Ασθένειες Φλώρος ριχνει φτερα 2-3 φορες το χρονο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pasx79
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pasx79

PB Member
Εγγραφή
12 Οκτ 2007
Μηνύματα
373
Πόλη
Θεσσαλονίκη
εχω εναν φλωρο ο οποιως ειναι 5 ετων και λιτοδιαιτος,ζει σε χςρο με φισιολογικη θερμοκρασια. Το προβλημα που εχς ειναι οτι ριχνει φτερα 2 φορεσ το χρονο μπορει και 3 και παντα σε λαθοσ εποχες δηλαδη ξεκινησε το μαρτιο ντυθηκε κανονικα και παλι ξανα τωρα μου ειπαν να παρω καποια σθμπλιρωματα με αμινοξεα, πηγα σε καποιο κεντρικο καταστημα και τοθ ζητησα καποιο σκευασμα και δεν ηξερε μου ζητησε να του πω κατι ποιο συγκεκριμενο. Μηπως γνωριζει κανεις καποιο;
 
Mporis na mas pis se pion xoro ton exis; ke tis ores pou exi fos o xoros?
 
ειναι ενα δωματιο το οποιω ειναι προς ηλιακο αλλα με πολυ καλη μονωση αφηνω λαμπα ανοικτη απο το πρωι μεχρι το σουρουπο κλασικι λαμπα οχι ειδικη αλλα πιστευω οτι το δωματιο εχει αρκετο φωτισμο και πιστεθω οτι ειναι απο ελειψεις καποιων στοιχειων γιατι δεν τρωει τιποτε αλλο εκτως απο την τροφη του, ουτε ιχνοστοιχεια ουτε βιταμινες ουτε αυγο τροφες και πρεπει αναγκαστικα να τα περνει απο το νερο.
 
Η γνωμη μου. Βαλε την ειδικη λαμπα ή σβησε αυτην. Δωστου βιταμινη Α. Αν δεν βαλεις λαμπα αρκαδια να το βλεπει ο ηλιος καθε μερα 10 με 15 λεπτα. Για ιχνοστοιχεια παρε το μιραλ. Να του βαζεις συχνα μπανιο, κανε κανενα ψεκασμο για παρασιτα σε αυτο και τον χωρο σου.
 
Συμφωνώ με την απάντηση του Μιχάλη αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω Πασχάλη για ποιο λόγο τον έχεις σε δωμάτιο αυτή την εποχή; Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε ένας φλώρος να βρίσκεται μέσα Οκτώβριο μήνα, που σημαίνει ότι θα έπρεπε τουλάχιστον από το Μάρτιο να έχει προσαρμοστεί στις φυσικές συνθήκες διάρκειας ημερήσιου φωτός έως σήμερα, κάτι που υπονοεί η απάντηση του Φύλη (gozi).

Νομίζω πως θα μπορούσες να τον έχεις σε εξωτερικό χώρο ολόκληρο το χρόνο, λαμβάνοντας μέριμνα μόνο για τα ρεύματα του αέρα φροντίζοντας παράλληλα να τον "βλέπει" ο ήλιος μερικές ώρες την ημέρα. Με μια κοινή λάμπα φωτός δεν μπορεί ένας οργανισμός να συνθέσει τη βιταμίνη D που του είναι απαραίτητη, όταν μπορεί να το κάνει μόνο με τη βοήθεια τις υπεριώδους ακτινοβολίας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δυστηχως φιλε Σταυρο πρεπει να ειναι μεσα για να ειναι ορεξατος και να φωναξει οταν πρεπει, οταν ειναι πολες ωρες εξω συνιθηζει και κανει καλοκαιριανα και αυτο ειναι πολυ κακο. Τα βγαζω εξω μερα παρα μερα για μια ωρα υπο κανονικεσ συνθηκες φυσικα. Εδω και 5 χρονια που τον εχω ζει στον ιδιο χωρο παντα.
 
Back
Top