Αναπαραγωγή Φλώρια και κανάρες - Μύθος ή πραγματικότητα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης ekar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Κωδ.
ΑΛΟΠ ΕΟΟ-AL 171
Επειδή παλιότερα είχα δοκιμάσει το συγκεκριμένο ζευγάρωμα με θηλυκές κανάρες που δεν είχαν ξαναζευγαρώσει, φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω με θηλυκιά timbrado που ένα μήνα πριν είχε ζευγαρώσει για πρώτη φορά με κανάρο. Ξέρω ότι πολλοί θα πουν ότι η κανάρα πρέπει να είναι "αγέννητη". Επειδή πάντα πίστευα ότι αυτό είναι μύθος, το δοκίμασα και περιμένω τα αποτελέσματα. Θα ήθελα τη γνώμη σας και θα σας κρατώ ενήμερους για τις παρατηρήσεις μου.

για μενα μυθος ειναι, αν ο φλωρος η, η καρδερινα ειναι πυρομενα πολυ και κοτα να πεταξεις μεσα θα ζευγαρωσει, με την προυποθεση ο φλωρος η, η καρδερινα να τα εχεις βγαλει εσυ, η να τα εχουν μεγαλωσει καναρες. εγω, επειδη οι καναρες πυρωνουν πολυ πιο γρηγορα απο τα αγρια, βαζω πρωτα ζευγαρια καναρινια να ζευγαρωσουνε, (για να αποφυγω τα κλουβια αυγα με την καρδερινα η τον φλωρο που δεν θα εχουν πυρωσει πολυ) και στην δευτερη γενα, οταν η καναρα κλωσαει βγαζω το αρσενικο καναρινη και πεταω μεσα την καρδερινα η τον φλωρο, που θα εχουν πυρωσει, η καναρα καλει τον αρσενικο να την ταισει, η καρδερινα την δευτερη, τριτη φορα ξεγελιετε και την ταιζει, στην επομενη γενα 99% θα ζευγαρωσουν. Εγω ετσι το κανω και πετυχενει.

Ειναι μυθος. Ο φιλος Βασιλης εχει δικιο.Αυτη την τακτικη εφαρμοζω κι εγω. Ξεγελιουντε τοσο που ενα λογαρακι ταισε και τα πουλια της καναρας. Καλη επιτυχια.

Ειναι μυθος. Εγω με καναρα που εχει κανει γεννες με καναρινι μετα ζευγαρωσε με φλωρο και με καρδερινα. Ενας τροπος για να ζευγαρωσεις αγριο με καναρα αν το αγριο ειναι πυρωμενο βαζεις τα δυο πουλια μαζι και διπλα βαζεις ενα κλουβι με καναρινι αρσενικο αυτο αρχιζει να κελαηδαει φτιαχνεται η καναρα και στηνεται οποτε βρισκει ευκαιρια το αγριο και την βατευει.Αυτος ο τροπος συνηθως γινεται γιατι αρκετες καναρες δεν στηνονται στα αγρια!

φίλε Γιάννη, αυτό ακριβώς ξεκίνησα να κάνω. Έβαλα τη ζευγαρώστρα με κανάρα-φλώρι σε απόσταση 2 μέτρων από ένα κλουβί με αρσενικό καναρίνι (με αυτό είχε ζευγαρώσει η κανάρα πριν). Μόλις ο κανάρος άρχισε να καλαηδάει και να κάνει τα "κόλπα" του, στη ζευγαρώστρα άρχισε πόλεμος. Η κανάρα άρχισε να κυνηγάει το φλώρο και να τον τσιμπάει. Βέβαια από ένα σημείο και μετά άρχισε κι αυτός να απαντά. Για να αποφύγω τα χειρότερα απομάκρυνα τη ζευγαρώστρα και σταμάτησαν οι τσακωμοί. Είμαι σε δίλημμα, να τα απομονώσω ή να επιστ΄ρεψω στο δωμάτιο με τα υπόλοιπα πουλιά.

Εγώ το κλουβί με το αρσενικό καναρίνι το βάζω σε σημείο που η κανάρα μόνο να τον ακούει και όχι να τον βλέπει. Έτσι "φτιάχνεται", χωρίς να το συνδέει με τον κάναρο.

Εγώ το κλουβί με το αρσενικό καναρίνι το βάζω σε σημείο που η κανάρα μόνο να τον ακούει και όχι να τον βλέπει. Έτσι "φτιάχνεται", χωρίς να το συνδέει με τον κάναρο.
Φίλε Χρήστο θα συμφωνήσω και μαζί σου αλλά και με τον Γιάννη παραπάνω. Όμως νομίζω ότι τα πουλιά δεν είναι όλα το ίδιο υπάρχουν και εξαιρέσεις, για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα που λέει πως η θηλυκιά πυρώνει με το κελάιδημα του αρσενικού είτε τον βλέπει είτε οχι.

Επανέφερα το ζευγάρι (φλώρος - καναρίνα) στο δωμάτιο με τα υπόλοιπα πουλιά. Φαίνεται η κανάρα να το παίρνει απόφαση ότι ο φλώρος θα είναι ο άντρας της ζωής της και φτιάχνει τη φωλιά της. Τώρα για το αν θα είναι βατεμένα τα αυγά ή όχι, μάλλον η ωοσκόπηση θα μας πει, γιατί λόγω δουλειάς δεν μπορώ να τα παρατηρήσω καθόλου.

Ολα καλα Βασίλη, αλλά δεν πειραζει τα μικρα της καναρας ο καρδερινος που εινια και πυρωμενος με το που σκασουν απο τα αυγα;

Δεν τα πειραζει καθολου, την καναρα θα εξακολουθει να την ταιζει, τα μικρα καναρινακια, (εγω ενα μικρο αφηνω μεσα στην φωλια)μπορει να τα ταισει ελαχιστες φορες, η και καθολου.

Back