή θέλω στον δικό μου να του κάνω προληπτικά ένα μασαζάκι στα πόδια με epithol, το πρωί που θα κάνει μπάνιο, κ ως συνήθως βουτάνε κεφάλι ή πίνουν, θα έχει φύγει η epithol από την βραδινή επάλειψη; Καλημέρα.

Τελευταία επεξεργασία:
Το πουλακι είναι θυληκό. Όσο του βάζεις ήχους από καναρίνια τόσο το ωθεις σε οίστρο. Τα καναρίνια δεν θέλουν παρεα.
Τώρα στο θεμα των ακαρεων.
Το προβλημα έχει αρχίσει και μεταφέρεται στο μάτι του πιθανον λόγω της τριβής στην πατήθρα.
Η λυση:
Κανεις τη θεραπεία με epithol.
Και 2 φορές τη μέρα θα αλλάζεις τις πατηθρες με καινούργιες. 1 πρωί μια βράδυ. Καλο πλυσιμο με καυτό νερό κα σαπουνι. Μπάνιο κάθε μέρα νωρίς το πρωι για 20 λεπτά μόνο. Μετά αλλαγή πατηθρας και μετά ξανά το βράδυ.
Θα σου προτεινα να μην ξεκινήσεις θεραπεία με πλαστικες πατηθρες γιατί μετά τη χρήση θα γλιστρά και δε θα μπορεί να σταθεί οσνω.
Κάνε μια αντικατάσταση με ξύλινες.
6 ευρώ θα σ κοστίσουν. Και 5-6 ευρώ η epithol.
Αυτή είναι η δική μου ρουτίνα που ακολουθώ και έχει δουλέψει με 100% επιτυχία.

Καλησπερα πριν απο ενα μηνα σας ειχα ρωτησει για τα λεπια στα ποδαρακια ενος καναρινιου που μου εδωσαν και χαρη στις συμβουλες σας κι ευχαριστω ειναι πολυ καλυτερα ομως ενα μεγαλο κοματι στο ενα ποδαρακι κι ενα στο αλλο επιμενουν πρεπει να συνεχισω την epithol η πρεπει να τη σταματαω καποιο διαστημα?

@Vana Μπορείς να ξαναβάλεις μέχρι να φύγουν τα λέπια, δεν νομίζω να του κάνεις κακό,αν βάλεις και το χέρι σου να το βοηθήσετε θα είναι πιο εύκολο προσεκτικά να το βλέπεις να ξεκολλάει.

Back