Διατροφή Φοβάμαι να δώσω φρούτα στον παπαγάλο μου

christina07

PB Member
Εγγραφή
14 Απρ 2020
Μηνύματα
1.213
Πόλη
Κομοτηνή
Όσοι διάβασαν το προηγούμενο θέμα μου, ο μικρός μου είχε κάποια προβλήματα υγείας. Μετά την αγωγή θα ακολουθήσει επίσκεψη στον κτηνίατρο για να δούμε αν το ξεπέρασε (είχε παράσιτα στο στομάχι και τριχομονάδες). Φαίνεται να είναι καλύτερα και είναι όπως παλιά (ενεργητικός, παιχνιδιάρης και φωνακλάς). Η αιτία που είχε παράσιτα ήταν μάλλον από τα φρούτα. Φρόντιζα να τα καθαρίζω καλά να τα στεγνώνω και να τα δίνω. Όσες φορές έδινα από αυτά που έφερνε η μητέρα μου ήταν καλά (έτσι θέλω να πιστεύω) αλλά εξαιτίας της καραντίνας αναγκάστηκα να αγοράσω από σούπερ μάρκετ. Και εκεί ξεκίνησαν όλα. Η ερώτηση μου είναι η εξής (αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει) τι φρούτα να δίνω; Κάποιος μου είπε βιολογικά και άλλοι να τα πλένω με ξύδι! Πραγματικά θέλω να τα αποφύγω αλλά δεν γίνεται αυτό καθώς τα λατρεύει. Ευχαριστώ παρα πολύ για τις συμβουλές
 
Να προτιμάς τα λαχανικά εποχής και λιγότερο τα φρούτα. Όλα τα φρούτα εποχής επιτρέπονται αρκεί να μην είναι πολύ ώριμα και γεμάτα ζάχαρη. Εγώ για τα πουλιά προτιμάω σχετικά άγουρες μπανάνες, πράσινα μήλα και όλα τα υπόλοιπα πριν ωριμάσουυν πολύ. Τα πλένω καλά και τα δίνω, ξίδι δεν βάζω. Δεν έχω καταλάβει τον λόγο του στεγνώματος που κάνουν κάποιοι.

Γιατί να τα αποφύγεις;
 
@Φοίβος σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι ότι δεν τρώει πολλά λαχανικά αλλά φρούτα δίνω σε πολύ μικρές ποσότητες και προσπαθώ να βρω ποια λαχανικά προτιμάει (γενικά τρώει μήλα, φράουλες και καρότο μόνο αν τρώω μπροστά του).

Φοβάμαι απλά να μην του προκαλέσω ξανά πρόβλημα με τα παράσιτα.
 
Καλημέρα, και εγώ συμφωνώ στο ότι να προτιμήσεις τα λαχανικά από τα φρούτα.
Εγώ τα πλένω πολύ καλά αλλά για καλό και για κακό τους βγάζω κ την φλούδα. Για παράδειγμα από το καρότο ή την πιπεριά του δίνω το εσωτερικό κ όχι κομμάτια που να έχουν φλούδα.
Ίσως κ η φλούδα να έχει κάποιες βιταμίνες κ να μην συμφωνούν οι περισσότεροι αλλά τουλάχιστον έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
 
@Sina καλημέρα! Πολύ σπάνια αφήνω την φλούδα και εγώ. Λαχανικά δεν τρώει πολλά όλα του ξινίζουν και προσπαθώ να βρω κάποια λαχανικά που αφήνουν γλυκιά γεύση.
 
Από οσο ξερω αν και ασυνήθιστο (ειναι πιο τυπικό σε συνωστισμενα πτηνά) μπορει να τα κόλλησε από οποιοδηποτε αντικειμένου απ έξω που ειχε κουτσουληθει κλπ απο περιστέρια και αλλα πτηνά. Μήπως κιόλας το είχε οταν τον πήρατε; Δηλαδη πιο πιθανο να κολλούσε απο κατι που τσιμπησε απο παπούτσια που λέει ο λόγος (η δικη μου εχει μανία με τα παπούτσια) παρά απο πλυμμένο φρούτο. Αλλά και ετσι να κόλλησε, ατυχία αλλά δεν υπάρχει λογος να μην του δίνετε φρουτα και λαχανικά. Να τον χαίρεστε υγιή και χαρούμενο!
 
@myr δεν ακουμπάει τίποτα μέσα στο σπίτι εκτός από το χέρι μας. Δεν βρίσκεται ποτε έξω από το σπίτι αλλά δεν ξέρω τι να υποθέσω. Μπορεί να ήταν από όταν τον πήραμε άρρωστος αλλά οι κουτσουλιές του δεν έμοιαζαν έτσι. Τις τελευταίες εβδομάδες δεν ήταν καλά. Σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να μην του δίνω φρούτα για αυτό αναζητώ λύσεις. Απλά αγχώνομαι μη το ξανά πάθει. Ευχαριστώ παρα πολύ
 
Κατανοητό να νιώθετε ετσι μετα την περιπέτεια με την υγεία του. Ποτέ δεν μπορούμε να εκμηδενίσουμε τους κινδύνους τελείως, αν τα πλένετε καλά κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε. Βαλτε και ξυδι στα πράσινα αν θέλετε (ξεπλένουμε μετά), ξεφλουδιστε ότι είναι ρίζα αν νιώθετε πιο σιγουρη έτσι (πχ καρότο) και ελέγξτε τα καλά για μικρά εντομα ή σαλιγκαρακια κλπ καθώς μπορεί να μεταφέρουν παράσιτα. Δεν έχω διαβασει για τις τριχομοναδες συγκεκριμένα, παντως η κατάψυξη για τουλάχιστον 1βδομαδα σκοτώνει και τα αυγά των περισσότερων παρασίτων (χάνονται βέβαια και καποιες βιταμίνες), αν του φτιάχνετε μίγμα ψιλοκομμένων λαχανικών κλπ (chop) και το διατηρείτε κατεψυγμένο, βέβαια φρεσκα λαχανικά τα " χαλάει ".
 
Back
Top