Αναπαραγωγή Φετινα καρδερινακια μπορουν να ζευγαρωσουν του χρονου;

aspropurgos

PB New Member
Εγγραφή
16 Αυγ 2014
Μηνύματα
10
πριν δυο μηνες περιπου αγορασα 2 καρδερινακια δακτυλωμενα ενα αρσενικο και ενα θυλικο. του χρονου μπορουν να ζευγαρωσουν αν ναι τι πρεπει να κανω;
 
Γιάννη, αν δεν κάνω λάθος, την κουβέντα την ξεκίνησες στο καλωσόρισμα https://community.petbirds.gr/threads/Τα-καρδερινακια-μου-και-το-μικρο-φλωρακι.24550/ και εκεί δεν μιλούσες για δαχτυλιδωμένα πουλιά...
Όπως και να'χει αν κρατήσεις τα πουλάκια κι αν ζήσουν, θ'αρχίσει να σε απασχολεί το θέμα του ζευγαρώματος από τον προσεχή Μάρτη.
 
Επίσης αν είναι αδέλφια ξέχνα το ζευγάρωμα μεταξύ τους.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Αν οπως λες στο αλλο θεμα τα πουλακια ειναι μωρα ενος μονο ζευγαριου,τοτε δεν θα επρεπε να τα ζευγαρωσεις.. Το να ζευγαρωσεις αδερφια θεωρειται αιμομιξια και το πιθανοτερο ειναι να βγαλεις νεοσσους με προβληματα.
 
οκ. ευχαριστω . Εαν τα ζευγαρωνα θα εκανα μεγαλο λαθος
 
πριν δυο μηνες περιπου αγορασα 2 καρδερινακια δακτυλωμενα ενα αρσενικο και ενα θυλικο. του χρονου μπορουν να ζευγαρωσουν αν ναι τι πρεπει να κανω;

Φιλε ειναι πολλη πιθανον να σου ζευγαρωσουν με καταλληλη προετοιμασια, βιταμινες, αυγοτροφη, ανετη ζευγαρωστρα(μινιμουμ 60αρα)αρκετη βιταμινη Ε , 12-14 ωρες φωτισμο την ημερα κ θερμοκρασια πανω απο 23C βαθμους κ πανω απολλα την ησυχια τους της περισοτερες ωρες της μερας, σιγουρα θα εχεις καλα αποτελεσματα.Αν εχεις την δυνατοτητα να βαλης και τιποτα πρασιναδες στο κλουβι καλο θανε.
 
Από τη στιγμή που είναι αδέρφια, δε συζητάμε για ζευγάρωμα...
Φίλε lagokiller, παρότι είναι και πιθανό και εφικτό αλλά όχι εύκολο, έχεις ζευγαρώσει καρδερίνες σε 60άρα;
Όσο για την πρασινάδα, δεν ''θα'ταν καλό'', είναι επιβεβλημένο...
 
Φιλε Παιανας ναι δεν το συζητω για αιμομιξια ουτω λογος, σε 60αρα εχω ζευγαρωση καρδερινοκαναρα προσωπικα, για καρδερινες σε 60αρα ξερω αρκετους φιλους που το εχουν κανη αλλα τα κλουβια ειναι σε χωρο με πολλα φυτα μεσα κ πολλη ησυχια. Για την ιστορια εγω χρησιμοποιω κλουβες 1χ1 κ σε εξωτερικο χωρο με μετρια προς καλα αποτελεσματα.
 
Το θεμα δεν ειναι να κατσει η καναρα στην 60αρα και να βατεψει ο καρδερινος το θεμα ειναι να κατσει η καρδερινα και για να κατσει θελει να νιωθει ασφαλεια. Ειναι αναλογα τον χαρακτηρα του πουλιου, αν ειναι αγριο ή εκτροφης. Παιζουν πολλα ρολο.
Οι καρδερινας δεν εχουν αναγκη απο εξτρα βιτ Ε , ενα καλο μιγμα σπορων μαζι με λαχανικα την καλύπτουν.
 
ολα καλα αλλα θα διαφωνισω με το θεμα της ησυχιας. Εγω πιστευω οτι οποιος δεν μπορει να βρισκετε στο χωρο του ζευγαριου αρκετες ωρες και καθημερινα χανει πολλα απο τα ποσοστα επιτυχιας επιτυχους ζευγαρωματος.
οι πιο εμπιροι και οι [κολοφαρδοι] ας πουν την γνωμη τους
 
Εγω πριν 2 χρονια ειχα παρει 2 καρδερινακια μικρα απο πετ σοπ.
Ενα θηλυκο κ ενα αρσενικο. Τα ειχα σε μια ζευγαρωστρα της κλουβοτεχνικης αλλα τις μικρες.
Τα ειχα στο γκαραζ σε δροσερο σημειο διπλα σε παραθυρο. Ακολουθησα ολη την προετοιμασια της καρδερινας που ειχα διαβασει στο ιντερνετ και που ειχα ρωτησει ατομα που ασχολουνται αποκλειστηκα μονο με καρδερινες.
Τα πουλια δεν κανανε τσακωμους αλλα δεν τα ενοχλουσα κιολας. Καθε 2 μερες πηγαινα αργα το βραδυ κοντα τους και τους εβαζα φαει και νερο.
Τα πουλακια τον μαιο εστρωσαν φωλια και μου γεννησε την πρωτη φορα 3 αυγα κ εβγαλε τα 2 και την δευτερη 4 αυγα και 1 πουλι.
Την επομενη χρονια εκανα το ιδιο αλλα με καναρα εβαλα τον αρσενικο, μετα που αρρωστησε ο αρσενικος και καταστραφικαμε..
 
Η θηλυκιά τι απέγινε;... Τα τρία πουλάκια που πήρες από αυτό το ζευγάρι ζούν;... Κάναν προκοπή;
 
Την θηλυκια την εχω ακομα, δεν την εστρωσα ξανα
τα πουλακια τα 2 τα ειχα δωσει τοτε και εχω μονο το ενα!
Πολυ δυνατο πουλι!
 
Αντιπαρέρχομαι το ότι το ζευγάρι προερχόταν από τη φύση.. Πολλοί δεν ξέραμε τι σημαίνει άγριο πουλί και τι εκτροφής. Aφού έζησε όμως και σου γέννησε, θα'πρεπε να την ξαναβάλεις..όσο για τα μικρά, δεν θα'πρεπε να τα δώσεις.
 
Back
Top