Φροντίδα Φαρμακευτική αγωγή κατά την καραντίνα

redcanary

PB Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2007
Μηνύματα
417
Πόλη
Αθήνα
Επειδή πρόκειται να πάρω και νέο καναρίνι, θέλω να ρωτήσω αν κατά τη διάρκεια της καραντίνας (όπου θα βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο), πρέπει ανεξαρτήτως από την παρουσίαση συμπτωμάτων να το υποβάλλω προληπτικά σε φαρμακευτική αγωγή; Ευχαριστώ.
 
Όταν λες φαρμακευτική αγωγή τι εννοείς; Να το πλακώσεις στις αντιβιώσεις για κάθε πιθανή ασθένεια;

Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό αλλά θα σου πω τι κάνω εγώ.
Το πρώτο που κάνω είναι να το ψεκάσω για παράσιτα (ψείρες), το δεύτερο να του δώσω σταγόνες για ακάρεα και το τρίτο για 5 περίπου μέρες μια αντιβίωση γενικής χρήσης και φυσικά ανάμεσα από αυτά βιταμίνες.

Μετά από 20 περίπου μέρες αν δεν έχει παρουσιάσει κάτι και είναι ζωηρό και ευδιάθετο το βάζω εκεί που έχω και τα άλλα.
 
Στέφανε σ'ευχαριστώ. Ακριβώς αυτές τις πληροφορίες χρειαζόμουν.
 
Πιστεύω ότι η αποπαρασίτωση είναι αναγκαία. Βάζουμε ένα πουλί σε καραντίνα για να σιγουρευτούμε ότι είναι υγειές πριν το εντάξουμε με τα υπόλοιπα. Προσωπικά φαρμακευτική αγωγή θα ακολουθήσω μόνο αν παρουσιάσει κάποια συμπτώματα. Δίνοντας κάποιο φάρμακο χωρίς λόγο ίσως να καθυστερήσουμε και την εκδήλωση κάποιων συμπτωμάτων που ίσως να παρουσίαζε το πουλί και να τα εκδηλώσει αφού το έχουμε εντάξει με τα υπόλοιπα.
 
Το θέμα ειναι απο τα πλέον σοβαρά θέματα που απασχολούν τις εκτροφές
και βέβαια οχι για την απόκτηση ενος μόνο θηλυκού, που θέλει ο φίλος μας.
Τέλος πάντων, για την αποπαρασίτωση (εσω-εξω) συμφωνώ με τα παιδιά που
απάντησαν.
- Υπάρχουν ομως πουλιά, που παρ' ότι ειναι φορείς, για χρόνια,
δεν νοσούν ποτέ.Ιδιαίτερα πουλιά που έχουν κατορθώσει
να επιβιώσουν σε pet-shop και έχουν αποκτίσει ανοσία, είναι πολύ επικύνδινο
να μπαίνουν στο κοπάδι μας, επειδή δεν έχουν εμφανίσει κάποια νόσο.
Μεταφέρουν την νόσο στο κοπάδι και αρχίζουν να ασθενούν μικρά πουλιά, νεοσσοί,
κάποια κουρασμένα και ταλαιποριμένα απο τις γέννες θηλυκά κλπ. και τότε
πέφτουμε απο τα σύννεφα.
 
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την άποψη του Γιάννη. Τα παράσιτα μπορούν να αντιμετωπιστούν προληπτικά αλλά προσωπικά συνηθίζω να δίνω φάρμακα (αντιβιοτικά) με τα πρώτα συμπτώματα μιας ασθένειας και όχι χωρίς να έχει καν εμφανιστεί.

Ο λόγος που βάζουμε τα πουλιά σε καραντίνα εξάλλου, είναι για να τους δώσουμε το περιθώριο να εμφανίσουν τυχόν ασθένειες που μπορεί να κρύβουν. Δηλαδή "θέλουμε" να εμφανίσουν κάποια ασθένεια αν την έχουν πραγματικά μέσα σε αυτό το διάστημα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ως ένα βαθμό ότι δεν θα την μεταδώσουν αργότερα στα υπόλοιπα, αλλά επίσης και ότι έχουμε να κάνουμε κατά τεκμήριο με ένα υγείες πουλί, κατάλληλο για αναπαραγωγή.

Η καραντίνα είναι απαραίτητη είτε όταν πρόκειται να εισάγουμε ένα πουλί ανάμεσα στα υπόλοιπα, είτε περισσότερα. Δεν μας εξασφαλίζει απόλυτα από το ενδεχόμενο μετάδοσης ασθενειών όπως λέει και ο Μάκης, γιατί υπάρχουν πουλιά φορείς που δεν εμφανίζουν ποτέ ή εμφανίζουν την ασθένεια όταν υπάρξουν οι ανάλογες συνθήκες, αλλά σε συνδυασμό με την προσεκτική παρατήρηση πριν από την αγορά, η καραντίνα μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες.

Στη θέση σου θα έδινα απλώς στο πουλί σπόρους καλής ποιότητας, πολυβιταμίνες και προβιοτικό τις πέντε πρώτες ημέρες και στη συνέχεια θα το άφηνα τουλάχιστον 30 ημέρες μόνο του, μακριά από τα υπόλοιπα. Εννοείται ότι θα χρησιμοποιούσα το ίδιο σετ σκευών και εξοπλισμό για το συγκεκριμένο πουλί, χωρίς να τα μπερδεύω με τα υπόλοιπα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Back
Top